Sponsoring materialen Aeres Praktijkonderwijs Emmeloord 18-11-2020
Concern voor Werk heeft materialen voor Aeres Praktijkonderwijs Emmeloord voor het vak Groen gesponsord. Dit om de samenwerking te bekrachtigen.  

De beide partijen werken al lange tijd samen. Leerlingen lopen stage op verschillende werkplekken. Bij de groenvoorziening, de schoonmaak, in de horeca en op de inpakafdeling. Regelmatig mondt een stageperiode uit in een baan bij bijvoorbeeld de groenvoorziening. Ook dit jaar zouden 15 leerlingen stage lopen bij Concern voor Werk en meewerken aan het groenonderhoud in een wijk. Door Corona was dit niet mogelijk.  

De samenwerking wordt nog verder verstevigd onder leiding van de groendocenten Pieter de Jonge en Adelheid Bekhof en Wim Verhoeven van Concern voor Werk. Naast stageplekken en arbeidstraining kan Aeres Praktijkonderwijs rekenen op ondersteuning vanuit Concern voor Werk bij lessen groen en tuinonderhoud. Eens per jaar kunnen leerlingen en hun ouders een kijkje nemen bij Concern voor Werk. Zo krijgen zij een beeld van de mogelijkheden dit veelzijdige bedrijf.
Concern voor Werk betrekt bedrijfspand in Zeewolde 06-10-2020
Concern voor Werk biedt werkgelegenheid aan inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast vestigingen in Lelystad, Noordoostpolder en op Urk heeft Concern voor Werk onlangs een locatie in Zeewolde geopend.  

Al vele jaren is Concern voor Werk aan het werk in Zeewolde. Eén van de diensten die wordt geleverd, is het onderhoud van het openbaar groen in een aantal delen van de gemeente.  

Om dit nog beter te kunnen verzorgen en nog sneller ter plaatse te kunnen zijn, heeft Concern voor Werk onlangs een bedrijfspand betrokken in Zeewolde aan de Eenspan. Het pand dient als opslag voor materialen en middelen voor Groenonderhoud en is de uitvalsbasis voor de medewerkers.
Concern voor Werk finalist Werkinnovatie Prijs 24-09-2020

Concern voor Werk is één van de 10 finalisten van de Werkinnovatie Prijs en maakt daarmee kans op 1 miljoen euro

De Werkinnovatie Prijs 2020, in het leven geroepen door Start Foundation, kent 10 finalisten die met hun projectidee meedingen naar 1 miljoen euro, waaronder Concern voor Werk, die de sociale werkvoorziening uitvoert voor de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde.

Deze finalisten zijn geselecteerd uit maar liefst 62 projectideeën, variërend van nieuwe banen in de circulaire economie tot nieuwe banen in de ouderenzorg. Dit brede spectrum aan maatschappelijke vraagstukken zien we ook terug bij de tien finalisten. De uitdaging voor de finalisten is nu om het idee uit te werken naar een hiervoor haalbaar businessmodel. Zij ontvangen ieder 10.000 euro om hun idee verder te ontwikkelen.

Corona kuchscherm voor veilige afstand 31-08-2020

Nederland is wel klaar met het coronavirus, maar het virus is nog niet klaar met ons. Daarom moeten we ons aan de basisregels blijven houden. U kent ze ongetwijfeld: blijf bij klachten thuis, schud geen handen, nies in uw elleboog, was vaak uw handen, vermijd drukte en afstand houden.    
Voor deze laatstgenoemde basisregel heeft Concern voor Werk een zogenaamd kuchscherm ontwikkeld. Hiermee kan voldoende afstand gewaarborgd worden en dus een veiligere werk- en contactomgeving gecreëerd worden. Inmiddels hebben we hiervan al circa 300 stuks geplaatst op heel verschillende locaties. De frames zijn gemaakt van multiplex en voorzien van 0,5 mm glashelder raamfolie. De frames zijn leverbaar in kleur.

Specificatie en prijzen: Standaard formaat is 160 x 90 cm.
Frame bestaat uit 2 lagen multiplex van 12 mm. Hiertussen is raamfolie van 0,5 mm gespannen.
Prijs voor deze uitvoering is € 75,-.
Meerprijs voor uitvoering in kleur € 17,50.
De prijzen zijn exclusief btw, af fabriek Emmeloord.
Afmetingen en uitvoering kunnen aangepast worden aan uw wensen.

