CONCERN VOOR WERK KRIJGT OPDRACHT VOOR CATERING EN SCHOONMAAK GEMEENTEHUIS NOP 22-01-2014
Door Toomba Beheerder

Concern voor Werk gaat vanaf 1 februari de schoonmaak van en de catering in het gemeentehuis van gemeente Noordoostpolder verzorgen. Vandaag ondertekenden burgemeester Aucke van der Werff en Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk, de overeenkomsten.
 
Het werk leent zich goed voor het inzetten van medewerkers van Concern voor Werk. Dit bedrijf begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Burgemeester Aucke van der Werff: "Ik gun iedereen een prettige plek om te werken. Door onze catering en schoonmaak onder te brengen bij Concern voor Werk bieden we mensen de mogelijkheid te werken in een fijne omgeving. Zo geven we nog meer invulling aan onze status van Buitengewone Werkgever." Onno Vermooten: "Door de samenwerking ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor werkzoekenden om werkervaring op te doen, wat de kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Dit onder leiding van de huidige werknemers, die door Concern voor Werk worden overgenomen."

Voorlopen op de participatiewet
Vanaf 1 januari 2015 treedt de participatiewet in werking. Het doel van de wet is om meer mensen, ook mensen met een arbeidsbeperking, aan de slag te krijgen. De gemeenten in Nederland worden vanaf die datum verantwoordelijk voor mensen met arbeidsvermogen die ondersteuning nodig hebben. Deze mensen zitten nu in de WWB, Wsw en Wajong. De gemeente heeft voor de nieuwe doelgroep dezelfde taken als voor mensen met een bijstandsuitkering, namelijk het bieden van ondersteuning gericht op arbeidsinschakeling en waar nodig, inkomensondersteuning.  


 terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x