Winnaars Kunstcongres regio Midden exposeren bij Concern voor Werk 11-05-2017
Wethouder Janneke Sparreboom heeft samen met de kunstenaars Alice Kerckhaert, Ineke van Os, Joachim Plas en Margreth de Oliveira Lima een expositie bij Concern voor Werk te Lelystad geopend.  

Deze expositie is verbonden aan een prijs die deze kunstenaars hebben gewonnen tijdens het Kunstcongres met Perspectief. Dit congres is in vijf verschillende regio’s georganiseerd, waaronder in Almere (regio Midden). Creatieve mensen met een arbeidsbeperking kunnen dan deelnemen aan een pop-up expositie en netwerken met andere deelnemers o.l.v. een kunstbuddy. De drie winnaars en de publiekswinnaar mogen vervolgens exposeren. Concern voor Werk is er trots op als eerste het werk van de winnaars van regio Midden te mogen exposeren.  

Wethouder Janneke Sparreboom onderstreepte het belang van kunst. ”Kunst is niet alleen een mooie wijze waarop mensen zich kunnen uiten. Het heeft tevens een verbindende functie in de samenleving.” De wethouder en de kunstenaars openden gezamenlijk de expositie. Vervolgens informeerden de kunstenaars de wethouder en de overige gasten over hun werk.
Het GOED Lunchcafé aan de slag met Lelypas 07-04-2017

Wethouder John van den Heuvel was vanmorgen te gast bij Het GOED Lunchcafé met een speciaal doel: de eerste transactie met de Lelypas. Na dit startsein van de wethouder kan voortaan iedereen terecht bij Het GOED Lunchcafé met de Lelypas. Dus punten sparen én uitgeven in Lelystad.  

Om deze start te vieren heeft Het GOED Lunchcafé gedurende de maand april een speciale aanbieding voor de houders van een Lelypas: koffie met gebak voor € 3,50  

De Lelypas is gratis af te halen bij alle aangesloten ondernemers, dus ook bij Het GOED Lunchcafé. De bezitters van de pas kunnen punten sparen en uitgeven in Lelystad bij allerlei ondernemers: voor de dagelijkse boodschappen, boeken, kleding, kappers… en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op www.lelypas.nl


 

 

Wethouder Brouwer opent werklocatie Concern voor Werk 29-03-2017
Woensdag 29 maart jl. heeft wethouder Freek Brouwer het naambord van de Botterschuur onthuld. Hiermee is de Botterschuur officieel geopend als werklocatie van Concern voor Werk op Urk.  

Dankzij de gastvrijheid van de Stichting Urker Botter kunnen op de 1e etage medewerkers van Concern voor Werk werkzaamheden verrichten. Ook biedt deze organisatie daar dagbesteding aan. Waar mogelijk wordt er ook wel samengewerkt met de vrijwilligers van de Botterschuur.  

Sinds een aantal jaar heeft Concern voor Werk weer een locatie op Urk. Mede gelet op de historie vindt het bedrijf het belangrijk om zo de binding met de Urker samenleving te onderstrepen en medewerkers, woonachtig op Urk de mogelijkheid te bieden dicht bij huis aan de slag te gaan.  

De Urker vestiging van Concern voor Werk was voorheen gevestigd op de gemeentewerf. Die locatie was niet langer beschikbaar. Wethouder Brouwer juicht de komst naar het historische centrum toe: ‘In de Botterschuur werken mensen met passie. De komst van Concern voor Werk en de mogelijkheden voor dagbesteding zijn mooie initiatieven die elkaar kunnen versterken en tevens zorgen voor meer leven op deze prachtige locatie.’  

De Stichting Urker Botter ontving tal van historische bladen en tekeningen van oude schepen uit handen van de ‘bovenburen’. Wethouder Brouwer verraste Concern voor Werk met een prachtig schaalmodel van een Urker Botter.
Energieteam Zeewolde 03-03-2017
De energie-adviseurs van het Energieteam Zeewolde hebben op vrijdag 3 maart jl. hun certificaat gekregen uit handen van burgemeester Gorter.

Hiermee is het team officieel opgericht. Het Energieteam Zeewolde is een re-integratieproject van Concern voor Werk, waarbij zes energie-adviseurs een half jaar werkervaring opdoen.

Het Energieteam gaat bij huishoudens met een smalle beurs energieadvies geven. Daarnaast worden energiebesparende maatregelen in de woning aangebracht. Hiervoor is een eenmalig gratis pakket van € 50,- beschikbaar met onder andere led-lampen en radiatorfolie. Met dit pakket is het mogelijk een jaarlijkse besparing op de energierekening te realiseren van meer dan € 100,-.

Het is de bedoeling dat uiteindelijk advies gegeven gaat worden aan 200 huishoudens. Om huishoudens te enthousiasmeren, wordt onder andere samengewerkt met organisaties als De Arme Kant van Zeewolde, Vluchtelingenwerk en de Voedselbank. 

