250 jaar trouwe dienst 14-06-2018
Concern voor Werk heeft zeven medewerkers in het zonnetje gezet tijdens een jubileumfeest. Gezamenlijk hebben de jubilarissen zich maar liefst 250 jaar ingezet voor het bedrijf. In aanwezigheid van familie, vrienden en collega’s werd stilgestaan bij deze mijlpaal.  

Foto: V.l.n.r. Gerrit Hofman, Janneke Apeldoorn, Pim van Dantzig, Jeannet Oosdijk, Jan Meindert Keuter, Lambert Peters en Evert de Grouw.
Andere locatie Concern voor Werk op Urk 14-06-2018
Op Urk zijn diverse organisaties op het gebied van dagbesteding in hetzelfde gebouw ondergebracht. Uitvalbasis daarvoor is ’t Jeugd aan de Richel, dat inmiddels een soort verzamelgebouw is geworden. Hiervan maken inmiddels vijf organisaties op het gebied van zorg en welzijn gebruik, nl. Kwintes, Triade, Philadelphia, ’s Heeren Loo (met buitenschoolse opvang) en Caritas Urk. Concern voor Werk wordt de zesde gebruiker. Dit betekent een verhuizing van de Botterschuur naar ’t Jeugd. Vandaag hebben de medewerkers van Concern voor Werk op Urk een kijkje genomen in 't Jeugd.
Symposium ‘De toekomst is nu! 08-06-2018
Vrijdag 8 juni jl. heeft Concern voor Werk het symposium ‘De toekomst is nu!’ georganiseerd. Deze bijeenkomst in Lelystad was met name bedoeld voor de nieuwe raadsleden in ons werkgebied. De gasten konden kennismaken met de geschiedenis van de sociale werkvoorziening. De Tijdmachine van Cedris gaf een mooi beeld hiervan. Ook heeft Onno Vermooten de toekomstplannen van onze organisatie uitgelegd. De aanwezigen waren erg geïnteresseerd en stelden veel vragen. Het was een geslaagd symposium.

Hierbij een link naar een bericht op de website van de gemeenteraad van Lelystad over het bezoek aan het symposium:
https://www.lelystad.nl/4/Lelystad/Nieuws-2018/Juni/Raadsleden-bezoeken-symposium-De-toekomst-is-nu!.html

 

Samenwerking schoonmaak 07-05-2018
Lees in OSBInzicht, het magazine over schoonmaak- en glazenwassersbranche, over de succesvolle samenwerking van Schoonmaakbedrijf Mirliton en Concern voor Werk bij het aan het werk helpen van mensen met een arbeidsbeperking. Beide partijen versterken elkaar!
http://www.osbinzicht.nl/april-2018/actueel/
Opening Lunchroom De Groene Tafel 26-04-2018
Wethouder Elly van Wageningen heeft op 26 april jl. De Groene Tafel geopend, de nieuwe lunchroom in kringloopwinkel De Groene Sluis (Lelystad). In de lunchroom werken mensen via Concern voor Werk om het horecavak te leren. Zo worden zij voorbereid om door te kunnen stromen naar betaald werk. Tijdens openingstijden van de winkel kan in De Groene Tafel een kopje koffie gedronken worden of een broodje worden gegeten. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van streekproducten of producten die van oorsprong biologisch of fairtrade zijn. 
Opening lunchroom 16-04-2018
26 april opent een lunchroom van Concern voor Werk in kringloopwinkel De Groene Sluis.
Beide partijen zijn trots op hun samenwerking, die vandaag verzegelt werd met een handtekening. Het is al jaren de droom van De Groene Sluis om sociale werkervaringsplekken te creëren waar mensen een vak kunnen leren en van daaruit kunnen doorstromen naar betaald werk. Concern voor Werk heeft de expertise in huis om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden en het horeca vak te leren. Met een lunchroom komen deze wensen bij elkaar. 

 

 

 

 

 

 

 

KOM IN DE KAS: een unieke gelegenheid om te zien wat er allemaal gebeurt achter het glas van de kas. 04-04-2018
Zaterdag 7 april a.s. van 10-16u zetten gastvrije tuinders de deuren van hun kas open voor het publiek. In regio Noordoostpolder gaat het om vijf bedrijven. Ook de kwekerij van Concern voor Werk aan de Verlengde Revisieweg in Emmeloord is die dag geopend!   Kijk voor meer informatie op www.komindekasnoordoostpolder.nl  
Energieteam van start op Urk 05-03-2018
Maandag 5 maart a.s. gaat het Energieteam van start op Urk. Het Energieteam geeft gratis thuis advies aan alle inwoners van Urk en bekijkt met hen of en hoe zij kunnen besparen op hun energierekening. De afgelopen weken zijn mensen hiervoor opgeleid via Concern voor Werk en zij ontvangen hiervoor een certificaat van de wethouders Gerrit Post en Freek Brouwer.  

