Groene Sluis geeft een ton weg aan goede doelen 18-02-2019
Groene Sluis geeft een ton weg aan goede doelen
Kringloopwinkel Groene Sluis heeft vrijdagavond 100.000 euro weggegeven aan goede doelen in Lelystad. Het is de zevende keer dat de winkel de jaarwinst uitdeelt, maar het is voor het eerst dat het bedrag uit zes cijfers bestaat. Vorig jaar bracht Groene Sluis 85.000 euro op. 

De extra winst komt volgens projectleider Janneke Pikkert mede door de samenwerking met Concern voor Werk, die in april een lunchroom in de kringloopwinkel op Noordersluis zijn begonnen. "Het zit regelmatig vol in de lunchroom, dus daar zijn we alleen maar blij mee."

Goede doelen uit de omgeving van Lelystad kunnen bij Groene Sluis hun wensen kenbaar maken. Dit jaar werden 49 goede doelen geselecteerd die een bijdrage van de kringloopwinkel kregen.
>> Zie ook artikel op omroep Flevoland
Energieteam mercatus is gestart Gratis energieadvies voor bewoners 02-10-2018

Energieteam mercatus is gestart, gratis energieadvies voor bewoners

Vandaag ontvingen de leden van het energieteam van Mercatus het certificaat energieadviseur. Dit werd overhandigd door Ton Beurmanjer (directeur Mercatus) en Onno Vermooten (directeur Concern voor Werk). Het energieteam sluit hiermee de opleiding energieadviseur af. Met ingang van vandaag kunnen huurders van Mercatus een afspraak maken met het energieteam voor gratis energieadvies.

Wat doet het energieteam?
Een medewerker van het energieteam gaat op afspraak bij een bewoner langs. De bewoner krijgt advies over wat hij zelf kan doen om minder energie te verbruiken. Dat gaat dus echt om maatwerk, want in elke woning is dat weer anders. Dit zijn adviezen over wat de bewoner in de woning zou kunnen veranderen. Dat gaat om kleine oplossingen. Na zo’n bezoek weet de bewoner wat hij daardoor kan besparen. De tips van het energieteam zijn gratis. Bovendien nemen zij ook energiebesparende materialen mee. Daar kan de bewoner een keuze uit maken. Denk aan een ledlamp, een stroomonderbreker, of een waterbesparende douchekop. De medewerker monteert dat direct en neemt oude materialen mee.

Samenwerking met Concern voor Werk en Werkcorporatie Noordoostpolder
Voor het project energieteam werkt Mercatus samen met Concern voor Werk en de WerkCorporatie. Concern voor Werk heeft het project ontwikkeld, terwijl de WerkCorporatie de kandidaten voor het energieteam heeft geselecteerd.

Wat doet Mercatus?
Mercatus zorgt ervoor dat de huurwoningen goed geïsoleerd worden, waardoor er minder energie verbruikt wordt. Zulke renovaties doet Mercatus in fasen. De afgelopen jaren heeft Mercatus al zo’n 4.000 woningen verbeterd en energiezuinig gemaakt. Het doel van Mercatus is om in 2050 alle woningen van het gas af te hebben. Gas is een fossiele brandstof. Over dertig jaar zijn deze brandstoffen op. Mercatus bereidt zich er dus op voor door andere energieoplossingen te vinden en woningen op een andere manier te verwarmen. Alle nieuwbouwwoningen zijn al zonder gasaansluiting.
Het energieteam is telefonisch bereikbaar voor informatie of het maken van een afspraak via 0527-635522. Mailen kan ook naar energieteam@mercatus.nl

 

