Werkbedrijf Urk van Concern van Werk van start op Urk 04-04-2013
Vandaag is het Werkbedrijf Urk, onderdeel van Concern voor Werk geopend. Burgemeester Pieter van Maaren en wethouder Geert Post verrichtten de openingshandeling door een bank van steigerhout te onthullen. Dit bankje werd door Concern voor Werk aangeboden aan de gemeente Urk.

Een maand geleden werd een start gemaakt met de werkzaamheden op de Urker gemeentewerf, waar het Werkbedrijf gevestigd is. Inmiddels werken er vijf medewerkers, die steigerhouten meubels maken voor opdrachtgever luxetenten.com.

Door de komst van dit Werkbedrijf is er een mooie locatie ontstaan op Urk, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen en werkervaring kunnen opdoen. Dit mede met het oog op de Participatiewet, die op 1 januari 2014 in werking treedt. Deze wet vervangt de Wet werk en Bijstand, de Wet sociale werkvoorziening en de Wajong. Volgens deze wet moet iedereen die kan werken, niet afhankelijk zijn van een uitkering maar ook een kans krijgen. Met de uitvoering van deze wet worden gemeenten belast.

Concern voor Werk vindt het belangrijk om in al haar gemeenten hiervoor een passende locatie te bieden.

Ongetwijfeld kan het Werkbedrijf in de toekomst meer betekenen voor de gemeente Urk. Te denken valt aan mogelijkheden voor dagbesteding. Gemeenten worden hiervoor per 2015 ook verantwoordelijk doordat begeleiding en ondersteuning vanuit de AWBZ dan wordt ondergebracht bij de Wmo.
http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/100888/urk-concern-voor-werk-terug-in-het-dorp

terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x