Wethouder Brouwer opent werklocatie Concern voor Werk 29-03-2017
Woensdag 29 maart jl. heeft wethouder Freek Brouwer het naambord van de Botterschuur onthuld. Hiermee is de Botterschuur officieel geopend als werklocatie van Concern voor Werk op Urk.  

Dankzij de gastvrijheid van de Stichting Urker Botter kunnen op de 1e etage medewerkers van Concern voor Werk werkzaamheden verrichten. Ook biedt deze organisatie daar dagbesteding aan. Waar mogelijk wordt er ook wel samengewerkt met de vrijwilligers van de Botterschuur.  

Sinds een aantal jaar heeft Concern voor Werk weer een locatie op Urk. Mede gelet op de historie vindt het bedrijf het belangrijk om zo de binding met de Urker samenleving te onderstrepen en medewerkers, woonachtig op Urk de mogelijkheid te bieden dicht bij huis aan de slag te gaan.  

De Urker vestiging van Concern voor Werk was voorheen gevestigd op de gemeentewerf. Die locatie was niet langer beschikbaar. Wethouder Brouwer juicht de komst naar het historische centrum toe: ‘In de Botterschuur werken mensen met passie. De komst van Concern voor Werk en de mogelijkheden voor dagbesteding zijn mooie initiatieven die elkaar kunnen versterken en tevens zorgen voor meer leven op deze prachtige locatie.’  

De Stichting Urker Botter ontving tal van historische bladen en tekeningen van oude schepen uit handen van de ‘bovenburen’. Wethouder Brouwer verraste Concern voor Werk met een prachtig schaalmodel van een Urker Botter.

terug naar pagina
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x