Advies Energieteam Urk levert gemiddeld 60 euro op

Een advies van het Energieteam Urk levert gezinnen gemiddeld een besparing op de energiekosten van 60 euro op.

Het Energieteam, een samenwerking tussen Concern voor Werk en gemeente Urk, heeft sinds maart 2018 65 adressen bezocht. Het team is nog tot eind juli 2018 actief op Urk. Het Energieteam geeft gratis thuis advies aan alle inwoners van Urk en bekijkt met hen of en hoe zij kunnen besparen op hun energierekening. In totaal is met dit project 7.000 kg CO2 per jaar bespaard. Dit staat gelijk aan 10.000 km gereden kilometers met een vrachtwagen of 50.000 gereden kilometers met een auto.

Het Energieteam bekijkt met de inwoner of hij/zij teveel betaalt en berekent het te besparen bedrag.

Het project Energieteam Urk is inmiddels beëindigd, wel kunt u thuis de adviezen nog eens doorlezen.
>> Lees hier de tips om energie te besparen.

 

 

 


Maandag 5 maart a.s. gaat het Energieteam van start op Urk. Het Energieteam geeft gratis thuis advies aan alle inwoners van Urk en bekijkt met hen of en hoe zij kunnen besparen op hun energierekening. De afgelopen weken zijn mensen hiervoor opgeleid via Concern voor Werk en zij ontvangen hiervoor een certificaat van de wethouders Gerrit Post en Freek Brouwer.  

Het Energieteam helpt besparen Elke inwoner betaalt maandelijks energiekosten en kosten voor water. Vaak is op deze kosten te besparen. Het Energieteam bekijkt met de inwoner of hij/zij teveel betaalt wordt en berekent het te besparen bedrag. Een afspraak met het Energieteam levert veel voordelen op. Zij geven handige tips en producten om energie te besparen. Daarnaast levert energiebesparing ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het milieu. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Mensen met een laag inkomen ontvangen energieadvies op maat en gratis materialen, zoals bijvoorbeeld spaarlampen. Deze inwoners hebben inmiddels bericht van de gemeente gekregen. Inwoners die geen bericht ontvangen hebben, kunnen contact opnemen met Het Energieteam. Tegen een vergoeding is het voor hen ook mogelijk naast het gratis advies de benodigde materialen te kopen.  

Het Energieteam is bereikbaar via telefoonnummer 0527-689986 en meer informatie is te vinden op de website www.urk.nl.    

Op de foto (Het Urkerland) v.l.n.r. de heer Hasan - Energieteam, Onno Vermooten - Concern voor Werk, wethouder Freek Brouwer - gemeente Urk, mevrouw Gerssen - Energieteam, Jan Mulder en Tom Boersma – Concern voor Werk.
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x