Coronavirus en Concern voor Werk 07-04-2020

Iedereen is in de greep van het coronavirus. Ook wij bij Concern voor Werk. We volgen de ontwikkelingen en de maatregelen van de regering nauwlettend. De gezondheid van ons allen is immers het allerbelangrijkste! Hierdoor was het niet mogelijk om alle afdelingen volledig door te laten werken. Sommige medewerkers zijn dus momenteel noodgedwongen thuis. Tussentijds houden we onze medewerkers zo goed mogelijk op de hoogte via een informatiebulletin. De meest recente is verschenen op 2 april jl.  

Maatregelen van het kabinet
De maatregelen om het verspreiden van het coronavirus te voorkomen, zijn door het kabinet verlengd tot en met 28 april.

Algemene maatregelen
-  Regelmatig handen wassen en papieren handdoeken op de toiletten gebruiken
-  Hoesten en niezen in de elleboog, bij regelmatig hoesten en niezen en/of verhoging thuis blijven
- Blijf altijd op 1,5 meter afstand van elkaar
- Indien mogelijk thuis werken  

Wat betekenen de maatregelen voor ons bedrijf? 
- De receptie/telefooncentrale is bezet van 09.00 tot 16.00 uur
- Schoonmaak en detacheren volgen de richtlijn van het object *
- Groen werkt zo goed als mogelijk door *
- Montapak werkt beperkt door *
- De Kwekerij gaat vanaf volgende week beperkt open *
- Kantoormedewerkers werken thuis of – in overleg met de leiding – beperkt op kantoor *
- Voor alle locaties geldt: geen externe bezoekers.  

* met inachtneming van algemene veiligheidsmaatregelen  

Bestrijding coronavirus   24-03-2020
Ruim een week na de eerste maatregelen van de regering zijn de regels aangescherpt. Het is nog duidelijker geworden dat we echt sociale afstand moeten houden. Als werkgever hebben we een duidelijke verplichting om preventief te opereren. Daarnaast worden we bij alle bedrijfsactiviteiten geconfronteerd met het wegvallen van orders.

Daarom hebben we vanmorgen het besluit genomen de meeste bedrijfsactiviteiten van Concern voor Werk vanaf morgen, 25 maart t/m paasmaandag 13 april a.s. stil te leggen. Onze gebouwen zullen alleen toegankelijk zijn voor medewerkers die bijdragen aan vitale processen.

We zijn telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur. De telefoniste kan u doorverbinden naar uw vaste contactpersoon.
Coronavirus en Concern voor Werk 19-03-2020

Op donderdag 12 maart 2020 heeft het kabinet maatregelen bekendgemaakt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die maatregelen worden goed nageleefd bij Concern voor Werk. Dagelijks worden de ontwikkelingen met betrekking tot de coronacrisis en Concern voor Werk goed in de gaten gehouden. Elke dag bespreekt het directieteam de stand van zaken en kijkt of er aanvullende maatregelen nodig zijn. Zo is bijvoorbeeld besloten de Kwekerij in Emmeloord een aantal dagen moeten sluiten waarover ook Omroep Flevoland een item heeft gemaakt.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/179299/kwekerij-concern-voor-werk-paar-dagen-dicht

Samenwerking Concern voor Werk en KWS Benelux B.V. 19-12-2019

Concern voor Werk en KWS Benelux B.V. gaan samenwerken. Vandaag hebben Onno Vermooten en Dick Wouda de overeenkomst ondertekend. KWS Benelux B.V. zocht kasruimte ten behoeve van hybride aardappel veredeling. Die ruimte werd gevonden bij de kwekerij van Concern voor Werk. De kassen liggen op steenworp afstand van het veredelingscentrum van KWS Benelux B.V. in Nagele. Een deel van de werkzaamheden wordt door Concern voor Werk verzorgd.  

Aardappels behoren tot de belangrijkste basislevensmiddelen wereldwijd. De vraag naar aardappelen stijgt. Hierdoor worden ook hogere eisen gesteld aan kwaliteit en de kwantiteit.    

KWS Benelux B.V. in Nagele doet samen met Aardevo B.V. veel werk in de ontwikkeling  van nieuwe hybride aardappelrassen en in de zoektocht naar een aardappelteelt vanuit zaden in plaats vanuit knollen. In de kas bij Concern voor Werk worden aardappels gekweekt. Tijdens de bloei van de planten worden met stuifmeel kruisingen gemaakt. Zo ontstaan nieuwe rassen waarbij eigenschappen van de aardappel kunnen worden aangepast zoals de opbrengst, ziekteresistenties maar ook de vorm, het zetmeelgehalte en opslaggeschiktheid. De verwachting is, dat het mogelijk moet worden om één hectare met minder dan 100 gram aardappelzaad te zaaien in plaats van 2,5 ton pootaardappelen te planten.  

Door de samenwerking levert KWS Benelux een positieve bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt. Concern voor Werk biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volop mogelijkheden om te werken en te leren.

Leren werkt voor iedereen 19-11-2019
Hoe stimuleer je ontwikkeling in de praktijk? SBCM vroeg het de drie SW-bedrijven waar een medewerker de Topperverkiezing heeft gewonnen. Ook de drie winnaars zelf vertellen hoe ze aankijken tegen ontwikkelen. Hun verhaal maakt duidelijk: leren werkt voor iedereen.

Lees de interviews met onze topper Esmiralda Hooiveld en Sander Post via de volgende link https://www.sbcm.nl/actueel/2019/leren-werkt-voor-iedereen
'Laten we het elkaar niet zo lastig maken' 17-10-2019
Onlangs is Onno Vermooten geïnterviewd door SW-journaal, het vakblad over sociale werkgelegenheid en re-integratie.

In het artikel dat de titel heeft gekregen ‘Laten we het elkaar niet zo lastig maken’, geeft Onno Vermooten zijn visie op de Participatiewet. Lees meer
Japanse belangstelling voor transitie naar Social Firm bij Concern voor Werk 30-09-2019
Woensdag 25 september jl. bracht een Japanse delegatie een bezoek aan Concern voor Werk. Ook in Japan worden initiatieven ontwikkeld voor een Social Firm. De delegatie liet zich informeren over de wijze waarop Concern voor Werk de transitie naar een Social Firm heeft ingezet. De delegatie was erg onder de indruk en had met name belangstelling voor de verschillende doelgroepen waaraan werk geboden wordt. Ook het ondersteunen van de inclusieve arbeidsmarkt stond hoog op de agenda. Naast een presentatie over Concern voor Werk werd een korte rondleiding op de werkvloer verzorgd. De kennismaking krijgt zeker een vervolg. 
Concern voor Werk wordt steeds groener  15-07-2019
Bij Concern voor Werk is de transitie gestart naar ‘groen’ rijden en werken. Vandaag heeft de Groenafdeling Emmeloord de sleutels ontvangen van de Nissan e-NV200 van SternLease. Dit is het eerste elektrische voertuig van het wagenpark van de afdeling Groen Emmeloord. Met het overgaan op electrische voertuigen en materieel wordt invulling gegeven aan de wens van de gemeente Noordoostpolder om ‘groener’ te werken.    
De komende jaren zullen – waar mogelijk – alle voertuigen en gereedschappen stapsgewijs worden vervangen door elektrische. Dit geldt niet alleen voor de afdeling Groen maar ook voor de andere bedrijfsonderdelen van Concern voor Werk.     

Concern voor Werk staat niet alleen voor arbeidsparticipatie door alle inwoners maar wil ook een bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving. De transitie naar ‘groen’ is een mooi duurzaam signaal richting de medewerkers en de opdrachtgevers.

Concern voor Werk wordt steeds groener 04-06-2019

Bij Concern voor Werk is de transitie gestart naar ‘groen’ rijden en werken. Vandaag heeft Schoonmaakservice Flevoland, dochter van Concern voor Werk, de sleutels ontvangen van de Nissan E Evalia van SternLease. Dit is het eerste elektrische voertuig van het wagenpark van Concern voor Werk.  

De komende jaren zullen – waar mogelijk – meer voertuigen en gereedschappen stapsgewijs worden vervangen door elektrische voertuigen en materieel. Dit geldt niet alleen voor Schoonmaakservice Flevoland maar ook voor de andere bedrijfsonderdelen zoals de groenvoorziening.    

Met deze transitie geeft Concern voor Werk een duurzaam signaal af naar de medewerkers, maar ook naar de opdrachtgevers.       


                       

Expositie van winnaars UWV Kunstcongres Midden 2019 geopend 18-04-2019

Op maandag 15 april jl. heeft wethouder John van den Heuvel een expositie geopend bij Concern voor Werk aan de Vaartweg. Het gaat om werk van de winnaars van het Kunstcongres Midden. De winnende kunstenaars zijn Kitty Korver uit Nagele, Michiel Knol uit Amersfoort en Jacqueline Storm uit Badhoevedorp. Corrado Calderaro uit Amsterdam is gekozen als publiekswinnaar.

De gebruikte technieken zijn risoprint, olieverf en potlood. De laatste techniek wordt gebruikt door
Corrado Calderaro. Hij was aanwezig bij de opening van de expositie en gaf een toelichting bij zijn werk. Emoties, vooral op het menselijk gezicht maar ook op andere manieren vormen een inspiratiebron.
De expositie is nog te zien tot en met 13 mei a.s. Hierna gaat deze rondreizende expositie naar een volgend adres.

Kijk voor meer informatie over het Kunstcongres en de winnaars op
https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres/kunstcongres-midden-terugblik-2019


 

Kunst in bedrijf: Hein Walter & Werkbedrijf Lelystad 05-04-2019
De Kunstenaars Vereniging Flevoland bestaat in 2019 dertig jaar. Om dat jubileum te vieren hebben de kunstenaars een ambitieus plan opgezet om in dit jaar maar liefst dertig kunstprojecten te realiseren, door heel Flevoland en in samenwerking met veel verschillende organisaties en partijen. Een van de projecten die ze hebben opgezet, is project 6, Kunst in bedrijf. Het concept is vrij overzichtelijk – vijf kunstenaars doen een kunstproject in een bedrijf – maar de uitwerkingen zijn verrassend en divers.
Zo is de Almeerse beeldend kunstenaar gekoppeld aan het Werkbedrijf in Lelystad, het re-integratiebedrijf dat als taak heeft zoveel mogelijk werkzoekenden aan de slag te helpen bij een reguliere werkgever. Hein Walter heeft ervaring in community kunstprojecten, zoals het met een aantal mensen tegelijk aan een groot schilderij werken, en werkt graag met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dat belooft een goede match te zijn.

