VOSjes oftewel de 'Rode Jasjes' ontvangen beveiligingsdiploma 10-09-2010

VOSjes oftewel de 'Rode Jasjes' ontvangen beveiligingsdiploma
10 september 2010
Alweer heeft een nieuwe ronde jongeren heeft succesvol het beveiligingsdiploma gehaald in het VOS (Veilig Op Straat) project. Perspectief is nu vijf gediplomeerde beveiligers rijker. Maar liefst acht  jongeren hebben de opleiding gehaald. Wethouder Willem de Jager en Wout Jansen reikten de diploma's uit op vrijdag 10 september. Met het diploma Beveiliger in hun bezit vergroten deze VOSsers (ook wel bekend als de 'Rode Jasjes') hun kansen op de arbeidsmarkt en zijn zij in het bezit van de benodigde startkwalificatie op MBO 2 niveau. De VOSsers en Perspectiefmedewerkers hebben het studietraject door eigen inzet en motivatie tot een goed einde gebracht. De begeleiding van de eigen docent en praktijkbegeleiders hebben voor structuur gezorgd. Het VOS project is erg succesvol. 75% van de deelnemende jongeren vindt na afloop een baan of gaat terug de schoolbanken in. Directeur Jansen van Perspectief, dat verantwoordelijk is voor training en opleiding van de VOSSERS memoreerde dat deze dit opleidingsproject geheel zelfstandig hebben uitgevoerd en dat zij hierdoor perspectief op werk en structuur in hun leven krijgen. De doelstelling van Perspectief om meer dan 60% positief uitstromen te bereiken, wordt tot nu toe ruimschoots gehaald. Wethouder Jansen prees het doorzettingsvermogen van de  gediplomeerden. "Door motivatie en inzet hebben zij die tot een goed einde gebracht." Wethouder Willem de Jager sloot zich daarbij van harte aan. Behalve de uitreiking van het diploma 'Beveiliger 2', was er ook een toekenning van het diploma Bevoegd Opsporings Ambtenaar en de aanstelling van een leerlinge binnen de politie van Lelystad.

Foto:  De gediplomeerden, samen met de wethouders Jansen en De Jager en Perspectief-directeur Huub Jansen (Foto: Inaxion)terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x