NA 33 JAAR STOPT DE SOCIALE WERKVOORZIENING AAN DE VIJZELWEG TE LELYSTAD 02-06-2014

In 1981 is de huidige locatie van Concern voor Werk aan de Vijzelweg als sociale werkvoorziening in gebruik genomen. Vanuit deze locatie werden de activiteiten industriële dienstverlening, groen- en schoonmaakonderhoud aangestuurd. Honderden mensen hebben in het kader van de wsw een prachtige werkplek gevonden.

Met de oprichting van het Werkbedrijf Lelystad - ook gehuisvest aan de Vijzelweg - ontstond een huisvestingsprobleem. Het verouderde, gedateerde gebouw was te klein en voldeed niet meer een de eisen van deze tijd. Omdat met de komst van de participatiewet de sociale werkvoorziening op termijn afgebouwd zal worden werd naarstig gezocht naar andere, flexibele huisvesting. Deze is gevonden in het pand aan de Vaartweg nr. 67 waar Concern voor Werk ruimte gaat huren. Het huidige pand aan de Vijzelweg is onlangs verkocht.

Het pand Vaartweg 67 zal onderdak gaan bieden aan praktijkruimte voor het speciaal en praktijkonderwijs, het Werkbedrijf Lelystad en de productie- en stafafdelingen van Concern voor Werk. Een prachtige locatie, waar de 'bewoners' niet alleen gebruik kunnen maken van de mooie ruimte maar ook in de toekomst intensief zullen gaan samenwerken.

Momenteel vinden er intern verbouwingen plaats. Vanaf 1 oktober 2014 zal het gebouw volledig in gebruik genomen zijn. Zo komt er na 33 jaar een einde van de sociale werkvoorziening aan de Vijzelweg.


 terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x