Minister Donner op bezoek bij Concern voor Werk 18-05-2009

Minister Donner op bezoek bij Concern voor Werk
20-05-2009
Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Europarlementariër Corien Wortmann-Kool brachten gisteren een werkbezoek aan Flevoland. Op uitnodiging van VNO-NCW/MKB Flevoland en Concern voor Werk is uitgebreid van gedachten gewisseld met politiek en ondernemend Flevoland over actuele thema's.
Het centrale thema van de avond was ‘Think global, act local'. In zijn welkomstwoord linkte Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk, de Flevolandse initiatieven aan Europa. Hennie Bogaards, manager Mobiliteit van Concern voor Werk presenteerde aansluitend de successen in Lelystad op het gebied van re-integratie van langdurig werkzoekenden. Daarna was het woord aan minister Donner die in kort bestek het kabinetsbeleid inzake de economische crisis toelichtte. Corien Wortmann benadrukte in haar inleiding de betekenis van Europa voor Flevoland.
Er volgde een rondetafelgesprek onder leiding van gedeputeerde Andries Greiner. Naast de twee CDA coryfeeën schoven aan M. Breemhaar, (voorzitter VNO/NCW Flevoland), Twan van Meijel (wethouder gemeente Noordoostpolder), Jan Korf (hoofd Werk & Inkomen gemeente Lelystad) en Hennie Bogaards, manager Mobiliteit van Concern voor Werk. Er volgde een levendige discussie over de inleidingen van eerder die avond.
Veel werkgevers plaatsten kanttekeningen bij de toenemende regeldruk vanuit Europa en de ingewikkelde regelgeving omtrent de overheidsmaatregelen.
De huidige economische situatie laat duidelijk zijn sporen na bij het MKB. Minister Donner deed een beroep op de bedrijven om mensen toch zoveel mogelijk aan de slag te houden. Sinds kort bestaat de mogelijkheid voor deeltijd ww. De verwachting is dat de economische situatie over twee of drie jaar weer gaat verbeteren. Die periode kan goed gebruikt worden om mensen, die nu werkloos dreigen te worden, te gaan scholen voor de toekomst. Als de economie dan aantrekt, zijn zij klaar voor de arbeidsmarkt.terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x