Op maandag 15 april worden de eerste streken op het doek geschilderd. Niet door de beoogde deelnemers, maar door wethouder John van den Heuvel. De wethouder is die dag te gast om een tentoonstelling in het gebouw te openen en kan dan meteen zelf aan de slag! Hij zal al zijn creatieve vaardigheden uit de kast halen en in een paar minuten tijd een portret schilderen. Daarna nemen anderen de kwasten ter hand om de eerste lijnen en contouren neer te zetten. Het idee is om een soort portrettengalerij te schilderen, zoals beroemde schilders dat vroeger deden, waarin de mensen van Werkbedrijf Lelystad model staan. Het wordt eigenlijk een groot zelfportret! In de weken erna worden de portretten steeds verder uitgewerkt. De eindbestemming van het schilderij, 10 x 2 meter, is al bekend, namelijk de grote muur in het restaurant die daarvoor geknipt lijkt te zijn.

Er gaat acht keer aan het schilderij gewerkt worden, gedurende vier weken. En dan moet het klaar zijn. Hoe het eruit gaat zien, dat is afwachten. De kunstenaar gaat leiden en sturen, maar de input en arbeid van de makers zal bepalend zijn. Het gaat kleurig worden en verrassend, dat is wel de verwachting. Geen Rembrandt of Frans Hals, maar eerder de vrije hand van Picasso en Karel Appel. Op www.flevokunst.nl/blogs zullen de vorderingen te volgen zijn. 14 mei is het evenement afgerond en dan weten we of Nederland een moderne en inclusieve Nachtwacht rijker is.


Concern voor Werk haakt aan bij landelijk netwerk voor zakelijke post 06-03-2019
Op 27 februari jl. is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Inclusief Gresbo Post uit Nunspeet en Concern voor Werk. Vanaf oktober 2018 werken beide partijen al samen. De bezorgers van Concern voor Werk zijn vanaf die tijd actief met de bezorging van zakelijke post in Lelystad. Na de startfase was het tijd om de samenwerking officieel te bekrachtigen door Gert-Jan Gerrits (Inclusief Gresbo) en Onno Vermooten (Concern voor Werk).  

Inclusief Gresbo Post heeft jarenlange ervaring in het bezorgen van post. Dit bedrijf heeft onder meer een geautomatiseerd sorteercentrum. Concern voor Werk maakt gebruik van dit sorteercentrum en krijgt, naast post van eigen klanten uit Lelystad, hiervan ook post uit het landelijke netwerk. Dagelijks worden ca. 1.000 poststukken verspreid in Lelystad. De 10 teamleden maken hierbij gebruik van e-bikes.  

Postbezorging is een nieuwe activiteit van Concern voor Werk. Het is zeer geschikt werk voor de doelgroepen die ondergebracht zijn bij Concern voor Werk.Burgemeester Bouman maakt kennis met Concern voor Werk 28-02-2019

Burgemeester Harald Bouman van gemeente Noordoostpolder heeft op 28 februari jl. een bezoek gebracht aan de Kwekerij van Concern voor Werk. Hij was uitgenodigd door Concern voor Werk voor een kennismaking met de sociale werkvoorziening. Wethouder Hans Wijnants, tevens bestuurslid van Concern voor Werk, vergezelde de burgemeester. 

Tijdens het bezoek nam de burgemeester de tijd om zich te laten informeren over de doelstellingen en de cijfers van Concern voor Werk. Tevens is uitgebreid stil gestaan bij de doorontwikkeling van Concern voor Werk naar een social firm. Ook nam hij een kijkje op de werkvloer bij de mensen die stekken knippen, oppotten of andere werkzaamheden verrichten in de Kwekerij.


 

Groene Sluis geeft een ton weg aan goede doelen 18-02-2019
Groene Sluis geeft een ton weg aan goede doelen
Kringloopwinkel Groene Sluis heeft vrijdagavond 100.000 euro weggegeven aan goede doelen in Lelystad. Het is de zevende keer dat de winkel de jaarwinst uitdeelt, maar het is voor het eerst dat het bedrag uit zes cijfers bestaat. Vorig jaar bracht Groene Sluis 85.000 euro op. 

De extra winst komt volgens projectleider Janneke Pikkert mede door de samenwerking met Concern voor Werk, die in april een lunchroom in de kringloopwinkel op Noordersluis zijn begonnen. "Het zit regelmatig vol in de lunchroom, dus daar zijn we alleen maar blij mee."

Goede doelen uit de omgeving van Lelystad kunnen bij Groene Sluis hun wensen kenbaar maken. Dit jaar werden 49 goede doelen geselecteerd die een bijdrage van de kringloopwinkel kregen.
>> Zie ook artikel op omroep Flevoland

Energieteam mercatus is gestart Gratis energieadvies voor bewoners 02-10-2018

Energieteam mercatus is gestart, gratis energieadvies voor bewoners

Vandaag ontvingen de leden van het energieteam van Mercatus het certificaat energieadviseur. Dit werd overhandigd door Ton Beurmanjer (directeur Mercatus) en Onno Vermooten (directeur Concern voor Werk). Het energieteam sluit hiermee de opleiding energieadviseur af. Met ingang van vandaag kunnen huurders van Mercatus een afspraak maken met het energieteam voor gratis energieadvies.

Wat doet het energieteam?
Een medewerker van het energieteam gaat op afspraak bij een bewoner langs. De bewoner krijgt advies over wat hij zelf kan doen om minder energie te verbruiken. Dat gaat dus echt om maatwerk, want in elke woning is dat weer anders. Dit zijn adviezen over wat de bewoner in de woning zou kunnen veranderen. Dat gaat om kleine oplossingen. Na zo’n bezoek weet de bewoner wat hij daardoor kan besparen. De tips van het energieteam zijn gratis. Bovendien nemen zij ook energiebesparende materialen mee. Daar kan de bewoner een keuze uit maken. Denk aan een ledlamp, een stroomonderbreker, of een waterbesparende douchekop. De medewerker monteert dat direct en neemt oude materialen mee.

Samenwerking met Concern voor Werk en Werkcorporatie Noordoostpolder
Voor het project energieteam werkt Mercatus samen met Concern voor Werk en de WerkCorporatie. Concern voor Werk heeft het project ontwikkeld, terwijl de WerkCorporatie de kandidaten voor het energieteam heeft geselecteerd.

Wat doet Mercatus?
Mercatus zorgt ervoor dat de huurwoningen goed geïsoleerd worden, waardoor er minder energie verbruikt wordt. Zulke renovaties doet Mercatus in fasen. De afgelopen jaren heeft Mercatus al zo’n 4.000 woningen verbeterd en energiezuinig gemaakt. Het doel van Mercatus is om in 2050 alle woningen van het gas af te hebben. Gas is een fossiele brandstof. Over dertig jaar zijn deze brandstoffen op. Mercatus bereidt zich er dus op voor door andere energieoplossingen te vinden en woningen op een andere manier te verwarmen. Alle nieuwbouwwoningen zijn al zonder gasaansluiting.
Het energieteam is telefonisch bereikbaar voor informatie of het maken van een afspraak via 0527-635522. Mailen kan ook naar energieteam@mercatus.nl


 

De invoering van de Participatiewet pakt ongustig uit voor de Wsw-doelgroep 18-09-2018
De invoering van de Participatiewet pakt ongustig uit voor de Wsw-doelgroep, concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Die doelgroep komt sinds 2015 zelfs moeilijker aan een baan, weet die minder lang vast te houden en heeft vaker een uitkering. In een reactie in RTL Nieuws zegt Onno Vermooten, directeur Concern voor Werk in Lelystad dat het gaat om mensen die door hun beperking juist begeleiding nodig hebben. Door de bezuinigingen komen zij nu in de knel. De expertise van de sociale werkbedrijven vraagt om financiering. “Als die ontbreekt, dan wordt het roeien zonder riemen”, zei Vermooten.
>>Lees meer
Jan Drok was 50 jaar in dienst van Concern voor Werk 12-09-2018
Jan Drok was 50 jaar in dienst van Concern voor Werk. Dit is uiteraard gevierd. Hans Wijnants, wethouder van Noordoostpolder en tevens bestuurslid van de gemeenschappelijke regeling IJsselmeergroep, was speciaal naar de Produktieweg gekomen om de jubilaris te feliciteren. In de krant een mooi interview met de jubilaris.
250 jaar trouwe dienst 14-06-2018
Concern voor Werk heeft zeven medewerkers in het zonnetje gezet tijdens een jubileumfeest. Gezamenlijk hebben de jubilarissen zich maar liefst 250 jaar ingezet voor het bedrijf. In aanwezigheid van familie, vrienden en collega’s werd stilgestaan bij deze mijlpaal.  

Foto: V.l.n.r. Gerrit Hofman, Janneke Apeldoorn, Pim van Dantzig, Jeannet Oosdijk, Jan Meindert Keuter, Lambert Peters en Evert de Grouw.
Andere locatie Concern voor Werk op Urk 14-06-2018
Op Urk zijn diverse organisaties op het gebied van dagbesteding in hetzelfde gebouw ondergebracht. Uitvalbasis daarvoor is ’t Jeugd aan de Richel, dat inmiddels een soort verzamelgebouw is geworden. Hiervan maken inmiddels vijf organisaties op het gebied van zorg en welzijn gebruik, nl. Kwintes, Triade, Philadelphia, ’s Heeren Loo (met buitenschoolse opvang) en Caritas Urk. Concern voor Werk wordt de zesde gebruiker. Dit betekent een verhuizing van de Botterschuur naar ’t Jeugd. Vandaag hebben de medewerkers van Concern voor Werk op Urk een kijkje genomen in 't Jeugd.
Symposium ‘De toekomst is nu! 08-06-2018
Vrijdag 8 juni jl. heeft Concern voor Werk het symposium ‘De toekomst is nu!’ georganiseerd. Deze bijeenkomst in Lelystad was met name bedoeld voor de nieuwe raadsleden in ons werkgebied. De gasten konden kennismaken met de geschiedenis van de sociale werkvoorziening. De Tijdmachine van Cedris gaf een mooi beeld hiervan. Ook heeft Onno Vermooten de toekomstplannen van onze organisatie uitgelegd. De aanwezigen waren erg geïnteresseerd en stelden veel vragen. Het was een geslaagd symposium.

