EnergieteamsEnergieteam Zeewolde

Energieteam Zeewolde

Certificaat uitreiking aan de deelnemers van het project Mee[r]doen met Energie Noordoostpolder


Energieteam Mee[r]doen met Energie NOP
Energieteam Urk
 

 

 Energieteam Lelystad


Energieteam Urk

Energieteam Zeewolde
Op 15 november 2011 is het startsein gegeven voor het Energieteam Zeewolde. Het Energieteam biedt gratis energieadvies aan huishoudens met een laag inkomen in Zeewolde. De opgeleide energieadviseurs geven advies over energiebesparend gedrag. benodigde energiebesparende middelen zoals bv. spaarlampen en een waterbesparende douchekop. Deze worden gratis verstrekt en aangebracht. Met de maatregelen is een financiële besparing te behalen van € 150,- per jaar. Het Energieteam zal haar werkzaamheden uitvoeren tot 1 mei 2012. Meer informatie is te vinden op www.zeewolde.nl/energieteam. Het Energieteam Zeewolde is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen Concern voor Werk, de Sociale Dienst Veluwerand en de gemeente Zeewolde. Dit project heeft niet alleen voordelen voor het milieu. Door het gratis verstrekken van energiebesparende middelen kunnen huishoudens besparen op de energierekening.

Energieteam Urk
Het energieproject van de gemeente Urk is op 1 februari 2011 van start gegaan. Dat gebeurde door de uitreiking van de certificaten door Rien Bogerd, gemeentesecretaris van de gemeente Urk aan de uitvoerders van het project. Voor de uitvoering van het project is Concern voor Werk ingeschakeld. Werkzoekenden zijn speciaal opgeleid als energieadviseur, monteur of callcenter medewerker. De gemeente Urk gaat 200 huishoudens aanschrijven die in aanmerking komen voor gratis advies voor energiebesparing. Deze selectie is gebaseerd op de hoogte van het inkomen. Wie uitgenodigd is om mee te doen dient zich vervolgens aan te melden. Een energie-adviseur en een monteur bezoeken op afspraak de woning voor nader advies. De benodigde energiebesparende middelen zoals spaarlampen, waterbesparende douchekoppen tot een bedrag van € 75 worden meteen gratis verstrekt en aangebracht. Hiermee kan een huishouden tot € 150 besparen op de energierekening. Dit energieproject van de gemeente Urk heeft niet alleen voordelen voor het milieu. Door het gratis verstrekken van energiebesparende middelen kunnen de geselecteerde huishoudens tot € 150 besparen op de energierekening. Daarnaast krijgen de voor dit project opgeleide energieadviseurs, monteurs en callcenter medewerkers de kans om werkervaring op te doen.

Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x