Bestrijding coronavirus   24-03-2020
Ruim een week na de eerste maatregelen van de regering zijn de regels aangescherpt. Het is nog duidelijker geworden dat we echt sociale afstand moeten houden. Als werkgever hebben we een duidelijke verplichting om preventief te opereren. Daarnaast worden we bij alle bedrijfsactiviteiten geconfronteerd met het wegvallen van orders.

Daarom hebben we vanmorgen het besluit genomen de meeste bedrijfsactiviteiten van Concern voor Werk vanaf morgen, 25 maart t/m paasmaandag 13 april a.s. stil te leggen. Onze gebouwen zullen alleen toegankelijk zijn voor medewerkers die bijdragen aan vitale processen.

We zijn telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur. De telefoniste kan u doorverbinden naar uw vaste contactpersoon.
Coronavirus en Concern voor Werk 19-03-2020

Op donderdag 12 maart 2020 heeft het kabinet maatregelen bekendgemaakt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die maatregelen worden goed nageleefd bij Concern voor Werk. Dagelijks worden de ontwikkelingen met betrekking tot de coronacrisis en Concern voor Werk goed in de gaten gehouden. Elke dag bespreekt het directieteam de stand van zaken en kijkt of er aanvullende maatregelen nodig zijn. Zo is bijvoorbeeld besloten de Kwekerij in Emmeloord een aantal dagen moeten sluiten waarover ook Omroep Flevoland een item heeft gemaakt.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/179299/kwekerij-concern-voor-werk-paar-dagen-dicht

Samenwerking Concern voor Werk en KWS Benelux B.V. 19-12-2019

Concern voor Werk en KWS Benelux B.V. gaan samenwerken. Vandaag hebben Onno Vermooten en Dick Wouda de overeenkomst ondertekend. KWS Benelux B.V. zocht kasruimte ten behoeve van hybride aardappel veredeling. Die ruimte werd gevonden bij de kwekerij van Concern voor Werk. De kassen liggen op steenworp afstand van het veredelingscentrum van KWS Benelux B.V. in Nagele. Een deel van de werkzaamheden wordt door Concern voor Werk verzorgd.  

Aardappels behoren tot de belangrijkste basislevensmiddelen wereldwijd. De vraag naar aardappelen stijgt. Hierdoor worden ook hogere eisen gesteld aan kwaliteit en de kwantiteit.    

KWS Benelux B.V. in Nagele doet samen met Aardevo B.V. veel werk in de ontwikkeling  van nieuwe hybride aardappelrassen en in de zoektocht naar een aardappelteelt vanuit zaden in plaats vanuit knollen. In de kas bij Concern voor Werk worden aardappels gekweekt. Tijdens de bloei van de planten worden met stuifmeel kruisingen gemaakt. Zo ontstaan nieuwe rassen waarbij eigenschappen van de aardappel kunnen worden aangepast zoals de opbrengst, ziekteresistenties maar ook de vorm, het zetmeelgehalte en opslaggeschiktheid. De verwachting is, dat het mogelijk moet worden om één hectare met minder dan 100 gram aardappelzaad te zaaien in plaats van 2,5 ton pootaardappelen te planten.  

Door de samenwerking levert KWS Benelux een positieve bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt. Concern voor Werk biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volop mogelijkheden om te werken en te leren.

Leren werkt voor iedereen 19-11-2019
Hoe stimuleer je ontwikkeling in de praktijk? SBCM vroeg het de drie SW-bedrijven waar een medewerker de Topperverkiezing heeft gewonnen. Ook de drie winnaars zelf vertellen hoe ze aankijken tegen ontwikkelen. Hun verhaal maakt duidelijk: leren werkt voor iedereen.

Lees de interviews met onze topper Esmiralda Hooiveld en Sander Post via de volgende link https://www.sbcm.nl/actueel/2019/leren-werkt-voor-iedereen
'Laten we het elkaar niet zo lastig maken' 17-10-2019
Onlangs is Onno Vermooten geïnterviewd door SW-journaal, het vakblad over sociale werkgelegenheid en re-integratie.

In het artikel dat de titel heeft gekregen ‘Laten we het elkaar niet zo lastig maken’, geeft Onno Vermooten zijn visie op de Participatiewet. Lees meer
Japanse belangstelling voor transitie naar Social Firm bij Concern voor Werk 30-09-2019
Woensdag 25 september jl. bracht een Japanse delegatie een bezoek aan Concern voor Werk. Ook in Japan worden initiatieven ontwikkeld voor een Social Firm. De delegatie liet zich informeren over de wijze waarop Concern voor Werk de transitie naar een Social Firm heeft ingezet. De delegatie was erg onder de indruk en had met name belangstelling voor de verschillende doelgroepen waaraan werk geboden wordt. Ook het ondersteunen van de inclusieve arbeidsmarkt stond hoog op de agenda. Naast een presentatie over Concern voor Werk werd een korte rondleiding op de werkvloer verzorgd. De kennismaking krijgt zeker een vervolg. 
Concern voor Werk wordt steeds groener  15-07-2019
Bij Concern voor Werk is de transitie gestart naar ‘groen’ rijden en werken. Vandaag heeft de Groenafdeling Emmeloord de sleutels ontvangen van de Nissan e-NV200 van SternLease. Dit is het eerste elektrische voertuig van het wagenpark van de afdeling Groen Emmeloord. Met het overgaan op electrische voertuigen en materieel wordt invulling gegeven aan de wens van de gemeente Noordoostpolder om ‘groener’ te werken.    
De komende jaren zullen – waar mogelijk – alle voertuigen en gereedschappen stapsgewijs worden vervangen door elektrische. Dit geldt niet alleen voor de afdeling Groen maar ook voor de andere bedrijfsonderdelen van Concern voor Werk.     