Hierbij een link naar een bericht op de website van de gemeenteraad van Lelystad over het bezoek aan het symposium:
https://www.lelystad.nl/4/Lelystad/Nieuws-2018/Juni/Raadsleden-bezoeken-symposium-De-toekomst-is-nu!.html

 

Samenwerking schoonmaak 07-05-2018
Lees in OSBInzicht, het magazine over schoonmaak- en glazenwassersbranche, over de succesvolle samenwerking van Schoonmaakbedrijf Mirliton en Concern voor Werk bij het aan het werk helpen van mensen met een arbeidsbeperking. Beide partijen versterken elkaar!
http://www.osbinzicht.nl/april-2018/actueel/
Opening Lunchroom De Groene Tafel 26-04-2018
Wethouder Elly van Wageningen heeft op 26 april jl. De Groene Tafel geopend, de nieuwe lunchroom in kringloopwinkel De Groene Sluis (Lelystad). In de lunchroom werken mensen via Concern voor Werk om het horecavak te leren. Zo worden zij voorbereid om door te kunnen stromen naar betaald werk. Tijdens openingstijden van de winkel kan in De Groene Tafel een kopje koffie gedronken worden of een broodje worden gegeten. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van streekproducten of producten die van oorsprong biologisch of fairtrade zijn. 
Opening lunchroom 16-04-2018
26 april opent een lunchroom van Concern voor Werk in kringloopwinkel De Groene Sluis.
Beide partijen zijn trots op hun samenwerking, die vandaag verzegelt werd met een handtekening. Het is al jaren de droom van De Groene Sluis om sociale werkervaringsplekken te creëren waar mensen een vak kunnen leren en van daaruit kunnen doorstromen naar betaald werk. Concern voor Werk heeft de expertise in huis om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden en het horeca vak te leren. Met een lunchroom komen deze wensen bij elkaar. 

 

 

 

 

 

 

 

KOM IN DE KAS: een unieke gelegenheid om te zien wat er allemaal gebeurt achter het glas van de kas. 04-04-2018
Zaterdag 7 april a.s. van 10-16u zetten gastvrije tuinders de deuren van hun kas open voor het publiek. In regio Noordoostpolder gaat het om vijf bedrijven. Ook de kwekerij van Concern voor Werk aan de Verlengde Revisieweg in Emmeloord is die dag geopend!   Kijk voor meer informatie op www.komindekasnoordoostpolder.nl  
Energieteam van start op Urk 05-03-2018
Maandag 5 maart a.s. gaat het Energieteam van start op Urk. Het Energieteam geeft gratis thuis advies aan alle inwoners van Urk en bekijkt met hen of en hoe zij kunnen besparen op hun energierekening. De afgelopen weken zijn mensen hiervoor opgeleid via Concern voor Werk en zij ontvangen hiervoor een certificaat van de wethouders Gerrit Post en Freek Brouwer.  

Het Energieteam helpt besparen Elke inwoner betaalt maandelijks energiekosten en kosten voor water. Vaak is op deze kosten te besparen. Het Energieteam bekijkt met de inwoner of hij/zij teveel betaalt wordt en berekent het te besparen bedrag. Een afspraak met het Energieteam levert veel voordelen op. Zij geven handige tips en producten om energie te besparen. Daarnaast levert energiebesparing ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het milieu. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Mensen met een laag inkomen ontvangen energieadvies op maat en gratis materialen, zoals bijvoorbeeld spaarlampen. Deze inwoners hebben inmiddels bericht van de gemeente gekregen. Inwoners die geen bericht ontvangen hebben, kunnen contact opnemen met Het Energieteam. Tegen een vergoeding is het voor hen ook mogelijk naast het gratis advies de benodigde materialen te kopen.  

Het Energieteam is bereikbaar via telefoonnummer 0527-689986 en meer informatie is te vinden op de website www.urk.nl.    


Op de foto (Het Urkerland) v.l.n.r. de heer Hasan - Energieteam, Onno Vermooten - Concern voor Werk, wethouder Freek Brouwer - gemeente Urk, mevrouw Gerssen - Energieteam, Jan Mulder en Tom Boersma – Concern voor Werk.
Nieuwe winkel Het Goed geopend 25-01-2018
Onder grote publieke belangstelling vond op 25 januari de opening plaats van de nieuwe winkel van het Goed aan de Meent 14b in Lelystad. Wethouder Elly van Wageningen opende samen met directeur van het Goed, Willem van Rijn en directeur van het Concern voor Werk, Onno Vermooten de winkel. 

Al bijna 20 jaar was Het Goed Lelystad gevestigd op Industrieterrein Oostervaart aan de rand van Lelystad. Voor Het Goed bestond de wens om dichter naar het centrum van de stad te verhuizen. Met de nieuwe locatie op De Meent is deze wens uitgekomen; dichter bij het centrum, dichter bij de klant.

Wethouder Van Wagingen verricht openingshandeling

Winkel met lunchcafé

Afgelopen weken is er hard gewerkt het pand een nieuwe uitstraling te geven met een vernieuwde inrichting én een lunchcafé.

Mens en milieu centraal
Voor Willem van Rijn, Onno Vermooten en wethouder Elly van Wageningen dus een mooi moment. Duurzaamheid staat voor de wethouder hoog op de agenda. Kansen benutten voor mens, milieu en duurzaamheid staan daarbij centraal. De missie en visie op duurzaamheid van het Goed sluit hier mooi bij aan. De wethouder prees de inzet van de vrijwilligers en het feit dat Het Goed passend werk biedt aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het is belangrijk dat deze mensen op een laagdrempelige manier weer ervaring op kunnen doen om zo uiteindelijk weer een baan te vinden.

De winkel is dagelijks open van 09.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur.

Het Goed Lunchcafé


Bestuur Concern voor Werk wil Social Firm oprichten 12-12-2017
Een Social Firm gaat duurzame oplossingen bieden aan inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit heeft het bestuur van de gemeenschappelijke regeling IJsselmeergroep besloten. Binnen dit samenwerkingsverband van de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde voert Concern voor Werk de sociale werkvoorziening en andere activiteiten uit.  

Samen met het onderwijs en het Flevolandse bedrijfsleven gaat de Social Firm bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Dit is een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet.  

De belangrijkste reden voor deze ontwikkeling is de Participatiewet. Met de invoering van de Participatiewet heeft het rijk ook bevoegdheden en verantwoordelijkheden overgedragen aan de gemeenten, gepaard gaande met behoorlijke bezuinigingen. De vier deelnemende gemeenten van Concern voor Werk werden de afgelopen jaren geconfronteerd met een afnemende subsidie.  

Binnen deze nieuwe onderneming wordt maximaal ingezet op het arbeidsvermogen van betrokkenen . Naast de vier gemeenten worden ook andere partijen zoals werkgevers- en werknemersorganisaties nauw betrokken bij de nieuwe onderneming. Uitvoeringsorganisaties voor de Social Firm worden Concern voor Werk, Werkbedrijf Lelystad en WerkCorporatie Noordoostpolder/Urk. Als rechtsvorm voor de Social Firm is gekozen voor een coöperatie.  

Directeur Onno Vermooten is erg enthousiast over deze nieuwe stap die voor velen nieuwe mogelijkheden gaat bieden. “Eigenlijk willen we gewoon doen waar we goed in zijn: mensen een kans geven op werk, ze opleiden, trainen en de verbinding zoeken tussen mensen met en zonder beperking. De nieuwe arbeidsmarkt stelt andere eisen, maar we willen wel een inclusieve arbeidsmarkt tot stand brengen. Met de Social Firm gaat het roer om en zijn we klaar voor de toekomst!”
Eerste contract beschut werk gemeente Lelystad ondertekend 01-11-2017
John van Beusichem krijgt als eerste een contract Beschut Werk in de gemeente Lelystad. Vandaag mocht hij zijn arbeidsovereenkomst in ontvangst nemen uit handen van wethouder John van den Heuvel en Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk.  

Op 1 januari 2015 heeft de wet Sociale Werkvoorziening plaats gemaakt voor de Participatiewet. Vanaf dat moment is er geen plaats meer voor nieuwe werknemers in de sociale werkvoorziening. Wel kunnen gemeenten beschut werk inzetten voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Mensen die alleen kunnen werken in een ‘beschutte’ omgeving, onder aangepaste omstandigheden. Beschut werk kan eenvoudig inpakwerk zijn, maar ook hoogwaardig productiewerk. Alle gemeenten samen krijgen geld om uiteindelijk ruim 30.000 beschutte plekken te organiseren.  

Al geruime tijd is John werkzaam in re-integratietrajecten via Werkbedrijf Lelystad, zowel in de groenvoorziening als op de Bataviawerf. Met de arbeidsovereenkomst op zak is John van Beusichem voortaan in dienst van Concern voor Werk. Ook bij andere werkgevers in de stad en maatschappelijke organisaties zullen beschut-werkplekken gerealiseerd worden.

Wethouder Elly van Wageningen maakt kennis met succesvolle samenwerking van Concern voor Werk & Espol Plastics BV 31-10-2017
Wethouder Elly van Wageningen heeft een werkbezoek gebracht aan Espol Plastics. Zij liet zich bijpraten door o.m. directeur René Veerman. Espol Plastics verwerkt allerlei kunststof materialen tot eindproduct d.m.v. spuitgieten.   Ondanks de verwerking van kunststof verdient Espol Plastics zeker het predikaat ‘duurzaam’. Zo wordt er steeds meer gerecycled kunststof verwerkt. Daarnaast zijn de werkzaamheden veelal teruggehaald uit China om zo arbeid te kunnen bieden in onze regio. ‘Wij leveren Nederlandse kwaliteit tegen Chinese prijzen. Dat betekent veel automatiseren en goedkope arbeidskrachten inzetten’, aldus directeur Veerman.  

In het productieproces worden o.m. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet. Zo zijn er acht medewerkers werkzaam via Werkbedrijf Lelystad en Concern voor Werk. Espol Plastics is tevens leerwerkbedrijf en heeft stagiaires van het speciaal onderwijs Eduvier.  

“Samenwerken met mensen met een beperking vraagt zeker in het begin extra tijd. Werkgevers moeten hiermee leren omgaan en in dat proces vormen begeleiders en werkcoaches van Werkbedrijf Lelystad en Concern voor Werk een onmisbare schakel’, aldus Veerman. ‘Extra inzet werpt vaak zijn vruchten af. Dat belonen we uiteindelijk met een vaste aanstelling’. Ook onder de stagiaires van Eduvier heeft Veerman meermalen echte pareltjes ontdekt die na een moeizame start inmiddels een mooie baan én een diploma op zak hebben.  

