Presentatie boek 'Meedoen naar Vermogen' 07-10-2011
Staatssecretaris De Krom enthousiast over resultaat pilot gemeente Lelystad en Concern voor Werk Investeren in mensen loont, dat is de conclusie van de pilot ‘Meedoen naar Vermogen’ van de gemeente Lelystad en Concern voor Werk die donderdag 5 oktober 2011 werd afgesloten. De resultaten werden gepresenteerd in een documentaire en een boek tijdens een bijeenkomst op de Bataviawerf. Wethouder Willem de Jager reikte het eerste exemplaar van het boek uit aan René Paas, voorzitter Divosa. ‘Als gemeente nodigen we mensen uit om mee te doen en prikkelen en stimuleren we mensen ook heel nadrukkelijk om mee te doen. We lopen graag voorop en initiëren maatregelen passend bij onze ondernemingsgewijze aanpak. Deze pilot past daar prima in’, aldus de wethouder. De inleiding van de documentaire ‘Meedoen naar Vermogen’ werd verzorgd door de staatssecretaris Sociale Zaken, Paul de Krom. Hij toonde zich enthousiast over de resultaten van de pilot.
Opmerkelijke resultaten De pilot ‘Meedoen naar Vermogen’ maakt deel uit van een onderzoek van het ministerie naar ontwikkelingen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. In ‘Meedoen naar Vermogen’ ging het om het stimuleren van mensen die langdurig aan de kant hebben gestaan om weer mee te doen in de samenleving en zo mogelijk de stap richting werk te zetten. De resultaten zijn opmerkelijk. Alle 75 personen die voor de pilot zijn geselecteerd zijn inmiddels zo ver dat ze weer meedoen in de maatschappij. Een flink aantal heeft zelfs werk gevonden al dan niet in het kader van de vervolgpilot ‘loondispensatie’ (met loondispensatie is het eenvoudiger en goedkoper voor werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen, omdat zij dan minder dan het minimumloon kunnen betalen). In het boek en in de documentaire legt een aantal mensen uit wat de pilot voor hen persoonlijk heeft betekend. (documentaire)

terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x