Buurtvoorlichting


Een buurtvoorlichter geeft en verzamelt informatie. Hij of zij heeft ogen en oren in de wijk. Zijn/haar vak is communiceren met de bewoners op de meest directe manier: mondelinge communicatie. Hij/zij zoekt mensen op aan huis en praat met ze over diverse onderwerpen. De buurtvoorlichter krijgt opdrachten van de gemeente, bijvoorbeeld om met de wijkbewoners te praten over hun wensen aangaande inrichting van een park, of van de woningbouwvereniging die huizenbezitters een aanbod tot woningverbetering doet. Een absolute randvoorwaarde is training en begeleiding van de buurtvoorlichters om deze werkwijze succesvol toe te passen.
Nieuwsitem over inzet van de buurtvoorlichters.

Website Buurtvoorlichters 

Ruim vijf jaar zijn de buurtvoorlichters actief in Lelystad. Dit lustrum was aanleiding voor Concern voor Werk om op 3 april een symposium te organiseren met de titel ‘Het geheim van de buurtvoorlichters’. Circa 100 gasten van de verschillende organisaties waarmee de buurtvoorlichters samenwerken waren naar Atolplaza gekomen voor een gevarieerd programma over de buurtvoorlichters. Drie sprekers belichtten elk vanuit een eigen invalshoek een stukje van het geheim van de buurtvoorlichters. Ook werd deze film over de buurtvoorlichters vertoond en was er ruimte voor interactie. “Voor u staat een trotse projectleider”, opende Ellen van Selm het symposium.
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x