Tijdens een rondleiding door het bedrijf kreeg wethouder Van Wageningen een mooi beeld van het productieproces bij Espol Plastics.

Foto: Fotostudio Wierd
Gerrit van Dijk uit Vollenhove heeft al vijftig arbeidsjaren opzitten en nog is de 65- jarige niet klaar 13-10-2017
 
 
 
Fietsroutenetwerk Veluwe heeft nieuwe bordjes 29-08-2017
Het zijn de laatste puntjes op de i, zegt Roelof Siepel over de bordjes van het Fietsroutenetwerk Veluwe die vandaag op palen bij de rotonde tussen de Verkeersweg en Newtonweg in Harderwijk werden geschroefd. ,,Het was al goed, maar kon nog beter."

In het voorjaar werden 9000 bordjes geplaatst. Deels ter vervanging van oude exemplaren en bordjes voor de bewegwijzering van de uitbreiding van het fietsroutenetwerk met 350 kilometer. In totaal kan op de Veluwe met behulp van deze route 2100 kilometer in twee richtingen (dus eigenlijk het dubbele aantal) worden gefietst, waarbij op 575 knooppunten een keuze kan worden gemaakt over de vervolgroute. 

Kwaliteitscontrole

Vrijwilligers van de Fietsersbond hebben 10.00 kilometer in beide richtingen gefietst om een kwaliteitscontrole te doen. Daarbij kijken deze 75 fietsers naar duidelijkheid en zichtbaarheid van de bewegwijzeringsbordjes. Als er iets niet klopt melden ze dat. ,,Wij beoordelen elke melding en kijken of er iets moet worden aangepast", vertelt Siepel van Fietsroutenetwerk Veluwe. 

In totaal worden dit jaar twee- tot driehonderd bordjes vervangen om verbeteringen aan te brengen. ,,Het is niet de bedoeling dat fietsers verdwalen. En ook de veiligheid is van belang. Mensen moeten hun aandacht op het verkeer kunnen houden en niet vertwijfeld rondkijken op een rotonde omdat ze niet weten waar ze heen moeten."

Sociale werkvoorziening

Dat is de reden waarom Jeffrey de Haan en Bep Sterkenburg van de sociale werkvoorziening zes nieuwe bordjes ophingen bij de Harderwijkse rotonde. Vorige week deden ze dat ook al in Epe en na Harderwijk vertrok hun auto naar de Garderenseweg in Putten. 

Veilig

Siepel legt uit dat voor de aanpassing in Harderwijk de mensen de informatie over de route vóór de rotonde kregen en nu is het zo gemaakt dat op elk stukje van de rotonde weer een bordje hangt. Soms worden bordjes ook verplaatst omdat ze door bijvoorbeeld een boom niet goed zichtbaar zijn. Of de pijl van rechtdoor op een bordje wordt vervangen door een schuine pijl als de weg een bocht maakt. Ook over de plek van informatiepanelen wordt nagedacht. Die moeten op een locatie staan waar mensen veilig kunnen afstappen om hun keuze voor het vervolg van hun fietstocht te maken. 

Fietsers die gebruik maken van het Fietsroutenetwerk Veluwe kunnen zelf ook melding maken van onduidelijkheden of mankementen op de route. Dat kan via www.bordjeweg.nl. 

Bron: Stentor

Winnaars Kunstcongres regio Midden exposeren bij Concern voor Werk 11-05-2017
Wethouder Janneke Sparreboom heeft samen met de kunstenaars Alice Kerckhaert, Ineke van Os, Joachim Plas en Margreth de Oliveira Lima een expositie bij Concern voor Werk te Lelystad geopend.  

Deze expositie is verbonden aan een prijs die deze kunstenaars hebben gewonnen tijdens het Kunstcongres met Perspectief. Dit congres is in vijf verschillende regio’s georganiseerd, waaronder in Almere (regio Midden). Creatieve mensen met een arbeidsbeperking kunnen dan deelnemen aan een pop-up expositie en netwerken met andere deelnemers o.l.v. een kunstbuddy. De drie winnaars en de publiekswinnaar mogen vervolgens exposeren. Concern voor Werk is er trots op als eerste het werk van de winnaars van regio Midden te mogen exposeren.  

Wethouder Janneke Sparreboom onderstreepte het belang van kunst. ”Kunst is niet alleen een mooie wijze waarop mensen zich kunnen uiten. Het heeft tevens een verbindende functie in de samenleving.” De wethouder en de kunstenaars openden gezamenlijk de expositie. Vervolgens informeerden de kunstenaars de wethouder en de overige gasten over hun werk.
Het GOED Lunchcafé aan de slag met Lelypas 07-04-2017

Wethouder John van den Heuvel was vanmorgen te gast bij Het GOED Lunchcafé met een speciaal doel: de eerste transactie met de Lelypas. Na dit startsein van de wethouder kan voortaan iedereen terecht bij Het GOED Lunchcafé met de Lelypas. Dus punten sparen én uitgeven in Lelystad.  

Om deze start te vieren heeft Het GOED Lunchcafé gedurende de maand april een speciale aanbieding voor de houders van een Lelypas: koffie met gebak voor € 3,50  

De Lelypas is gratis af te halen bij alle aangesloten ondernemers, dus ook bij Het GOED Lunchcafé. De bezitters van de pas kunnen punten sparen en uitgeven in Lelystad bij allerlei ondernemers: voor de dagelijkse boodschappen, boeken, kleding, kappers… en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op www.lelypas.nl


 

 

Wethouder Brouwer opent werklocatie Concern voor Werk 29-03-2017
Woensdag 29 maart jl. heeft wethouder Freek Brouwer het naambord van de Botterschuur onthuld. Hiermee is de Botterschuur officieel geopend als werklocatie van Concern voor Werk op Urk.  

Dankzij de gastvrijheid van de Stichting Urker Botter kunnen op de 1e etage medewerkers van Concern voor Werk werkzaamheden verrichten. Ook biedt deze organisatie daar dagbesteding aan. Waar mogelijk wordt er ook wel samengewerkt met de vrijwilligers van de Botterschuur.  

Sinds een aantal jaar heeft Concern voor Werk weer een locatie op Urk. Mede gelet op de historie vindt het bedrijf het belangrijk om zo de binding met de Urker samenleving te onderstrepen en medewerkers, woonachtig op Urk de mogelijkheid te bieden dicht bij huis aan de slag te gaan.  

De Urker vestiging van Concern voor Werk was voorheen gevestigd op de gemeentewerf. Die locatie was niet langer beschikbaar. Wethouder Brouwer juicht de komst naar het historische centrum toe: ‘In de Botterschuur werken mensen met passie. De komst van Concern voor Werk en de mogelijkheden voor dagbesteding zijn mooie initiatieven die elkaar kunnen versterken en tevens zorgen voor meer leven op deze prachtige locatie.’  

De Stichting Urker Botter ontving tal van historische bladen en tekeningen van oude schepen uit handen van de ‘bovenburen’. Wethouder Brouwer verraste Concern voor Werk met een prachtig schaalmodel van een Urker Botter.
Energieteam Zeewolde 03-03-2017
De energie-adviseurs van het Energieteam Zeewolde hebben op vrijdag 3 maart jl. hun certificaat gekregen uit handen van burgemeester Gorter.

Hiermee is het team officieel opgericht. Het Energieteam Zeewolde is een re-integratieproject van Concern voor Werk, waarbij zes energie-adviseurs een half jaar werkervaring opdoen.

Het Energieteam gaat bij huishoudens met een smalle beurs energieadvies geven. Daarnaast worden energiebesparende maatregelen in de woning aangebracht. Hiervoor is een eenmalig gratis pakket van € 50,- beschikbaar met onder andere led-lampen en radiatorfolie. Met dit pakket is het mogelijk een jaarlijkse besparing op de energierekening te realiseren van meer dan € 100,-.

Het is de bedoeling dat uiteindelijk advies gegeven gaat worden aan 200 huishoudens. Om huishoudens te enthousiasmeren, wordt onder andere samengewerkt met organisaties als De Arme Kant van Zeewolde, Vluchtelingenwerk en de Voedselbank. 

DE SOCIALE WERKVOORZIENING IS MEER DAN OOIT NODIG 20-02-2017
De sociale werkvoorziening is meer dan ooit nodig, volgens Kim Putters in Het Financiële Dagblad van 15-02-2017. Kim Putters is directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. >> Lees meer
CONCERN VOOR WERK MAAKTE VIP BOXEN VOOR PIEPERFESTIVAL 08-09-2016
Wat zijn wij ongelooflijk trots op onze nieuwe (vip) kuubshuisjes.. Wilt u hier zaterdagavond eens lekker van en in genieten neem dan contact op met Step Noordoostpolder voor de huurtarieven.
Wees er snel bij want we hebben er maar vijf.
Met grote dank aan Concern voor Werk voor het maken van de boxen @intratuinemmeloord voor de inrichting!
Zie Facebook bericht

GEWOON DOEN! 30-06-2016
Donderdagmiddag 30 juni kwamen in Almere HR-professionals van diverse overheidsorganisaties uit de regio Flevoland bij elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen over de banenafspraak. Conclusie? Er zijn genoeg drempels en voorwaarden, maar je moet gewoon starten met plaatsen.


Vanuit daar komt het proces in beweging en leer je dat mensen uit de doelgroep vaak bijzonder gemotiveerd zijn. En zoals de aanwezige Onno Vermooten, directeur  Concern voor Werk en Werkbedrijf Lelystad en bestuurslid Regionaal Werkbedrijf Flevoland, stelde: “Mensen uit de doelgroep hebben vaak juist zeer specifieke talenten.”

De gemeente Almere organiseerde de bijeenkomst namens het samenwerkingsverband ‘Flevoland werkt’. Almere heeft veel ervaring met het creëren van werkplekken voor mensen met een beperking. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk hoeveel zaken meespelen bij het wel of niet realiseren van banen voor deze groep. Hoe groot is je organisatie? Wat doet de organisatie al aan sociaal ondernemen, hoeveel werk is uitbesteed, is er draagvlak of bekendheid op bestuursniveau en op de werkvloer, is er geld beschikbaar en kan er een passend takenpakket geboden worden?