DE SOCIALE WERKVOORZIENING IS MEER DAN OOIT NODIG 20-02-2017
De sociale werkvoorziening is meer dan ooit nodig, volgens Kim Putters in Het Financiële Dagblad van 15-02-2017. Kim Putters is directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. >> Lees meer
CONCERN VOOR WERK MAAKTE VIP BOXEN VOOR PIEPERFESTIVAL 08-09-2016
Wat zijn wij ongelooflijk trots op onze nieuwe (vip) kuubshuisjes.. Wilt u hier zaterdagavond eens lekker van en in genieten neem dan contact op met Step Noordoostpolder voor de huurtarieven.
Wees er snel bij want we hebben er maar vijf.
Met grote dank aan Concern voor Werk voor het maken van de boxen @intratuinemmeloord voor de inrichting!
Zie Facebook bericht

GEWOON DOEN! 30-06-2016
Donderdagmiddag 30 juni kwamen in Almere HR-professionals van diverse overheidsorganisaties uit de regio Flevoland bij elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen over de banenafspraak. Conclusie? Er zijn genoeg drempels en voorwaarden, maar je moet gewoon starten met plaatsen.


Vanuit daar komt het proces in beweging en leer je dat mensen uit de doelgroep vaak bijzonder gemotiveerd zijn. En zoals de aanwezige Onno Vermooten, directeur  Concern voor Werk en Werkbedrijf Lelystad en bestuurslid Regionaal Werkbedrijf Flevoland, stelde: “Mensen uit de doelgroep hebben vaak juist zeer specifieke talenten.”

De gemeente Almere organiseerde de bijeenkomst namens het samenwerkingsverband ‘Flevoland werkt’. Almere heeft veel ervaring met het creëren van werkplekken voor mensen met een beperking. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk hoeveel zaken meespelen bij het wel of niet realiseren van banen voor deze groep. Hoe groot is je organisatie? Wat doet de organisatie al aan sociaal ondernemen, hoeveel werk is uitbesteed, is er draagvlak of bekendheid op bestuursniveau en op de werkvloer, is er geld beschikbaar en kan er een passend takenpakket geboden worden?

NIEUWE MAAIMACHINES 25-04-2016
Afdeling Groen van Concern voor Werk heeft flink geïnvesteerd. Er zijn 5 nieuwe Ransomes MP493 3-delige cirkelmaaiers aangeschaft om de opdrachtgevers optimaal te kunnen bedienen. Het afgelopen jaar is er proef gedraaid met een demo-model. Dit is uitstekend bevallen.   De nieuwe machines zijn door het ontwerp en de toepassing van speciaal staal de lichtste maaiers in deze klasse. Dit heeft voordelen tijdens het transport maar ook in het brandstofverbruik. De maaier heeft een maaibreedte van 330 cm. Bij opgeklapte zijdekken is de transportbreedte slechts 165 cm; ideaal bij transport en smalle doorgangen. De machines zijn uitgerust met een 49 pk Kubota dieselmotor en voldoen aan de Europese Stage 3A emissie eisen. Voor de gebruiker betekent dit: eenvoudige bediening en onderhoud. De zijdekken zijn vervaardigd van hoogwaardig Domex staal en zijn voorzien van hydromotoren waardoor V-snaren niet meer nodig zijn. Op het LCD dashboardscherm worden weergegeven: brandstofpeil, vloeistof temperatuur, laadspanning, maaiuren en de onderhoudsherinneringen. Het comfort en de veiligheid is perfect en de bestuurder zit op een volledig ingestelde luchtgeveerde stoel. De gebruikers zijn supertrots dat zij gebruik mogen maken van deze innovatieve machines.
VERRASSINGSBEZOEK BURGEMEESTER EN WETHOUDER AAN WERKBEDRIJF URK 11-04-2016
Vandaag hebben burgemeester P.C. Van Maaren en wethouder G. Post een informeel bezoek gebracht aan Werkbedrijf Urk op het Noorderzand. Dit was een grote verrassing voor de medewerkers, met name voor Koert Koffeman. Hij heeft de heren herhaaldelijk uitgenodigd. Bij Werkbedrijf Urk zijn medewerkers van Concern voor Werk aan de slag. Zij verrichten montagewerk onder leiding van Jan Meindert Keuter.   Daarnaast biedt Concern voor Werk sinds begin 2016 - voorlopig op kleine schaal - arbeidsmatige dagbesteding aan op Urk. In het pand van de gemeente aan de Noorderzand wordt arbeidsmatige dagbesteding aangeboden, die gericht is op (jong) volwassenen vanaf 16 jaar met een fysieke, verstandelijke, autistische / psychische / psychiatrische beperking. Arbeidsmatige participatie kent drie categorieën: vrijblijvend, geen productie-eisen; niet vrijblijvend, beperkte productie-eisen en toeleiding naar (regulier) werk. De huidige ruimte van Werkbedrijf Urk ondergaat binnenkort een restyling. Dit met het oog op de plannen om dagbesteding verder vorm te geven.   Concern voor Werk begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. De infrastructuur biedt mensen volop mogelijkheden om te werken, te leren en te participeren. Soms betekent dit uitstroom naar regulier werk, detachering op de reguliere arbeidsmarkt, werken binnen de beschermde werkomgeving of arbeidsmatige dagbesteding.
Groen Doen-project voor het zevende jaar van start in de Zuidert en Revelsant 03-03-2016