Mooie resultaten bij afsluiten Energieteam Urk 07-11-2011

Vanaf 1 juli 2011 heeft de gemeente Urk samen met Concern voor Werk gezinnen met een minimuminkomen ondersteund middels energiebesparende adviezen. Daarnaast werden er attributen uitgereikt die bijdroegen aan minder energieverbruik. Het project is uitgevoerd met deelnemers die een re-integratietraject bij Concern voor Werk gevolgd hebben. Na een opleiding en instructie heeft het team 166 gezinnen bezocht. In de gesprekken werden adviezen gegeven over algemeen besparende maatregelen en werden o.a. spaarlampen aangeboden en gemonteerd. Er zijn ca. 2.200 spaarlampen en 125 stuks waterbesparende douchekoppen geleverd en gemonteerd. Hiermee
kunnen de bezochte huishoudens ruim € 220,- besparen. Bijkomend voordeel is dat er door deze maatregelen een aanzienlijke CO2-reductie op Urk gerealiseerd is van 41.000 CO2. De gemeente Urk en Concern voor Werk zijn erg tevreden over de resultaten van het energieteam.

Twee medewerkers van het energieteam waren bij  de afsluitende bijeenkomst aanwezig en ontvingen
een bloemetje uit handen van trajectmanager Tom Boersma van Concern voor Werk.

 terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x