Inburgeren op de werkvloer 20-01-2011

Inburgeren op de werkvloer 
20-01-2011
Concern voor Werk begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk zoals bv. arbeidsgehandicapten en langdurig werklozen. Concern voor Werk helpt hen verder door het bieden van leerwerkplekken waar men ervaring kan opdoen. Een ander belangrijk instrument om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen is scholing. Concern voor Werk biedt een groot aantal opleidingen aan zodat de medewerkers hun kennis kunnen vergroten en hun vaardigheden en attitude verder kunnen ontwikkelen.
Speciaal voor de anderstalige medewerkers heeft Concern voor Werk een twee jaar durend diplomatraject AKA Nederlands ontwikkeld. Het eerste jaar van deze opleiding is bedoeld de Nederlandse taal te ontwikkelen zodat het lezen en schrijven van eenvoudige teksten mogelijk is. Daarmee is de basis gelegd voor het tweede en laatste jaar. In het tweede jaar kunnen werknemers instromen op niveau van AKA-arbeidskwalificerend assistent in een beroeprichting naar keuze zodat de totale opleiding bij voldoende resultaat afgesloten kan worden met een landelijk erkend niveau 1- diploma.
Inmiddels zijn 55 medewerkers van Concern voor Werk gestart met deze opleiding. Dit met steun van de gemeentelijke aandeelhouders, die voor een deel hiervoor persoonlijke inburgeringsbudgetten (zgn. PIB-gelden) ingezet hebben. De opleidingen vinden plaats binnen de vestigingen van Concern voor Werk in Emmeloord en Lelystad in speciaal daarvoor ingerichte leslokalen.terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x