Voor vragen of uw bestelling kunt u contact opnemen met Jan Mulder, telefoon 06 55 83 25 82. Zijn e-mailadres is janmulder@concernvoorwerk.nl

YALA Luxury Canvas Lodges en Concern voor Werk sluiten partnerovereenkomst 30-07-2020

YALA Luxury Canvas Lodges en Concern voor Werk hebben woensdag 29 juli een partnerovereenkomst gesloten, waarbij Concern voor Werk exclusief houten meubelen voor het assortiment safaritenten en luxe lodges van YALA gaat produceren. De overeenkomst werd door Onno Vermooten directeur van Concern voor Werk en Ivo van der Vlis directeur YALA ondertekend.

“Hiermee is onze langjarige en succesvolle samenwerking bezegeld en kunnen wij met onze productie in Emmeloord profiteren van het toenemende internationale succes van YALA”, zegt Onno Vermooten, die er trots op wijst dat Concern voor Werk al sinds 2013 de houten meubelen produceert voor de accommodaties van – toen nog - LuxeTenten uit Emmeloord, dat in mei vorig jaar door de ondernemers Hans van der Wind en Ivo van der Vlis werd overgenomen.

Internationale groei
‘’Wij zijn al Europees marktleider en we groeien nog flink door”, zegt Ivo van der Vlis. “De markt voor luxe tenten groeit wereldwijd enorm. In Europa is er veel vraag naar safaritenten en luxe glamping lodges, maar vooral ook uit Azië en de VS neemt de vraag flink toe. Met Concern voor Werk als partner en betrouwbare producent van houten kwaliteitsmeubelen kunnen wij snel inspelen op de ontwikkelingen op de markt en aan die groeiende internationale vraag voldoen.”
Wegens de internationale groei is de naam LuxeTenten onlangs gewijzigd in YALA Luxury Canvas Lodges. Gelijktijdig is er een nieuwe merkstrategie ingezet, die de ambitie moet verwezenlijken om een prominente wereldspeler te worden.

Kamperen met een gouden randje
De onderneming in luxe tenten werd in 2009 door de Emmeloorders Patrick Damen en Leon Juffermans opgericht. Zij boekten in korte tijd veel succes met hun innovatie op kampeergebied; ze brachten een stevige canvas safaritent op de markt. Het bijzonder aan deze tent was dat hij van alle luxe was voorzien, waaronder eigen badkamer en toilet, een ingerichte keuken en comfortabele bedden. Daarmee waren de Emmeloorder ondernemers in Nederland en daarbuiten de trendsetter van wat tegenwoordig Glamping wordt genoemd: kamperen met een gouden randje. Glamping is een samenvoeging van de woorden glamorous en camping en is overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk. Dit vakantie- en reisconcept heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen en is vooral populair onder vakantiegangers die van luxe en gemak houden. Steeds meer campings in binnen- en buitenland bieden volledig ingerichte Glamping-accommodaties aan. Bij aankomst kunnen de gasten direct van hun luxe kampeervakantie gaan genieten.

Produktie in Emmeloord
“Omdat kamperen seizoensgebonden is, zaten er in onze productie pieken en dalen”, merkt Jan Mulder, commercieel manager van Concern voor Werk op. “Doordat de markt voor YALA-lodges zich nu over de andere continenten uitspreidt, verdwijnt de invloed van het seizoen en kunnen wij het hele jaar door produceren.” Jan Mulder is vanaf het prille begin betrokken geweest bij LuxeTenten. De onderneming had in amper vier jaar zo’n omvang bereikt, dat voor wat betreft de houten meubelen de hulp werd ingeroepen van Concern voor Werk. De social firm, die de sociale werkvoorziening uitvoert voor de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder en Urk, zette aanvankelijk op Urk speciaal voor LuxeTenten een productiefaciliteit op. Inmiddels heeft Concern voor Werk voor produktiewerkzaamheden een werkplaats ingericht aan de Produktieweg op industriegebied Nagelerweg in Emmeloord.

Nu YALA en Concern voor Werk hun samenwerking met een partnerovereenkomst hebben bezegeld, zullen er aan de Produktieweg in Emmeloord nog in lengte van jaren houten kwaliteitsmeubelen voor de moderne safaritenten en de luxe lodges van YALA worden gemaakt.

