Ons motto ‘Niemand aan de kant in Flevoland!’ gaat al vele jaren mee, maar is nog steeds actueel. We blijven ons inzetten om iedereen een kans te geven om mee te doen op de arbeidsmarkt. Dit doen we binnen een passende infrastructuur die hen stimuleert en ondersteunt om hun talenten te ontwikkelen. Lees meer hierover in onze digitale nieuwsbrief.


Voorbereiden op de ontwikkeling tot een Social Firm (1)

Samen met het onderwijs en het Flevolandse bedrijfsleven gaat de Social Firm bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Dit is een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet. Dit heeft het bestuur van de gemeenschappelijke regeling IJsselmeergroep besloten. Binnen dit samenwerkingsverband van de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde voert Concern voor Werk de sociale werkvoorziening en andere activiteiten uit.

Dopak
Met het oog op de ontwikkeling tot social firm worden de banden net het bedrijfsteven steeds verder versterkt. Een mooi voorbeeld hiervan is Dopak in Lelystad. Binnen de muren van deze onderneming verzorgt Concern voor Werk enkele productiestraten.  Dit betekent dat we niet alleen verantwoordelijk zijn voor het leveren van goed personeel,

maar ook verantwoordelijk zijn voor een efficiënte bedrijfsvoering die producten levert van een hoge kwaliteit. De wens was de productie te verhogen. Onze medewerkers hebben in nauw overleg met het management van Dopak de productie onder de loep genomen en met succes. De productie capaciteit is met 30% toegenomen. Hier zijn we erg blij mee. Zo werken we graag samen met onze partners.


Voorbereiden op de ontwikkeling tot een Social Firm (2)

Een ander mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerking is die met Schoonmaakbedrijf Mirliton bij het aan het werk helpen van mensen met een arbeidsbeperking. Beide partijen versterken elkaar! http://www.osbinzicht.nl/april-2018/actueel/

 


Unieke stap: van loondienst naar eigen bedrijf! 
Concern voor Werk brengt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werk bij elkaar. Er zijn diverse regelingen die het mogelijk maken om buiten onze organisatie aan de slag te gaan. Onlangs heeft zich iets unieks voorgedaan. Een medewerker heeft zijn baan opgezegd om zijn eigen bedrijf te starten. Een succes waar we trots op zijn en dat we graag delen!

‘Goedemorgen. Kom binnen!’. Arend Verbaan staat vol trots in de deuropening van de bedrijfsruimte die hij huurt. Werken met hout was een hobby. Die hobby werd min of meer gestimuleerd omdat zijn vader timmerman was. Om gezondheidsredenen heeft Arend  een jaar of 6 bij Concern voor Werk gewerkt. Een eigen bedrijfje, daar bleef hij van dromen. Een hele stap omdat je bepaalde zekerheden moet opgeven. Concern voor Werk heeft aan het realiseren van de droom van Arend positief meegewerkt. Zo was het mogelijk om onbetaald verlof te nemen. De combinatie betaald werk met zijn eigen bedrijfje maakte de overstap gemakkelijker. Inmiddels is de stap gezet: Arend is volledig eigen baas. Het gaat goed met zijn bedrijf. Goede mond-tot-mondreclame en bestellingen via de website zorgen voor voldoende opdrachten. Eigen baas zijn, betekent ook dat je je eigen tijd kunnen indelen. Dagelijks probeert Arend  een rustmoment in te bouwen om eventuele lichamelijke ongemakken te voorkomen. In de bedrijfsruimte van Arend zijn geen kant-en-klare meubels te zien. Daarvoor verwijst hij naar www.joabhoutenmeubels.nl. ‘Wil je een bepaald soort meubel, dan maak ik dat. Geef je wensen aan en ik maak een ontwerp.’, aldus Arend. Klanten uit alle hoeken van het land en België weten Joab Houten Meubels inmiddels te vinden!  


Lunchroom in De Groene Sluis Lelystad   
Wethouder Elly van Wageningen heeft eind april De Groene Tafel geopend, een lunchroom in kringloopwinkel De Groene Sluis. Al jaren wilde De Groene Sluis sociale werkervaringsplekken creëren waar mensen een vak kunnen leren en van daaruit kunnen doorstromen naar betaald werk.

Concern voor Werk heeft de expertise in huis om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden en het horeca vak te leren. Met een lunchroom komen deze wensen bij elkaar. Tijdens openingstijden van de winkel een broodje gegeten worden of een kopje koffie gedronken worden. Het eten en drinken is zoveel mogelijk van biologische of fairtrade oorsprong en met streekproducten gemaakt.


   

Jobcoachorganisatie
Al vijf jaar is Concern voor Werk een erkende jobcoachorganisatie. We zijn hiervoor erkend door het UWV. Omdat ons bedrijf voldoet aan de eisen en verplichtingen aan job coaching, verlengt UWV de erkenning tot 21 mei 2023. Onze jobcoaches kunnen langdurig arbeidsongeschikten en arbeidsgehandicapten blijven begeleiden in hun werk.

 

  

 Home
    Over   Contact

Click here to unsubscribe

 

Meldt u hier aan voor onze nieuwsbrief 'iconcern'


Eerdere uitgaven

 
 
• nieuwsflits dec. 2017
• iconcern#2    2016
• iconcern#1    2016
• iconcern#2    2015
• iconcern#1    2015
• iconcern#2    2014
• iconcern#1    2014
• iconcern#3    2013
• iconcern#2    2013
• iconcern#1    2013
• iconcern#4    kersteditie 2012
• iconcern#3    oktober 2012
• iconcern#2    juli 2012
• iconcern#1    maart 2012 
 
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x