Positief resultaat 2012 Concern voor Werk 29-04-2013

POSTIEF RESULTAAT 2012 CONCERN VOOR WERK

In haar algemene vergadering van aandeelhouders donderdag 25 april jl. hebben de gemeenten van Concern voor Werk de jaarrekening 2012 goedgekeurd. Het resultaat is beter dan begroot en dat is zeker in deze tijd een opmerkelijk goede prestatie. Hoewel de economische tegenwind en de bezuinigingen binnen gemeenten zeker hun weerslag hebben op de bedrijfsactiviteiten, is Concern voor Werk er evenals voorgaande jaren in geslaagd een positief resultaat te realiseren. Alle bedrijfsactiviteiten hebben bijgedragen aan het resultaat.

Het blijven roerige tijden voor de sector waarin Concern voor Werk opereert. Het onlangs gesloten sociaal akkoord tussen werkgevers en werknemers voorziet wederom in een nieuwe visie op de sociale werkvoorzieningen en re-integratie. Werkgevers krijgen een nadrukkelijkere rol in het realiseren van werkplekken voor arbeidsgehandicapten. Daarnaast moeten meer uitkeringsgerechtigden aan het werk. Zo mogelijk in een reguliere baan en anders aan de slag als tegenprestatie voor de uitkering.

Concern voor Werk en de gemeenten spelen al volop in op deze nieuwe ontwikkelingen. Juist de infrastructuur van Concern voor Werk maakt het mogelijk ambities te verwezenlijken. Naast een werkbedrijf op Urk en het opstarten van een werkcorporatie Noordoostpolder wordt door Concern voor Werk in Lelystad bijgedragen aan het op te richten werkbedrijf.

Directeur Onno Vermooten is positief over de intensieve samenwerking met de betreffende gemeenten.'Toch moeten en we niet vergeten dat het bij Concern voor Werk om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt gaat. Discussies worden vaak om financiële motieven gevoerd terwijl kwetsbaren in de samenleving niet het kind van de rekening mogen worden. Investeren in mensen loont, dat is de afgelopen jaren wel gebleken’, aldus Vermooten.terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x