Commissaris van de Koningin neemt kijkje bij Concern voor Werk 01-04-2009

Leen Verbeek neemt kijkje bij Concern voor Werk woensdag 1 april 12:26
EMMELOORD - De Flevolandse Commissaris van de Koningin, Leen Verbeek, bracht vandaag een werkbezoek aan het Concern voor Werk in Emmeloord. Hij werd bijgepraat over de mogelijkheden bij het bedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en de uitgebreide dienstverlening aan ondernemers. De provinciebestuurder nam ruim de tijd om met werknemers in gesprek te gaan.
De branche staat volop in de belangstelling. Onlangs presenteerde de commissie De Vries een rapport waarin oplossingen aangedragen worden voor een grote groep mensen die (nog) niet deelnemen aan het arbeidsproces.

Concern voor Werk voert in opdracht van de Flevolandse gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde een aantal regelingen uit voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Aan arbeidsgehandicapten wordt in het kader van de Wet Sociale Werkvoorziening werkgelegenheid geboden binnen een van de vele productiebedrijven die Concern voor Werk heeft. Voorbeelden hiervan zijn het groenbedrijf, het schoonmaakbedrijf, de afdeling detacheren en industriële dienstverlening. Daarnaast bouwt men in Emmeloord een kassencomplex waarbij de nieuwste technieken worden toegepast en aan ruim 150 mensen werkgelegenheid wordt geboden.

Sinds enkele jaren biedt Concern voor Werk ook langdurig werkzoekenden perspectief. Aan deze doelgroep wordt een dienstverband voor een jaar aangeboden. In dit jaar krijgt men de gelegenheid werkervaring op te doen, wordt passende scholing aangeboden en wordt men begeleid bij het vinden van een reguliere baan. Deze werkwijze is zeer succesvol en staat landelijk volop in de belangstelling. In dit kader worden succesvolle projecten als De Buurtvoorlichters in Lelystad en scholingsactiviteiten bij de Bataviawerf uitgevoerd.terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x