Concern voor Werk het podium voor de Flevopenningen 22-03-2013
Door Toomba Beheerder

 Meer dan vierhonderd Flevolandse ondernemers waren er op vrijdagavond 22 maart getuige van dat Agrico uit Emmeloord en Tendris Solutions uit Almere de begeerde Flevopenning voor respectievelijk toponderneming 2012 en meest innovatie onderneming 2012 in ontvangst mochten nemen. Dit jaar was het Concern voor Werk het podium voor de Flevopenningen, die werden uitgereikt door gedeputeerde Economie Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland en de burgemeester van de Noordoostpolder; Aucke van der Werff. Na een paar maanden spanning en veel voorbereiding werden op vrijdagavond 22 maart de Flevopenningen 2012 uitgereikt. Negen ondernemingen stonden te stralen tijdens het Flevopenningengala in de voor de gelegenheid omgebouwde kassen van  Concern voor Werk in Emmeloord. Agrico uit Emmeloord werd als toponderneming geselecteerd uit de zes lokale winnaars uit elke bedrijfskring. Van de ruim 40 kandidaat-ondernemingen voor de meest innovatieve onderneming 2012 waren 3 bedrijven genomineerd. In deze categorie ging Tendris Solutions BV uit Almere met de prijs naar huis.
Speciale economische zones
Tijdens zijn speech stak gedeputeerde Economie Jan-Nico Appelman ondernemend Flevoland een hart onder de riem: "Uw inzet, uw werk, houdt de economische motoren in Flevoland draaiend. Door speciale economische zones in te stellen wil ik de economische dynamiek in deze provincie stimuleren. Ik heb het over bedrijventerreinen met vestigingsvoordelen en experimentele wetgeving waarin deregulering voor bedrijven centraal staat. Op dit moment onderzoek ik of we zulke zones op specifieke plekken in Flevoland kunnen instellen, bijvoorbeeld rond de luchthaven." Burgemeester Auke van de Werff van gastgemeente Noordoostpolder: "Agrico is een fantastische onderneming en een belangrijke partner in de promotie van onze mooie polder. Zo hebben we vorig jaar samen burgemeesters uit aardappelstreken uitgenodigd om het jubileum van Noordoostpolder te vieren. Dit jaar werken we weer samen aan een succesvolle 'World Potato Europe' in Emmeloord. Agrico is bovendien een goede en interessante werkgever die een dagelijks product op een niet alledaagse manier in de markt zet. In alle opzichten een terechte winnaar!"
Starterspitch
Dit jaar werd tijdens het gala voor het eerst gekozen voor een starterspitch. De 4 genomineerden startende bedrijven hielden tijdens het feest na het officiële gedeelte een elevator pitch van 60 seconden. Hiermee kregen zij de kans om het publiek er van te overtuigen waarom juist hun onderneming met de prijs naar huis moest gaan. Uiteindelijk werd Kantoormanager 2.0 van Urk als winnaar van de starterspitch door het publiek gekozen.
Afwisselende avond
Ondernemend en bestuurlijk Flevoland genoot met meer dan 400 prachtig uitgedoste gasten van een zeer geslaagde en afwisselende avond. Tijdens het diner werden de sprekers en genomineerden door Bert Kuizenga, televisiepresentator en acteur, op het podium geïnterviewd. Hij verving op een geweldig manier de, op het allerlaatste moment, door ziekte verhinderde Merel Westrik. Hij zorgde ook voor interactie met ondernemers en bestuurders in de zaal. Het Christelijk Mannenkoor Emmeloord, dat dit jaar zijn 50 jarig jubileum viert, zong met alle aanwezigen het Flevolands volkslied: een waardige afsluiting van  het officiële gedeelte. Hierna barstte het feest los. Door Edsilia Rombley en haar danseressen werd een wervelende show opgevoerd, die voor velen best langer had mogen duren. BLING zorgde op het hoofdpodium voor  een heerlijk avondje dansen en swingen. De SfeerMakers die de gasten al bij aankomst onthaalden, zorgde tijdens de afterparty zijn voor prettige muziek in de lounge. Tijdens het diner en de afterparty werden contacten gelegd en banden aangehaald.
Bron: Stichting Flevopenningen (foto Pim van der maden)
http://www.flevopenningen.nl/terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x