Eerste contract beschut werk gemeente Lelystad ondertekend 01-11-2017
John van Beusichem krijgt als eerste een contract Beschut Werk in de gemeente Lelystad. Vandaag mocht hij zijn arbeidsovereenkomst in ontvangst nemen uit handen van wethouder John van den Heuvel en Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk.  

Op 1 januari 2015 heeft de wet Sociale Werkvoorziening plaats gemaakt voor de Participatiewet. Vanaf dat moment is er geen plaats meer voor nieuwe werknemers in de sociale werkvoorziening. Wel kunnen gemeenten beschut werk inzetten voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Mensen die alleen kunnen werken in een ‘beschutte’ omgeving, onder aangepaste omstandigheden. Beschut werk kan eenvoudig inpakwerk zijn, maar ook hoogwaardig productiewerk. Alle gemeenten samen krijgen geld om uiteindelijk ruim 30.000 beschutte plekken te organiseren.  

Al geruime tijd is John werkzaam in re-integratietrajecten via Werkbedrijf Lelystad, zowel in de groenvoorziening als op de Bataviawerf. Met de arbeidsovereenkomst op zak is John van Beusichem voortaan in dienst van Concern voor Werk. Ook bij andere werkgevers in de stad en maatschappelijke organisaties zullen beschut-werkplekken gerealiseerd worden.



terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x