DE GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER KRIJGT EEN WERKCOPORATIE 01-10-2014

EMMELOORD - De gemeente Noordoostpolder krijgt een Werkcorporatie die inwoners begeleidt naar werk. In de Werkcorporatie werken werkgevers, onderwijsinstellingen en gemeente samen.
Ook Concern voor Werk is betrokken. De Werkcorporatie bouwt voort op het werk van de Buitengewone Werkgevers en vergroot de ondersteuning aan werkgevers. Tegelijkertijd investeert de Werkcorporatie in werkzoekenden, bijvoorbeeld in scholingsmogelijkheden.
De corporatie biedt ondersteuning en begeleiding aan mensen met een bijstandsuitkering, aan jonggehandicapten en aan anderen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doel van de Werkcorporatie wordt om zoveel mogelijk inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een reguliere baan.
De Werkcorporatie bestaat uit medewerkers van de gemeente en Concern voor Werk. Vanaf 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor inwoners met voldoende arbeidsvermogen in hun zoektocht naar werk. Dit is vastgelegd in de Participatiewet. Met de Werkcorporatie is er aanbod van werk, scholing waar nodig en is meer mogelijk om werkervaring op te doen. Wethouder Hennie Bogaards: "Door de handen ineen te slaan doen we iets voor elkaar en maken we elkaar sterker. Dat is ons motto van de komende tijd."

Bron: http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/werkcorporatie-komt-er-in-noordoostpolder-1.4555542


 terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x