Het Energieteam helpt besparen Elke inwoner betaalt maandelijks energiekosten en kosten voor water. Vaak is op deze kosten te besparen. Het Energieteam bekijkt met de inwoner of hij/zij teveel betaalt wordt en berekent het te besparen bedrag. Een afspraak met het Energieteam levert veel voordelen op. Zij geven handige tips en producten om energie te besparen. Daarnaast levert energiebesparing ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het milieu. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Mensen met een laag inkomen ontvangen energieadvies op maat en gratis materialen, zoals bijvoorbeeld spaarlampen. Deze inwoners hebben inmiddels bericht van de gemeente gekregen. Inwoners die geen bericht ontvangen hebben, kunnen contact opnemen met Het Energieteam. Tegen een vergoeding is het voor hen ook mogelijk naast het gratis advies de benodigde materialen te kopen.  

Het Energieteam is bereikbaar via telefoonnummer 0527-689986 en meer informatie is te vinden op de website www.urk.nl.    


Op de foto (Het Urkerland) v.l.n.r. de heer Hasan - Energieteam, Onno Vermooten - Concern voor Werk, wethouder Freek Brouwer - gemeente Urk, mevrouw Gerssen - Energieteam, Jan Mulder en Tom Boersma – Concern voor Werk.
Nieuwe winkel Het Goed geopend 25-01-2018
Onder grote publieke belangstelling vond op 25 januari de opening plaats van de nieuwe winkel van het Goed aan de Meent 14b in Lelystad. Wethouder Elly van Wageningen opende samen met directeur van het Goed, Willem van Rijn en directeur van het Concern voor Werk, Onno Vermooten de winkel. 

Al bijna 20 jaar was Het Goed Lelystad gevestigd op Industrieterrein Oostervaart aan de rand van Lelystad. Voor Het Goed bestond de wens om dichter naar het centrum van de stad te verhuizen. Met de nieuwe locatie op De Meent is deze wens uitgekomen; dichter bij het centrum, dichter bij de klant.

Wethouder Van Wagingen verricht openingshandeling

Winkel met lunchcafé

Afgelopen weken is er hard gewerkt het pand een nieuwe uitstraling te geven met een vernieuwde inrichting én een lunchcafé.

Mens en milieu centraal
Voor Willem van Rijn, Onno Vermooten en wethouder Elly van Wageningen dus een mooi moment. Duurzaamheid staat voor de wethouder hoog op de agenda. Kansen benutten voor mens, milieu en duurzaamheid staan daarbij centraal. De missie en visie op duurzaamheid van het Goed sluit hier mooi bij aan. De wethouder prees de inzet van de vrijwilligers en het feit dat Het Goed passend werk biedt aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het is belangrijk dat deze mensen op een laagdrempelige manier weer ervaring op kunnen doen om zo uiteindelijk weer een baan te vinden.

De winkel is dagelijks open van 09.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur.

Het Goed Lunchcafé


Bestuur Concern voor Werk wil Social Firm oprichten 12-12-2017
Een Social Firm gaat duurzame oplossingen bieden aan inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit heeft het bestuur van de gemeenschappelijke regeling IJsselmeergroep besloten. Binnen dit samenwerkingsverband van de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde voert Concern voor Werk de sociale werkvoorziening en andere activiteiten uit.  

Samen met het onderwijs en het Flevolandse bedrijfsleven gaat de Social Firm bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Dit is een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet.  

De belangrijkste reden voor deze ontwikkeling is de Participatiewet. Met de invoering van de Participatiewet heeft het rijk ook bevoegdheden en verantwoordelijkheden overgedragen aan de gemeenten, gepaard gaande met behoorlijke bezuinigingen. De vier deelnemende gemeenten van Concern voor Werk werden de afgelopen jaren geconfronteerd met een afnemende subsidie.  

Binnen deze nieuwe onderneming wordt maximaal ingezet op het arbeidsvermogen van betrokkenen . Naast de vier gemeenten worden ook andere partijen zoals werkgevers- en werknemersorganisaties nauw betrokken bij de nieuwe onderneming. Uitvoeringsorganisaties voor de Social Firm worden Concern voor Werk, Werkbedrijf Lelystad en WerkCorporatie Noordoostpolder/Urk. Als rechtsvorm voor de Social Firm is gekozen voor een coöperatie.  

Directeur Onno Vermooten is erg enthousiast over deze nieuwe stap die voor velen nieuwe mogelijkheden gaat bieden. “Eigenlijk willen we gewoon doen waar we goed in zijn: mensen een kans geven op werk, ze opleiden, trainen en de verbinding zoeken tussen mensen met en zonder beperking. De nieuwe arbeidsmarkt stelt andere eisen, maar we willen wel een inclusieve arbeidsmarkt tot stand brengen. Met de Social Firm gaat het roer om en zijn we klaar voor de toekomst!”
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x