NIEUWE MAAIMACHINES 25-04-2016
Afdeling Groen van Concern voor Werk heeft flink geïnvesteerd. Er zijn 5 nieuwe Ransomes MP493 3-delige cirkelmaaiers aangeschaft om de opdrachtgevers optimaal te kunnen bedienen. Het afgelopen jaar is er proef gedraaid met een demo-model. Dit is uitstekend bevallen.   De nieuwe machines zijn door het ontwerp en de toepassing van speciaal staal de lichtste maaiers in deze klasse. Dit heeft voordelen tijdens het transport maar ook in het brandstofverbruik. De maaier heeft een maaibreedte van 330 cm. Bij opgeklapte zijdekken is de transportbreedte slechts 165 cm; ideaal bij transport en smalle doorgangen. De machines zijn uitgerust met een 49 pk Kubota dieselmotor en voldoen aan de Europese Stage 3A emissie eisen. Voor de gebruiker betekent dit: eenvoudige bediening en onderhoud. De zijdekken zijn vervaardigd van hoogwaardig Domex staal en zijn voorzien van hydromotoren waardoor V-snaren niet meer nodig zijn. Op het LCD dashboardscherm worden weergegeven: brandstofpeil, vloeistof temperatuur, laadspanning, maaiuren en de onderhoudsherinneringen. Het comfort en de veiligheid is perfect en de bestuurder zit op een volledig ingestelde luchtgeveerde stoel. De gebruikers zijn supertrots dat zij gebruik mogen maken van deze innovatieve machines.
VERRASSINGSBEZOEK BURGEMEESTER EN WETHOUDER AAN WERKBEDRIJF URK 11-04-2016
Vandaag hebben burgemeester P.C. Van Maaren en wethouder G. Post een informeel bezoek gebracht aan Werkbedrijf Urk op het Noorderzand. Dit was een grote verrassing voor de medewerkers, met name voor Koert Koffeman. Hij heeft de heren herhaaldelijk uitgenodigd. Bij Werkbedrijf Urk zijn medewerkers van Concern voor Werk aan de slag. Zij verrichten montagewerk onder leiding van Jan Meindert Keuter.   Daarnaast biedt Concern voor Werk sinds begin 2016 - voorlopig op kleine schaal - arbeidsmatige dagbesteding aan op Urk. In het pand van de gemeente aan de Noorderzand wordt arbeidsmatige dagbesteding aangeboden, die gericht is op (jong) volwassenen vanaf 16 jaar met een fysieke, verstandelijke, autistische / psychische / psychiatrische beperking. Arbeidsmatige participatie kent drie categorieën: vrijblijvend, geen productie-eisen; niet vrijblijvend, beperkte productie-eisen en toeleiding naar (regulier) werk. De huidige ruimte van Werkbedrijf Urk ondergaat binnenkort een restyling. Dit met het oog op de plannen om dagbesteding verder vorm te geven.   Concern voor Werk begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. De infrastructuur biedt mensen volop mogelijkheden om te werken, te leren en te participeren. Soms betekent dit uitstroom naar regulier werk, detachering op de reguliere arbeidsmarkt, werken binnen de beschermde werkomgeving of arbeidsmatige dagbesteding.
Groen Doen-project voor het zevende jaar van start in de Zuidert en Revelsant 03-03-2016
Concern voor Werk werkt samen met Sportbedijf lelystad 29-02-2016
In de FlevoPost Lelystad van woensdag 24 februari was een katern van het Sportbedrijf Lelystad te vinden met daarin een artikel over de samenwerking met Concern voor Werk en Werkbedrijf Lelystad.
Lees ook>>
Aan het werk zonder dat ze het door hebben 09-02-2016
Sinds 2014 zitten Concern voor Werk, Werkbedrijf Lelystad en het praktijkonderwijs Eduvier in één gebouw, een voormalig schoolgebouw van het ROC. Het resultaat: kwetsbare jongeren sluitend begeleiden van onderwijs naar arbeidsmarkt. De bonus: betere samenwerking tussen de drie organisaties. En lagere kosten.
Meer hierover in een reportage van Cedris in het magazine ‘Werkt’ van februari 2016.
Espol Plastics over Concern voor Werk in ‘Kunststof Magazine’ januari 2016. 01-02-2016
‘Ga niet uit van problemen maar van mogelijkheden. En zoek die oplossingen niet te ver en te moeilijk’. Een prachtig uitgangspunt van Espol Plastics. Bij deze Partner van Werkbedrijf Lelystad blijkt het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goed uitpakt. Natuurlijk moest daarvoor wel enig voorwerk gedaan worden.   Zaken als complexiteit, veiligheid, concentratie enz. spelen een rol bij de mogelijkheden om iemand vanuit WBL te kunnen plaatsen. Goed contact tussen Espol Plastics en WBL heeft zijn vruchten afgeworpen. Van de vijftien medewerkers zijn er maar liefst vijf afkomstig van het Werkbedrijf Lelystad en Concern voor Werk.    
Meer hierover in het bijgaande artikel ‘Espol Plastics:
Nederlandse kwaliteit voor Chinese prijzen’ uit Kunststof Magazine, januari 2016.

iconcern december 2015 21-12-2015

Het eerste jaar van de Participatiewet is bijna voorbij. Een jaar vol veranderingen waarbij de onzekerheden van de nieuwe wet nog geen zekerheden zijn geworden. Binnen Concern voor Werk zijn veel mensen aan werk geholpen. Daarnaast mocht Concern voor Werk ook prachtige producten en diensten leveren. Daar zijn we trots op.  Ondanks de sombere bespiegelingen over de budgetten om mensen en werk bij elkaar te brengen kijken we met optimisme naar het komende jaar. Samen met onze medewerkers, opdrachtgevers en relaties gaan we de uitdaging aan om er een mooi jaar van te maken.
Fijne feestdagen en een voorspoedig 2016.

Urker wethouders op bezoek bij Kwekerij Concern voor Werk 03-08-2015
De wethouders Geert Post en Freek Brouwer van de gemeente Urk hebben een bezoek gebracht aan de Kwekerij van Concern voor Werk in Emmeloord. In de Kwekerij werken o.m. ruim 25 Urkers in het kader van de sociale werkvoorziening. Samen met collega’s uit Emmeloord en Lelystad verzetten zij dagelijks veel werk om kwekers uit het land van goede producten te voorzien.   De wethouders waren onder de indruk van de hoeveelheid werk dat verzet wordt en vonden de Kwekerij een prachtige locatie om mensen en werk bij elkaar te brengen. Afsluitend werden de wethouders door directeur Onno Vermooten geïnformeerd over de recente wijzigingen in het sociaal domein. Met de komst van de Participatiewet is het niet meer mogelijk om mensen met een arbeidsbeperking in te laten stromen in de sociale werkvoorziening. Zij worden nu door de gemeente bemiddeld naar een beschutte werkplek bij een gewone werkgever. De infrastructuur van Concern voor Werk kan nog wel benut worden om werkervaring op te doen.
Gemeenten worstelen met opzet sociale werkvoorziening 27-07-2015
Artikel uit Binnenlandsbestuur, het vakblad voor bestuurders en gemeenteambtenaren. Lees vooal de bijdrage van onze wethouder John van den Heuvel.


 

 

 

 

 

 


 

Concern voor Werk gaat alle groenonderhoud in gemeente Noordoostpolder verzorgen 03-07-2015
De officiële aftrap van het contract vond woensdag 1 juli plaats. Wethouder Poppe en de directeur van Concern voor Werk lopen mee met de eerste schouw in Emmeloord.    
Concern voor Werk bepaalt de beste manier van uitvoering Al enige jaren worden de groenvoorzieningen onderhouden op basis van vooraf afgesproken beeldkwaliteit en niet op basis van frequentie (aantal keren onderhoud). De medewerkers kijken naar de gesteldheid van het groen en bepalen aan de hand van wat ze zien of onderhoud nodig is. Dit op basis van het beeldbestek van de gemeente. In de gemeenteraad is afgesproken minder geld uit te geven aan het onderhoud in de openbare ruimte. Hierdoor kan Concern voor Werk minder schoffelen en rommel opruimen. Steeds meer inwoners houden hun omgeving zelf schoon en netjes. In veel dorpen en wijken zijn al groengroepen actief die zelf het openbaar groen extra onderhouden. Concern voor Werk gaat dit jaar het gehele groenonderhoud van Emmeloord en de omliggende dorpen uitvoeren. Binnen dit project heeft het bedrijf ook extra ruimte om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te plaatsen, bijvoorbeeld langdurig werklozen.

Concern voor Werk sluit 2014 met positief resultaat af 08-05-2015
Concern voor Werk heeft 2014 met een positief resultaat afgesloten.
De deelnemende gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde zijn zeer tevreden over dit resultaat. Het is mooi dat het resultaat uit de bedrijfsvoering beter dan begroot is maar ook de transitie die het bedrijf heeft ingezet geeft vertrouwen voor de toekomst.  

Directeur Onno Vermooten licht toe: ‘Vorig jaar hebben wij ons voorbereid op de Participatiewet die op 1 januari jl. is ingegaan. Deze wet geldt voor iedereen die ondersteuning nodig heeft op het gebied van inkomen en werk en vervangt de voormalige Wsw, Bijstand en Wajong-regeling. Onze grootste gemeenten, namelijk Lelystad en Noordoostpolder hebben een eigen uitvoeringsorganisatie ingericht om deze wet uit te voeren. Werkbedrijf Lelystad is al in 2013 van start gegaan en de WerkCorporatie per 1 januari 2015. Deze uitvoeringsorganisaties hebben een dienstverleningsovereenkomst met Concern voor Werk waardoor de infrastructuur, kennis en kunde om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen ingezet wordt. Door deze samenwerking is de continuïteit van Concern voor Werk gewaarborgd. Ook kunnen wij zo de daling van de Wsw-subsidie de komende jaren opvangen. In 2014 is deze transitie ingezet. Het is mooi te constateren dat tijdens de ‘verbouwing’ de verkoop doorgegaan is. Alle bedrijfsonderdelen hebben bijgedragen aan dit mooie resultaat.’  

Ook is de herhuisvesting ingezet. Concern voor Werk is samen met Werkbedrijf Lelystad en het praktijkonderwijs van Eduvier ondergebracht aan de Vaartweg 67. Herhuisvesting Emmeloord is voorzien voor het komende jaar. Ondanks alle veranderingen in het sociaal domein is Onno Vermooten positief over de toekomst: ‘Samen met onze gemeenten zoveel mogelijk mensen aan werk helpen is en blijft een prachtige opdracht.’

CONCERN VOOR WERK START MET WERKSTAP 17-03-2015
Concern voor WerkConcern voor Werk is 17 maart jl. gestart met het implementeren van de ontwikkelmodule van Werkstap. Het projectteam, onder leiding van Tom Boersma (CvW) en Marc Paulissen (Werkstap), is het project feestelijk met taart begonnen. Gepland is dat Werkstap binnen 3 maanden op de afdelingen operationeel is.

