Brandweer Lelystad leidt aantal burgers op tot Buurtvoorlichter Brandveiligheid 21-05-2012

Brandweer Flevoland is begin mei een campagne gestart rondom het thema brandveiligheid. In deze campagne hanteert de brandweer een vernieuwende aanpak om op verschillende manieren de samenwerking met haar burgers aan te gaan. In het verlengde hiervan leidt post Lelystad op maandag 21 mei een aantal burgers op tot “Buurtvoorlichter Brandveiligheid”.De buurtvoorlichters, onderdeel van Concern voor Werk, worden in de brandweerkazerne aan de Gordiaandreef 101 te Lelystad opgeleid om voorlichting te kunnen geven over brandveiligheid in woningen. Na deze training gaan zo’n tien buurtvoorlichters in de wijk de Tjalk op 250 adressen brieven rondbrengen waarin ze een gratis brandveiligheidsadvies aanbieden. Enkele dagen na het afgeven van de brief wordt door de buurtvoorlichter een afspraak gemaakt. De buurtvoorlichter is ambassadeur voor de brandweer op het gebied van brandveiligheid in de wijk. Door middel van een checklist en samen met de bewoner wordt het huis van boven tot beneden gecontroleerd op (brand)onveilige situaties.

Buurtvoorlichters kunnen het verschil maken Deze campagne loopt parallel aan de campagne “Brandveilig Leven” die nu loopt binnen Brandweer Flevoland. De campagne wordt ingezet om de burgers ervan bewust te maken dat zij daadwerkelijk een verschil kunnen uitmaken. En buurtvoorlichters kunnen hier een actieve rol in spelen. Vaak weten mensen wel dat ze een branddeken en rookmelder moeten ophangen, maar dit keer is het de buurtvoorlichter die de bewoners er op wijst en niet de brandweer.

Kijkje in de keuken De komende periode gaan de buurtvoorlichters actief de woningen controleren op brandveiligheid en de bewoners bewust maken van de gevaren van brand. Heeft u interesse om een keer mee te lopen met één van de buurtvoorlichters neem dan contact op met de afdeling communicatie van Brandweer Flevoland.

Nieuwsitem op Omroep Flevolandterug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x