Groen Doen Noordoostpolder 2012 effectief werkgelegenheidsproject 15-11-2012

Maandag 12 november presenteerde Concern voor Werk de opmerkelijke resultaten van het project Groen Doen aan wethouder Hennie Bogaards van de gemeente Noordoostpolder. Groen Doen is een gezamenlijk project
van de gemeente Noordoostpolder en Concern voor Werk waarbij een deel van het gemeentelijk groenonderhoud door WWB gerechtigden wordt uitgevoerd. Voor de uitvoering werd Concern voor Werk ingeschakeld met een dubbele opdracht.

Enerzijds moest voor 2 wijken in Emmeloord de uitvoering van het groenbestek gerealiseerd worden met WWB gerechtigden tegen normale bestekskosten. Anderzijds moesten de ingezette deelnemers ontwikkeld worden naar een niveau wat voor elk individueel traject is afgesproken.

De resultaten van het groenonderhoud zijn op meerdere fronten positief. De geleverde kwaliteit van het onderhoud is van een hoger niveau dan gevraagd. Niet alleen een financieel voordeel voor de gemeente. Ook waren er hierdoor minder klachten vanuit de wijk over het groenonderhoud.        

De aanpak van Groen Doen bleek voor de re-integratie eveneens succesvol. Werkervaring opdoen, sociale vorming en scholing wierpen hun vruchten af. Het resultaat was dat van de 36 uitkeringsgerechtigden 20 personen niet meer aangewezen waren op een uitkering. Het grootste deel stroomde uit naar betaald werk. Het project Groen Doen is dit jaar voor de derde jaar in successie uitgevoerd in Noordoostpolder.terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x