Concern voor Werk heeft als visie: “iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Flevoland participeert in arbeid”. Om deze droom om te zetten in realiteit is een professionele, methodische aanpak nodig om arbeidscompetenties te ontwikkelen. Daarnaast kan deze visie alleen tot wasdom komen met een goede infrastructuur, professionals en een intensieve samenwerking met gemeenten en bedrijfsleven.

Om de visie van Concern voor werk nog beter in te kunnen vullen gaat Concern voor Werk het instrument en de methode Werkstap op haar afdelingen implementeren.

Met Werkstap wordt het complexe arbeidsontwikkelproces eenvoudig beheersbaar en is het mogelijk proactief te sturen op ontwikkel- en doorstroomresultaten. Hierbij is Werkstap anytime, anywhere, anyplace te benaderen, zodat alle partners die een bijdrage leveren aan de arbeidsontwikkeling en uitstroom van deelnemers, zowel binnen als buiten de eigen organisatie, hun bijdrage en doelen kunnen afstemmen op elkaar.
Voor Concern voor Werk wordt de module Werkstap®-Ontwikkelen ingericht. Werkstap®-Ontwikkelen is een competentie-ontwikkelmethode waarmee deelnemers zich effectief in precies die (arbeids)competenties kunnen ontwikkelen die de volgende stap naar uiteindelijk werk mogelijk maken. De flexibele en uitgebreide methode met werkplekopdrachten betekent een belangrijke stap naar het verder professionaliseren van Concern voor Werk en wordt een grote steun voor werkleiders, begeleiders en deelnemers.


ICONCERN 1 2015 18-02-2015
Samenwerking is de sleutel tot succes. Concern voor Werk kan u als ondernemer/werkgever daarbij ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan extra personeel op detacheringsbasis, (tijdelijk) extra capaciteit in uw bedrijf maar ook aan dienstverlening. Van inpakken, monteren, schoonmaak, groenonderhoud tot catering wij verzorgen het graag voor u.   In deze editie van onze digitale nieuwsbrief iconcern o.m. aandacht voor de detachering van Pieter Bouwknegt bij Hokofarm Group, de opening van Vaartweg 67 Lelystads door minister Plasterk en een  mooi voorbeeld van langlopend inpakwerk.

MINISTER PLASTERK OPENT PAND VAARTWEG 67 LELYSTAD 03-02-2015

Maandag 2 februari 2015 heeft Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Vaartweg 67 in Lelystad geopend. Het pand op dit adres biedt onderdak aan drie organisaties die nauw gaan samenwerken in het kader van alle veranderingen binnen het sociaal domein. Het betreffen Werkbedrijf Lelystad, het re-integratiebedrijf van de gemeente, Concern voor Werk, sociale werkvoorziening en het praktijkonderwijs van Eduvier. Deze laatste organisatie biedt kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar specifiek praktijkonderwijs met veel individuele aandacht.   Tijdens de openingsfestiviteiten stond het thema samenwerken centraal. Directeur Onno Vermooten van Werkbedrijf Lelystad en Concern voor Werk gaf aan dat door de unieke samenwerking meer inwoners van Lelystad met een afstand tot de arbeidsmarkt kans op werk hebben gekregen. Leerlingen uit het praktijkonderwijs kunnen werkervaring opdoen bij Concern voor Werk en vervolgens door Werkbedrijf Lelystad aan een baan worden geholpen. Ook de cliënten van het Werkbedrijf kunnen door het opdoen van werkervaring bij Concern voor Werk al dan niet met aanvullende scholing hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.   Minister Plasterk bestempelde zijn bezoek als ‘hartverwarmend’. ‘Ik heb mensen gesproken die dankzij dit initiatief aan het werk gekomen zijn. Ik heb bewondering voor wat u hier doet. Lelystad loopt voorop als het gaat om deze ontwikkeling en vormt een prachtig voorbeeld voor Nederland.’   Tijdens de officiële openingshandeling bracht de minister de verbindende schakel aan tussen scholing, werkvoorziening en het werkbedrijf. De organisaties zijn hiermee klaar om de toekomstige uitdagingen aan te gaan.

Zie ook nieuwsbericht in de Stentor van 3-02-2015


 

OP ZOEK NAAR BEDRIJFSPAND IN EMMELOORD? 27-01-2015

Op zoek naar bedrijfspand in Emmeloord?
Te koop: modern bedrijfspand op het industrieterrein Nagelerweg, optimaal te bereiken door de gunstige ligging nabij de A6 en de N50. Het complex is keurig afgewerkt en beschikt over ruim voldoende moderne faciliteiten om het combineren van werk- en kantoorruimte te optimaliseren.  
http://goo.gl/JA6i87

 

WERKCORPORATIE IS VAN START GEGAAN 12-01-2015

Werkcorporatie is van start gegaan
Per 1 januari 2015 is de Participatiewet in werking getreden. De gemeente is vanaf die datum volledig verantwoordelijk voor alle mensen die graag willen en kunnen werken, maar momenteel in de bijstand zitten en een steun in de rug nodig hebben. In Noordoostpolder is per 1 januari 2015 de Werkcorporatie van start gegaan, die de komende jaren zo’n 250 mensen met een afstand naar de arbeidsmarkt aan betaald werk gaat helpen. Om dit doel te bereiken is een samenwerking noodzakelijk tussen gemeente, Concern voor Werk, werkgevers en scholen. Meer maatwerk voor werkgevers en werkzoekenden in de bijstand.  
> lees meer  Bron: Intercom BAN dec. 2014


 

 

DE GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER KRIJGT EEN WERKCOPORATIE 01-10-2014

EMMELOORD - De gemeente Noordoostpolder krijgt een Werkcorporatie die inwoners begeleidt naar werk. In de Werkcorporatie werken werkgevers, onderwijsinstellingen en gemeente samen.
Ook Concern voor Werk is betrokken. De Werkcorporatie bouwt voort op het werk van de Buitengewone Werkgevers en vergroot de ondersteuning aan werkgevers. Tegelijkertijd investeert de Werkcorporatie in werkzoekenden, bijvoorbeeld in scholingsmogelijkheden.
De corporatie biedt ondersteuning en begeleiding aan mensen met een bijstandsuitkering, aan jonggehandicapten en aan anderen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doel van de Werkcorporatie wordt om zoveel mogelijk inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een reguliere baan.
De Werkcorporatie bestaat uit medewerkers van de gemeente en Concern voor Werk. Vanaf 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor inwoners met voldoende arbeidsvermogen in hun zoektocht naar werk. Dit is vastgelegd in de Participatiewet. Met de Werkcorporatie is er aanbod van werk, scholing waar nodig en is meer mogelijk om werkervaring op te doen. Wethouder Hennie Bogaards: "Door de handen ineen te slaan doen we iets voor elkaar en maken we elkaar sterker. Dat is ons motto van de komende tijd."

Bron: http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/werkcorporatie-komt-er-in-noordoostpolder-1.4555542


 

NA 33 JAAR STOPT DE SOCIALE WERKVOORZIENING AAN DE VIJZELWEG TE LELYSTAD 02-06-2014

In 1981 is de huidige locatie van Concern voor Werk aan de Vijzelweg als sociale werkvoorziening in gebruik genomen. Vanuit deze locatie werden de activiteiten industriële dienstverlening, groen- en schoonmaakonderhoud aangestuurd. Honderden mensen hebben in het kader van de wsw een prachtige werkplek gevonden.

Met de oprichting van het Werkbedrijf Lelystad - ook gehuisvest aan de Vijzelweg - ontstond een huisvestingsprobleem. Het verouderde, gedateerde gebouw was te klein en voldeed niet meer een de eisen van deze tijd. Omdat met de komst van de participatiewet de sociale werkvoorziening op termijn afgebouwd zal worden werd naarstig gezocht naar andere, flexibele huisvesting. Deze is gevonden in het pand aan de Vaartweg nr. 67 waar Concern voor Werk ruimte gaat huren. Het huidige pand aan de Vijzelweg is onlangs verkocht.

Het pand Vaartweg 67 zal onderdak gaan bieden aan praktijkruimte voor het speciaal en praktijkonderwijs, het Werkbedrijf Lelystad en de productie- en stafafdelingen van Concern voor Werk. Een prachtige locatie, waar de 'bewoners' niet alleen gebruik kunnen maken van de mooie ruimte maar ook in de toekomst intensief zullen gaan samenwerken.

Momenteel vinden er intern verbouwingen plaats. Vanaf 1 oktober 2014 zal het gebouw volledig in gebruik genomen zijn. Zo komt er na 33 jaar een einde van de sociale werkvoorziening aan de Vijzelweg.


 

MARFO ONTVANGT CERTIFICAAT MVO VAN CONCERN VOOR WERK 17-03-2014

Wethouder Willem de Jager heeft het certificaat ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ uitgereikt aan Marfo als waardering voor de bijdrage aan duurzaam personeelsbeleid. Met het oog op de in voorbereiding zijnde Participatiewet is het belangrijk dat werkgevers  werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Marfo is een onderneming die zich op maatschappelijk verantwoorde wijze inspant door mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt een kans te geven. Inmiddels nemen vier medewerkers van Concern voor Werk deel aan het productieproces. De verwachting is zelfs dat deze groep nog groter wordt. 
Marfo is trots op deze medewerkers die prima functioneren. Het ontvangen van het certificaat is een mooie bekroning van de maatschappelijke betrokkenheid. Marfo is het zesde bedrijf in Flevoland, dat een dergelijk certificaat ontvangt van Concern voor Werk.


 

AANVULLING GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER EN CONCERN VOOR WERK OP UITZENDING EEN VANDAAG 04-03-2014

Burgemeester Aucke v.d. Werff wordt geïnterviewdMaandag 3 maart was er op Een Vandaag een item te zien over het uitbesteden van werk door gemeenten aan sociale werkbedrijven. Gemeenten willen op deze manier mogelijkheden creëren voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, die op eigen kracht moeilijk aan werk kunnen komen. Dit past in de taak die gemeenten krijgen door het invoeren van de Participatiewet. Ook de gemeente Noordoostpolder heeft onlangs besloten werk uit te besteden aan Concern voor Werk, zoals het schoonmaken van het gemeentehuis (en de catering) en het inzamelen van grof huisafval.