Concern voor Werk staat niet alleen voor arbeidsparticipatie door alle inwoners maar wil ook een bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving. De transitie naar ‘groen’ is een mooi duurzaam signaal richting de medewerkers en de opdrachtgevers.

Concern voor Werk wordt steeds groener 04-06-2019

Bij Concern voor Werk is de transitie gestart naar ‘groen’ rijden en werken. Vandaag heeft Schoonmaakservice Flevoland, dochter van Concern voor Werk, de sleutels ontvangen van de Nissan E Evalia van SternLease. Dit is het eerste elektrische voertuig van het wagenpark van Concern voor Werk.  

De komende jaren zullen – waar mogelijk – meer voertuigen en gereedschappen stapsgewijs worden vervangen door elektrische voertuigen en materieel. Dit geldt niet alleen voor Schoonmaakservice Flevoland maar ook voor de andere bedrijfsonderdelen zoals de groenvoorziening.    

Met deze transitie geeft Concern voor Werk een duurzaam signaal af naar de medewerkers, maar ook naar de opdrachtgevers.       


                       

Expositie van winnaars UWV Kunstcongres Midden 2019 geopend 18-04-2019

Op maandag 15 april jl. heeft wethouder John van den Heuvel een expositie geopend bij Concern voor Werk aan de Vaartweg. Het gaat om werk van de winnaars van het Kunstcongres Midden. De winnende kunstenaars zijn Kitty Korver uit Nagele, Michiel Knol uit Amersfoort en Jacqueline Storm uit Badhoevedorp. Corrado Calderaro uit Amsterdam is gekozen als publiekswinnaar.

De gebruikte technieken zijn risoprint, olieverf en potlood. De laatste techniek wordt gebruikt door
Corrado Calderaro. Hij was aanwezig bij de opening van de expositie en gaf een toelichting bij zijn werk. Emoties, vooral op het menselijk gezicht maar ook op andere manieren vormen een inspiratiebron.
De expositie is nog te zien tot en met 13 mei a.s. Hierna gaat deze rondreizende expositie naar een volgend adres.

Kijk voor meer informatie over het Kunstcongres en de winnaars op
https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres/kunstcongres-midden-terugblik-2019


 

Kunst in bedrijf: Hein Walter & Werkbedrijf Lelystad 05-04-2019
De Kunstenaars Vereniging Flevoland bestaat in 2019 dertig jaar. Om dat jubileum te vieren hebben de kunstenaars een ambitieus plan opgezet om in dit jaar maar liefst dertig kunstprojecten te realiseren, door heel Flevoland en in samenwerking met veel verschillende organisaties en partijen. Een van de projecten die ze hebben opgezet, is project 6, Kunst in bedrijf. Het concept is vrij overzichtelijk – vijf kunstenaars doen een kunstproject in een bedrijf – maar de uitwerkingen zijn verrassend en divers.
Zo is de Almeerse beeldend kunstenaar gekoppeld aan het Werkbedrijf in Lelystad, het re-integratiebedrijf dat als taak heeft zoveel mogelijk werkzoekenden aan de slag te helpen bij een reguliere werkgever. Hein Walter heeft ervaring in community kunstprojecten, zoals het met een aantal mensen tegelijk aan een groot schilderij werken, en werkt graag met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dat belooft een goede match te zijn.

Op maandag 15 april worden de eerste streken op het doek geschilderd. Niet door de beoogde deelnemers, maar door wethouder John van den Heuvel. De wethouder is die dag te gast om een tentoonstelling in het gebouw te openen en kan dan meteen zelf aan de slag! Hij zal al zijn creatieve vaardigheden uit de kast halen en in een paar minuten tijd een portret schilderen. Daarna nemen anderen de kwasten ter hand om de eerste lijnen en contouren neer te zetten. Het idee is om een soort portrettengalerij te schilderen, zoals beroemde schilders dat vroeger deden, waarin de mensen van Werkbedrijf Lelystad model staan. Het wordt eigenlijk een groot zelfportret! In de weken erna worden de portretten steeds verder uitgewerkt. De eindbestemming van het schilderij, 10 x 2 meter, is al bekend, namelijk de grote muur in het restaurant die daarvoor geknipt lijkt te zijn.

Er gaat acht keer aan het schilderij gewerkt worden, gedurende vier weken. En dan moet het klaar zijn. Hoe het eruit gaat zien, dat is afwachten. De kunstenaar gaat leiden en sturen, maar de input en arbeid van de makers zal bepalend zijn. Het gaat kleurig worden en verrassend, dat is wel de verwachting. Geen Rembrandt of Frans Hals, maar eerder de vrije hand van Picasso en Karel Appel. Op www.flevokunst.nl/blogs zullen de vorderingen te volgen zijn. 14 mei is het evenement afgerond en dan weten we of Nederland een moderne en inclusieve Nachtwacht rijker is.


Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x