AANVULLING GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER EN CONCERN VOOR WERK OP UITZENDING EEN VANDAAG 04-03-2014
Door Toomba Beheerder

Burgemeester Aucke v.d. Werff wordt geïnterviewdMaandag 3 maart was er op Een Vandaag een item te zien over het uitbesteden van werk door gemeenten aan sociale werkbedrijven. Gemeenten willen op deze manier mogelijkheden creëren voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, die op eigen kracht moeilijk aan werk kunnen komen. Dit past in de taak die gemeenten krijgen door het invoeren van de Participatiewet. Ook de gemeente Noordoostpolder heeft onlangs besloten werk uit te besteden aan Concern voor Werk, zoals het schoonmaken van het gemeentehuis (en de catering) en het inzamelen van grof huisafval.

Helaas stond het item vooral in het teken van verdringing. Door het uitbesteden van werk aan sociale werkbedrijven zou sprake zijn van het ontslaan van medewerkers. In het item ging het als voorbeeld over mensen in dienst van een schoonmaakbedrijf. Maar dit absoluut niet aan de orde in Noordoostpolder. Het schoonmaakcontract en de catering worden door Concern voor Werk uitgevoerd met dezelfde medewerkers. Alle medewerkers van het schoonmaakbedrijf zijn overgenomen en ook 2 medewerkers van de catering zijn inmiddels bij Concern voor Werk in dienst. Daarnaast zijn extra mensen aan de slag, die op deze manier werkervaring opdoen en door kunnen stromen naar een reguliere baan. Per saldo werken er op deze manier meer mensen, met echt nuttig werk. Dat verhaal is onderbelicht gebleven in het televisie-item.
Foto: Burgemeester Aucke v.d. Werff van Noordoostpolder wordt geïnterviewd door Een Vandaag


terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x