Helaas stond het item vooral in het teken van verdringing. Door het uitbesteden van werk aan sociale werkbedrijven zou sprake zijn van het ontslaan van medewerkers. In het item ging het als voorbeeld over mensen in dienst van een schoonmaakbedrijf. Maar dit absoluut niet aan de orde in Noordoostpolder. Het schoonmaakcontract en de catering worden door Concern voor Werk uitgevoerd met dezelfde medewerkers. Alle medewerkers van het schoonmaakbedrijf zijn overgenomen en ook 2 medewerkers van de catering zijn inmiddels bij Concern voor Werk in dienst. Daarnaast zijn extra mensen aan de slag, die op deze manier werkervaring opdoen en door kunnen stromen naar een reguliere baan. Per saldo werken er op deze manier meer mensen, met echt nuttig werk. Dat verhaal is onderbelicht gebleven in het televisie-item.
Foto: Burgemeester Aucke v.d. Werff van Noordoostpolder wordt geïnterviewd door Een Vandaag
TALENT 2013 LELYSTAD 30-01-2014
Ieder jaar organiseert de gemeente Lelystad de leerwerkverkiezing. Wat is het beste leerwerkbedrijf en wie is het talent van Lelystad?
Voor deze laatste categorie werden eind januari vijf uitzonderlijke talenten uit Lelystad in het zonnetje gezet. De titel ‘Talent van Lelystad 2013' ging naar Hurley Maatrijk. Wethouder Willem de Jager overhandigde hem de prijs. Hurley begon onderaan de ladder op de Bataviawerf. Via een groepsdetachering vanuit Concern voor werk belandde hij bij Topa Thermal Packaging Dronten. Daar viel hij zo op door zijn werklust en motivatie, dat hij een jaarcontract kreeg. Ook behaalde hij zijn heftruckcertificaat. Nu wil hij de bediening van de machines onder de knie krijgen. En zijn collega's? Zij zijn blij met hem: hij werkt goed, staat voor iedereen klaar en is altijd vrolijk. Een aanwinst voor het team! De titel 'Talent 2013 Lelystad' is een bekroning voor de weg die Hurley heeft afgelegd. Vanuit een uitkeringssituatie naar een arbeidscontract bij een toonaangevende werkgever in Flevoland!
CONCERN VOOR WERK KRIJGT OPDRACHT VOOR CATERING EN SCHOONMAAK GEMEENTEHUIS NOP 22-01-2014

Concern voor Werk gaat vanaf 1 februari de schoonmaak van en de catering in het gemeentehuis van gemeente Noordoostpolder verzorgen. Vandaag ondertekenden burgemeester Aucke van der Werff en Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk, de overeenkomsten.
 
Het werk leent zich goed voor het inzetten van medewerkers van Concern voor Werk. Dit bedrijf begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Burgemeester Aucke van der Werff: "Ik gun iedereen een prettige plek om te werken. Door onze catering en schoonmaak onder te brengen bij Concern voor Werk bieden we mensen de mogelijkheid te werken in een fijne omgeving. Zo geven we nog meer invulling aan onze status van Buitengewone Werkgever." Onno Vermooten: "Door de samenwerking ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor werkzoekenden om werkervaring op te doen, wat de kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Dit onder leiding van de huidige werknemers, die door Concern voor Werk worden overgenomen."

Voorlopen op de participatiewet
Vanaf 1 januari 2015 treedt de participatiewet in werking. Het doel van de wet is om meer mensen, ook mensen met een arbeidsbeperking, aan de slag te krijgen. De gemeenten in Nederland worden vanaf die datum verantwoordelijk voor mensen met arbeidsvermogen die ondersteuning nodig hebben. Deze mensen zitten nu in de WWB, Wsw en Wajong. De gemeente heeft voor de nieuwe doelgroep dezelfde taken als voor mensen met een bijstandsuitkering, namelijk het bieden van ondersteuning gericht op arbeidsinschakeling en waar nodig, inkomensondersteuning.  


 

LUNCHCAFE HET GOED WINT PRIJS 14-01-2014
LUNCHCAFE HET GOED WINT LELYSTER 2013
De redactie van Lelystad deze Week besloot bij de start van de culinaire rubriek “restaurant/eet-café / lunchcafé van de week” een prijs ter beschikking te stellen voor diegene welke zich op wat voor manier dan ook weet te onderscheiden. Dat kan zijn op verschillende gebieden, qua presentatie, service gerichtheid, klantvriendelijkheid en diversiteit. De hiervoor beschikbare prijs genaamd de Lely-Ster zal één keer per jaar worden uitgereikt, waarbij er door de jury zal worden gelet op bovenstaande punten.
Na lang beraad en wikken en wegen is de keuze van de jury bestaande uit verschillende Mystery Guests o.l.v. Rolf Captijn gevallen op lunch café Het Goed, een leer-werklocatie van Concern voor Werk, en maandag 30 december j.l. werd met veel tam tam de prijs, vergezeld van een mooie bos bloemen, overhandigd aan manager Jan Mulder en de aanwezige leidinggevende van het gehele team. Culinair reporter Rolf Captijn las het jury rapport voor aan de aanwezigen en onderstreepte nogmaals de klantvriendelijkheid van de medewerkers. Lunch café Het Goed is een leer-werklocatie van Concern voor Werk waarbij de medewerkers een opleiding tot horeca-assistent krijgen, en tevens worden voorbereid op een baan bij een reguliere werkgever of instelling. Kortom een prachtig voorbeeld voor de nieuwe participatiewet waarbij alle huidige re-integratie-regelingen worden samengevoegd.

PLUS POSTMA LELYSTAD ONTVANGT CERTIFICAAT MVO VAN CONCERN VOOR WERK 23-10-2013

Vandaag ontvangt Jan Postma, directeur van PLUS Postma uit Lelystad het certificaat ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ uit handen van Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk. De reden hiervan is dat PLUS Postma een ondernemer is die zich op maatschappelijk verantwoorde wijze inspant door mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt een kans te geven. Door enerzijds marktconforme prestaties te verlangen en anderzijds mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt kansen te bieden, draagt PLUS Postma bij aan een duurzaam personeelsbeleid. Zeker met het oog op de in voorbereiding zijnde Participatiewet is het van groot belang dat werkgevers werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. PLUS Postma is hiervan een goed voorbeeld. Al meerdere jaren is hier een groep van drie medewerkers van Concern voor Werk werkzaam. Jan Postma is trots op deze medewerkers. “Je doet het niet alleen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Neem bijvoorbeeld Maikel die al 7 jaar bij ons werkt, altijd vrolijk en een vast gezicht voor onze klanten. Als Maikel er niet is vragen klanten naar hem. Het is dus ook positief voor de klantenbinding en dus goed voor mijn bedrijf.  Hiernaast past dit heel goed binnen het concept van Plus Supermarkt waarin MVO en duurzaamheid een belangrijke pijler binnen het beleid is” PLUS Postma is het vijfde bedrijf in Flevoland, dat een dergelijk certificaat ontvangt van Concern voor Werk.

 

WERKBEDRIJF LELYSTAD BV VAN START 05-07-2013

Op 4 juli 2013 is met een informele bijeenkomst de start van het Werkbedrijf Lelystad BV gevierd. Aansluitend vond de eerste bijeenkomst van de Raad van Commissarissen plaats. De gemeenteraad en het college van Lelystad hebben eerder besloten tot de oprichting van het Werkbedrijf Lelystad BV, dat uitvoering gaat geven aan de re-integratie activiteiten van de gemeente. Het Werkbedrijf maakt voor de uitvoering van haar werkzaamheden intensief gebruik van de bestaande middelen en infrastructuur van Concern voor Werk.

Werkbedrijf voor inwoners met bijstandsuitkering
Wethouder Willem de Jager is blij met de voordelen die het Werkbedrijf oplevert: “Kenmerkend voor het Werkbedrijf is de dubbele doelstelling: enerzijds het toeleiden van mensen naar regulier werk, anderzijds een kostenbesparing voor de gemeente Lelystad.” Het Werkbedrijf Lelystad BV is het eerste aanspreekpunt op het gebied van werk, voor alle inwoners met een bijstandsuitkering. De uitvoerende taken van de gemeente – waarbij mensen met een bijstandsuitkering worden gestimuleerd en gemotiveerd om weer aan het werk te gaan - worden overgebracht naar het Werkbedrijf. Het Werkbedrijf is een zelfstandige onderneming en werkt als opdrachtnemer van de gemeente, maar ook van publieke en particuliere derden. Het Werkbedrijf kent een eigen directie en Raad van Commissarissen. Omdat de gemeente wel volledig aandeelhouder is, wordt de regiefunctie van de gemeente behouden.

Steeds meer regiegemeente
Net als veel andere gemeenten is Lelystad bezig uitvoerende taken op basis van langdurige contracten op afstand te zetten. Het Werkbedrijf is hier een voorbeeld van. In plaats van uitvoerder wordt de gemeente bestuurder op afstand. Bovendien houdt de gemeente rekening met ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid, waarbij de verschillende regelingen als WWB, Wsw en Wajong samengevoegd worden tot één nieuwe wet: de Participatiewet.
www.werkbedrijflelystad.nl

ONDERTEKENING OVEREENKOMST KWINTUS EN CONCERN VOOR WERK 27-06-2013
 Stichting Kwintes en Concern voor Werk gaan samenwerken. Vandaag ondertekenden de directeuren van de beide organisaties, respectievelijk Ron van Eeden en Onno Vermooten, de overeenkomst waarin dit is vastgelegd. Doel hiervan is mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid arbeidsmatige dagbesteding te bieden. Kwintes ondersteunt mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid bij wonen, werken, leren en recreëren. Deze organisatie biedt zorg op maat aan een brede cliëntengroep. Het aanbieden van arbeidsmatige dagbesteding kan voor bepaalde doelgroepen hier een belangrijk onderdeel in zijn. Concern voor Werk begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Enkele bedrijfsactiviteiten binnen de infrastructuur van Concern voor Werk zijn uitermate geschikt om deze dagbestedingsactiviteit te verzorgen. Bijkomend voordeel is dat specifieke talenten van de desbetreffende cliënten nog beter benut kunnen worden. Ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid maakt de samenwerking noodzakelijk. ‘Meer doen met minder geld’ is het credo. Ook de gemeenten hebben hier belang bij. Door decentralisatie van rijkstaken worden de gemeenten vanaf 2015 verantwoordelijk voor de arbeidsmatige dagbesteding.  
Aanleg fietsknooppuntennetwerk door Concern voor Werk in Zeewolde 17-06-2013

