Loonwaardemeting

Een loonwaardemeting geeft precies aan wat het verschil in productiviteit is tussen een werknemer met een arbeidsbeperking en een reguliere collega. Een werknemer met een arbeidsbeperking kan een lagere productiviteit hebben. De werkgever wil hem of haar, vanuit economisch oogpunt, minder betalen. Door middel van een loonwaardemeting bepalen wij nauwkeurig of u als werkgever in aanmerking komt voor een subsidie op de loonkosten en hoe hoog deze zal zijn. Onze meting geeft duidelijkheid over een aantal zaken:

  • Hoe productief taken worden uitgevoerd betreffende tempo, kwaliteit en efficiency in vergelijking met wat gewenst is en met een reguliere collega met dezelfde taken;
  • Welke vormen van (financiële) ondersteuning passend zijn
  • Wat u als werkgever kunt doen om de arbeidsbeperkte op het gewenste niveau te krijgen
  • Hoogte van loonkostensubsidie

De loonwaardemeting wordt uitgevoerd door een professionele loonwaardedeskundige. De loonwaardeskundige komt langs op de werkplek van de werknemer.

Onze maatschappij wenst om zoveel mogelijk mensen aan werk en inkomen te helpen. Door een goede loonwaardemeting uit te voeren gaan wij effectief om met collectieve middelen.

© Alle rechten voorbehouden Concern voor werk
Ga naar de inhoud