De invoering van de Participatiewet pakt ongustig uit voor de Wsw-doelgroep 18-09-2018
De invoering van de Participatiewet pakt ongustig uit voor de Wsw-doelgroep, concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Die doelgroep komt sinds 2015 zelfs moeilijker aan een baan, weet die minder lang vast te houden en heeft vaker een uitkering. In een reactie in RTL Nieuws zegt Onno Vermooten, directeur Concern voor Werk in Lelystad dat het gaat om mensen die door hun beperking juist begeleiding nodig hebben. Door de bezuinigingen komen zij nu in de knel. De expertise van de sociale werkbedrijven vraagt om financiering. “Als die ontbreekt, dan wordt het roeien zonder riemen”, zei Vermooten.
>>Lees meer
Jan Drok was 50 jaar in dienst van Concern voor Werk 12-09-2018
Jan Drok was 50 jaar in dienst van Concern voor Werk. Dit is uiteraard gevierd. Hans Wijnants, wethouder van Noordoostpolder en tevens bestuurslid van de gemeenschappelijke regeling IJsselmeergroep, was speciaal naar de Produktieweg gekomen om de jubilaris te feliciteren. In de krant een mooi interview met de jubilaris.
250 jaar trouwe dienst 14-06-2018
Concern voor Werk heeft zeven medewerkers in het zonnetje gezet tijdens een jubileumfeest. Gezamenlijk hebben de jubilarissen zich maar liefst 250 jaar ingezet voor het bedrijf. In aanwezigheid van familie, vrienden en collega’s werd stilgestaan bij deze mijlpaal.  

Foto: V.l.n.r. Gerrit Hofman, Janneke Apeldoorn, Pim van Dantzig, Jeannet Oosdijk, Jan Meindert Keuter, Lambert Peters en Evert de Grouw.
Andere locatie Concern voor Werk op Urk 14-06-2018
Op Urk zijn diverse organisaties op het gebied van dagbesteding in hetzelfde gebouw ondergebracht. Uitvalbasis daarvoor is ’t Jeugd aan de Richel, dat inmiddels een soort verzamelgebouw is geworden. Hiervan maken inmiddels vijf organisaties op het gebied van zorg en welzijn gebruik, nl. Kwintes, Triade, Philadelphia, ’s Heeren Loo (met buitenschoolse opvang) en Caritas Urk. Concern voor Werk wordt de zesde gebruiker. Dit betekent een verhuizing van de Botterschuur naar ’t Jeugd. Vandaag hebben de medewerkers van Concern voor Werk op Urk een kijkje genomen in 't Jeugd.
Symposium ‘De toekomst is nu! 08-06-2018
Vrijdag 8 juni jl. heeft Concern voor Werk het symposium ‘De toekomst is nu!’ georganiseerd. Deze bijeenkomst in Lelystad was met name bedoeld voor de nieuwe raadsleden in ons werkgebied. De gasten konden kennismaken met de geschiedenis van de sociale werkvoorziening. De Tijdmachine van Cedris gaf een mooi beeld hiervan. Ook heeft Onno Vermooten de toekomstplannen van onze organisatie uitgelegd. De aanwezigen waren erg geïnteresseerd en stelden veel vragen. Het was een geslaagd symposium.

Hierbij een link naar een bericht op de website van de gemeenteraad van Lelystad over het bezoek aan het symposium:
https://www.lelystad.nl/4/Lelystad/Nieuws-2018/Juni/Raadsleden-bezoeken-symposium-De-toekomst-is-nu!.html

 

Samenwerking schoonmaak 07-05-2018
Lees in OSBInzicht, het magazine over schoonmaak- en glazenwassersbranche, over de succesvolle samenwerking van Schoonmaakbedrijf Mirliton en Concern voor Werk bij het aan het werk helpen van mensen met een arbeidsbeperking. Beide partijen versterken elkaar!
http://www.osbinzicht.nl/april-2018/actueel/
Opening Lunchroom De Groene Tafel 26-04-2018
Wethouder Elly van Wageningen heeft op 26 april jl. De Groene Tafel geopend, de nieuwe lunchroom in kringloopwinkel De Groene Sluis (Lelystad). In de lunchroom werken mensen via Concern voor Werk om het horecavak te leren. Zo worden zij voorbereid om door te kunnen stromen naar betaald werk. Tijdens openingstijden van de winkel kan in De Groene Tafel een kopje koffie gedronken worden of een broodje worden gegeten. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van streekproducten of producten die van oorsprong biologisch of fairtrade zijn. 
Opening lunchroom 16-04-2018
26 april opent een lunchroom van Concern voor Werk in kringloopwinkel De Groene Sluis.
Beide partijen zijn trots op hun samenwerking, die vandaag verzegelt werd met een handtekening. Het is al jaren de droom van De Groene Sluis om sociale werkervaringsplekken te creëren waar mensen een vak kunnen leren en van daaruit kunnen doorstromen naar betaald werk. Concern voor Werk heeft de expertise in huis om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden en het horeca vak te leren. Met een lunchroom komen deze wensen bij elkaar. 

 

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x