Energieteam mercatus is gestart Gratis energieadvies voor bewoners 02-10-2018

Energieteam mercatus is gestart, gratis energieadvies voor bewoners

Vandaag ontvingen de leden van het energieteam van Mercatus het certificaat energieadviseur. Dit werd overhandigd door Ton Beurmanjer (directeur Mercatus) en Onno Vermooten (directeur Concern voor Werk). Het energieteam sluit hiermee de opleiding energieadviseur af. Met ingang van vandaag kunnen huurders van Mercatus een afspraak maken met het energieteam voor gratis energieadvies.

Wat doet het energieteam?
Een medewerker van het energieteam gaat op afspraak bij een bewoner langs. De bewoner krijgt advies over wat hij zelf kan doen om minder energie te verbruiken. Dat gaat dus echt om maatwerk, want in elke woning is dat weer anders. Dit zijn adviezen over wat de bewoner in de woning zou kunnen veranderen. Dat gaat om kleine oplossingen. Na zo’n bezoek weet de bewoner wat hij daardoor kan besparen. De tips van het energieteam zijn gratis. Bovendien nemen zij ook energiebesparende materialen mee. Daar kan de bewoner een keuze uit maken. Denk aan een ledlamp, een stroomonderbreker, of een waterbesparende douchekop. De medewerker monteert dat direct en neemt oude materialen mee.

Samenwerking met Concern voor Werk en Werkcorporatie Noordoostpolder
Voor het project energieteam werkt Mercatus samen met Concern voor Werk en de WerkCorporatie. Concern voor Werk heeft het project ontwikkeld, terwijl de WerkCorporatie de kandidaten voor het energieteam heeft geselecteerd.

Wat doet Mercatus?
Mercatus zorgt ervoor dat de huurwoningen goed geïsoleerd worden, waardoor er minder energie verbruikt wordt. Zulke renovaties doet Mercatus in fasen. De afgelopen jaren heeft Mercatus al zo’n 4.000 woningen verbeterd en energiezuinig gemaakt. Het doel van Mercatus is om in 2050 alle woningen van het gas af te hebben. Gas is een fossiele brandstof. Over dertig jaar zijn deze brandstoffen op. Mercatus bereidt zich er dus op voor door andere energieoplossingen te vinden en woningen op een andere manier te verwarmen. Alle nieuwbouwwoningen zijn al zonder gasaansluiting.
Het energieteam is telefonisch bereikbaar voor informatie of het maken van een afspraak via 0527-635522. Mailen kan ook naar energieteam@mercatus.nl


 terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x