Buurtvoorlichters krijgen vervolg in nieuw pand 10-02-2011

Buurtvoorlichters krijgen vervolg in nieuw pand
10-02-2011
Vandaag opende wethouder Willem de Jager de nieuwe locatie van de Buurtvoorlichters in de Atolplaza. Onlangs besloot de gemeente Lelystad de inzet van de Buurtvoorlichters voort te zetten vanwege het succes. Zo is de leefbaarheid verbeterd in de woonwijken waar de Buurtvoorlichters actief zijn. Persoonlijke informatie aan de bewoners door buurtgenoten met verschillende culturele en etnische achtergronden, had effect op de participatie. Door deze aanpak kwam informatie vanuit de gemeente en andere organisaties op de juiste bestemming terecht. Zo zijn de buurtvoorlichters ingeschakeld om voorlichting te geven aan bewoners over bv. brandpreventie, inbraakpreventie of de aanpak van zwerfvuil.
Daarnaast is de re-integratie van de buurtvoorlichters succesvol. Deze werkzoekende buurtbewoners, in dienst bij Concern voor Werk, doen waardevolle werkervaring op waardoor ze kunnen doorstromen naar regulier werk. Tot dusverre hebben 66 mensen als buurtvoorlichter gewerkt. Momenteel zijn er 18 buurtvoorlichters actief en binnenkort starten er nog vier.
De nieuwe locatie in de Atolplaza is een bewuste keuze. Van hieruit kan de samenwerking met andere organisaties verbeterd worden. Nieuw is dat de buurtvoorlichters ook binnen de multifunctionele accommodatie Atolplaza worden ingezet.
De Buurtvoorlichters zullen zeker nog twee jaar worden voortgezet en is een samenwerking van de gemeente Lelystad, Centrada en Concern voor Werk. Tot dusverre waren de buurtvoorlichters actief in de Atol-, Zuiderzee, Water- en Boswijk. Voortaan zullen daar ook de overige wijken van Lelystad aan toegevoegd worden.
Foto: Wethouder Willem de Jager feliciteert de buurtvoorlichters met hun nieuwe plek en het voorzetten van hun goede werk.terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x