 

 

Afscheid 10-06-2020
Vanmorgen heeft Cees Tolsma afscheid genomen. Jarenlang maakte hij deel uit van de Raad van Commissarissen van Concern voor Werk. De laatste zes jaar als voorzitter. Hij wordt opgevolgd door Bart-Jan Binnerts.      
Foto: De komende en de vertrekkende voorzitter van de Raad van Commissarissen. Links Cees Tolsma en rechts Bart-Jan Binnerts
.
 
Veiligere werkomgeving met hygiënescherm 14-05-2020
Hoe kunnen we veilig werken in de anderhalvemetersamenleving? Voor sociale onderneming Concern voor Werk een uitdaging om hiervoor iets te ontwikkelen. Het resultaat: een Corona hygiënescherm. Dit eenvoudig te plaatsen transparante scherm voorkomt directe besmetting met het Coronavirus.

Veel instanties in Flevoland hebben Concern voor Werk inmiddels al ingeschakeld. De vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek hebben de schermen geplaatst bij de inlever- en uitgiftepunten. Bij zorginstanties, in scholen, schoonheidssalons en garagebedrijven zijn de schermen inmiddels te vinden op bureaus, bij balies of kassa’s. >> Lees meer
Anderhalvemetersamenleving 20-04-2020
Samen zoeken naar het nieuwe normaal in de anderhalvemetersamenleving. Dat is voorlopig een grote uitdaging ons allemaal. Hoe gaat die samenleving eruit zien? 

Om te voorkomen dat er straks weer een uitbraak komt zoals nu, moeten we de basale maatregelen in acht blijf nemen tot er een vaccin is. Dus: geen handen schudden, goed handen wassen, oppervlakten schoonmaken, zorgvuldig omgaan met elkaar. Belangrijk is en blijft: afstand houden.  

Concern voor Werk heeft een product ontwikkeld dat een bijdrage kan leveren aan een veiligere werk- en bedrijfsomgeving, nl. een hygiënescherm.
>> Lees meer


Coronavirus en Concern voor Werk 07-04-2020

Iedereen is in de greep van het coronavirus. Ook wij bij Concern voor Werk. We volgen de ontwikkelingen en de maatregelen van de regering nauwlettend. De gezondheid van ons allen is immers het allerbelangrijkste! Hierdoor was het niet mogelijk om alle afdelingen volledig door te laten werken. Sommige medewerkers zijn dus momenteel noodgedwongen thuis. Tussentijds houden we onze medewerkers zo goed mogelijk op de hoogte via een informatiebulletin. De meest recente is verschenen op 2 april jl.  

Maatregelen van het kabinet
De maatregelen om het verspreiden van het coronavirus te voorkomen, zijn door het kabinet verlengd tot en met 28 april.

Algemene maatregelen
-  Regelmatig handen wassen en papieren handdoeken op de toiletten gebruiken
-  Hoesten en niezen in de elleboog, bij regelmatig hoesten en niezen en/of verhoging thuis blijven
- Blijf altijd op 1,5 meter afstand van elkaar
- Indien mogelijk thuis werken  

Wat betekenen de maatregelen voor ons bedrijf? 
- De receptie/telefooncentrale is bezet van 09.00 tot 16.00 uur
- Schoonmaak en detacheren volgen de richtlijn van het object *
- Groen werkt zo goed als mogelijk door *
- Montapak werkt beperkt door *
- De Kwekerij gaat vanaf volgende week beperkt open *
- Kantoormedewerkers werken thuis of – in overleg met de leiding – beperkt op kantoor *
- Voor alle locaties geldt: geen externe bezoekers.  

* met inachtneming van algemene veiligheidsmaatregelen  

Bestrijding coronavirus   24-03-2020
Ruim een week na de eerste maatregelen van de regering zijn de regels aangescherpt. Het is nog duidelijker geworden dat we echt sociale afstand moeten houden. Als werkgever hebben we een duidelijke verplichting om preventief te opereren. Daarnaast worden we bij alle bedrijfsactiviteiten geconfronteerd met het wegvallen van orders.

Daarom hebben we vanmorgen het besluit genomen de meeste bedrijfsactiviteiten van Concern voor Werk vanaf morgen, 25 maart t/m paasmaandag 13 april a.s. stil te leggen. Onze gebouwen zullen alleen toegankelijk zijn voor medewerkers die bijdragen aan vitale processen.

We zijn telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur. De telefoniste kan u doorverbinden naar uw vaste contactpersoon.
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x