AANLEG FIETSKNOOPPUNTENNETWERK DOOR CONCERN VOOR WERK

Oplettende fietsers hebben het waarschijnlijk al gezien. In Zeewolde wordt op dit moment het fietsknooppuntennetwerk aangelegd. Daarmee sluit Zeewolde aan op het landelijke fietsknooppuntennetwerk.
Het fietsknooppuntennetwerk is een gewaardeerd systeem onder recreatieve fietsers. Met behulp van de knooppuntenbordjes en de informatiepanelen ‘in het veld’ kan men makkelijk een route uitstippelen voor een ontspannend fietstochtje.  Dit systeem bestaat al in grote delen van Nederland. Met de aanleg in Zeewolde is nu verbinding gemaakt met bestaande netwerken in Harderwijk, Nijkerk en Almere.Concern voor Werk zorgt voor de aanleg van het knooppuntennetwerk in Zeewolde. Voor de werkzaamheden worden 2 groepjes van 2 werkzoekenden ingezet, terwijl 1 werkzoekende de werkvoorbereiding verzorgt. Zo kunnen zij werkervaring opdoen, wat hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan dit netwerk. Op zaterdag 29 juni wordt het Zeewolder fietsknooppuntennetwerk officieel in gebruik genomen. Speciaal voor deze gelegenheid is door de recreatiesector, VVV Zeewolde en in samenwerking met NORT Flevoland de ‘picknickroute’ samengesteld. U kunt deze picknickroute op zaterdag 29 juni fietsen en kunt vooraf de gratis picknick-rugzak afhalen bij verschillende afhaalpunten in Zeewolde. Tijdens de route komt u onderweg diverse mooie picknickplaatsen en smakelijke verrassingen tegen! Nadere informatie over deze feestelijke picknickroute en de afhaalpunten waar de rugzakjes af te halen zijn, volgt binnenkort.

Jobcoachorganisatie 27-05-2013

JOBCOACHORGANISATIE

Op 24 mei jl. is het bericht ontvangen van UWV dat Concern voor Werk voor de duur van 5 jaar (weer) erkend is als jobcoachorganisatie. Dit betekent dat wij voldoen aan de nieuwe en stengere kwaliteitseisen.
MVO-certificaat voor Topa Verpakking 23-05-2013

TOPA VERPAKKING LELYSTAD ONTVANGT CERTIFICAAT MVO VAN CONCERN VOOR WERK

Barry Groeneveld, directeur van Topa Verpakking te Lelystad heeft het certificaat ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ ontvangen uit handen van Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk. 

De reden hiervan is dat Topa Verpakking een onderneming is die zich op maatschappelijk verantwoorde wijze inspant door mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt een kans te geven. Door enerzijds marktconforme prestaties te verlangen en anderzijds mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt kansen te bieden, draagt Topa Verpakking bij aan een duurzaam personeelsbeleid. Zeker met het oog op de in voorbereiding zijnde Participatiewet is het van groot belang dat werkgevers werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Topa Verpakking is daarvan een goed voorbeeld. Al meerdere jaren is daar een groep van acht medewerkers van Concern voor Werk werkzaam.

Barry Groeneveld is trots op deze medewerkers. Hij merkt weinig van beperkingen; het team functioneert uitstekend. Natuurlijk is hij ook trots op het certificaat. Zo kan Topa Verpakking laten zien een maatschappelijk betrokken onderneming te zijn.  

Topa Verpakking is het vierde bedrijf in Flevoland, dat een dergelijk certificaat ontvangt van Concern voor Werk.

Uitzendbureau 14-05-2013

UITZENDBUREAU VOOR MENSEN MET AFSTAND TOT DE ARBEIDSMARKT IN LELYSTAD

Vandaag hebben Tomingroep en Concern voor Werk de krachten gebundeld. Concern voor Werk is partner geworden in het uitzendbureau Focus@Work van Tomingroep. Al langer is dit uitzendbureau actief in Hilversum en Almere en nu dus ook in Lelystad. Met name mensen uit de bijstand die via Concern voor Werk een re-integratietraject volgen kunnen via Focus@Work aan de slag.   

‘Meer mensen aan de slag bij gewone werkgevers’ dat is het motto van alle veranderingen in de sociale zekerheid. Aanvankelijk wilde dit kabinet zelfs een quotumregeling om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij een reguliere werkgever aan de slag te helpen. Maar het al gesloten sociaal akkoord ziet meer in inspanningsverplichtingen en een goede match tussen werkgevers en werknemers. Daarnaast speelt flexibilisering een belangrijke rol. Steeds minder mensen krijgen een vast dienstverband maar kunnen wel op flexibele basis aan de slag.

Omdat bovenstaande ontwikkelingen voor Concern voor Werk belangrijk zijn, heeft het bedrijf besloten om ook de uitzendformule aan werkgevers aan te bieden. Werkgevers kunnen op flexibele basis beschikken over mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en worden zoveel mogelijk ontzorgd.

Positief resultaat 2012 Concern voor Werk 29-04-2013

POSTIEF RESULTAAT 2012 CONCERN VOOR WERK

In haar algemene vergadering van aandeelhouders donderdag 25 april jl. hebben de gemeenten van Concern voor Werk de jaarrekening 2012 goedgekeurd. Het resultaat is beter dan begroot en dat is zeker in deze tijd een opmerkelijk goede prestatie. Hoewel de economische tegenwind en de bezuinigingen binnen gemeenten zeker hun weerslag hebben op de bedrijfsactiviteiten, is Concern voor Werk er evenals voorgaande jaren in geslaagd een positief resultaat te realiseren. Alle bedrijfsactiviteiten hebben bijgedragen aan het resultaat.

Het blijven roerige tijden voor de sector waarin Concern voor Werk opereert. Het onlangs gesloten sociaal akkoord tussen werkgevers en werknemers voorziet wederom in een nieuwe visie op de sociale werkvoorzieningen en re-integratie. Werkgevers krijgen een nadrukkelijkere rol in het realiseren van werkplekken voor arbeidsgehandicapten. Daarnaast moeten meer uitkeringsgerechtigden aan het werk. Zo mogelijk in een reguliere baan en anders aan de slag als tegenprestatie voor de uitkering.

Concern voor Werk en de gemeenten spelen al volop in op deze nieuwe ontwikkelingen. Juist de infrastructuur van Concern voor Werk maakt het mogelijk ambities te verwezenlijken. Naast een werkbedrijf op Urk en het opstarten van een werkcorporatie Noordoostpolder wordt door Concern voor Werk in Lelystad bijgedragen aan het op te richten werkbedrijf.

Directeur Onno Vermooten is positief over de intensieve samenwerking met de betreffende gemeenten.'Toch moeten en we niet vergeten dat het bij Concern voor Werk om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt gaat. Discussies worden vaak om financiële motieven gevoerd terwijl kwetsbaren in de samenleving niet het kind van de rekening mogen worden. Investeren in mensen loont, dat is de afgelopen jaren wel gebleken’, aldus Vermooten.

Koningsknikkertegel 23-04-2013

CONCERN VOOR WERK BRENGT KONINGSKNIKKERTEGELS NAAR 94 BASISSCHOLEN IN DE REGIO

Medewerkers van Concern voor Werk brengen begin deze week een speciale oranje ‘Koningsknikkertegel’ naar 94 basisscholen in de regio. Het gaat om scholen in de gemeenten Noordoostpolder, Lelystad, Urk en Zeewolde. Ter ere van de troonswisseling worden op 26 april de Koningsspelen gehouden. Duizenden scholen in het land doen mee aan deze landelijke buitensport- en speldag. Scholieren kunnen deze knikkertegels gebruiken bij de Koningsspelen. Voor de landelijke verspreiding van de Koningstegels heeft brancheorganisatie Cedris de SW-bedrijven benaderd. De medewerkers van Concern voor Werk brengen de tegels geheel belangeloos rond. Concern voor Werk wil daarmee bijdragen aan het succes van de Koningsspelen in de regio. Concern voor Werk biedt zo regulier mogelijk werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder het motto ‘werken, leren en re-integreren.

Werkbedrijf Urk van Concern van Werk van start op Urk 04-04-2013
Vandaag is het Werkbedrijf Urk, onderdeel van Concern voor Werk geopend. Burgemeester Pieter van Maaren en wethouder Geert Post verrichtten de openingshandeling door een bank van steigerhout te onthullen. Dit bankje werd door Concern voor Werk aangeboden aan de gemeente Urk.

Een maand geleden werd een start gemaakt met de werkzaamheden op de Urker gemeentewerf, waar het Werkbedrijf gevestigd is. Inmiddels werken er vijf medewerkers, die steigerhouten meubels maken voor opdrachtgever luxetenten.com.

Door de komst van dit Werkbedrijf is er een mooie locatie ontstaan op Urk, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen en werkervaring kunnen opdoen. Dit mede met het oog op de Participatiewet, die op 1 januari 2014 in werking treedt. Deze wet vervangt de Wet werk en Bijstand, de Wet sociale werkvoorziening en de Wajong. Volgens deze wet moet iedereen die kan werken, niet afhankelijk zijn van een uitkering maar ook een kans krijgen. Met de uitvoering van deze wet worden gemeenten belast.

Concern voor Werk vindt het belangrijk om in al haar gemeenten hiervoor een passende locatie te bieden.

Ongetwijfeld kan het Werkbedrijf in de toekomst meer betekenen voor de gemeente Urk. Te denken valt aan mogelijkheden voor dagbesteding. Gemeenten worden hiervoor per 2015 ook verantwoordelijk doordat begeleiding en ondersteuning vanuit de AWBZ dan wordt ondergebracht bij de Wmo.
http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/100888/urk-concern-voor-werk-terug-in-het-dorpBuurtvoorlichters al vijf jaar actief in Lelystad 03-04-2013

Ruim vijf jaar zijn de buurtvoorlichters actief in Lelystad. Dit lustrum was aanleiding voor Concern voor Werk om op 3 april een symposium te organiseren met de titel ‘Het geheim van de buurtvoorlichters’. Circa 100 gasten van de verschillende organisaties waarmee de buurtvoorlichters samenwerken waren naar Atolplaza gekomen voor een gevarieerd programma over de buurtvoorlichters. Drie sprekers belichtten elk vanuit een eigen invalshoek een stukje van het geheim van de buurtvoorlichters. Ook werd een film ttp://vimeo.com/63274482) over de buurtvoorlichters vertoond en was er ruimte voor interactie. “Voor u staat een trotse projectleider”, opende Ellen van Selm het symposium.

Wethouder Willem de Jager vergeleek de buurtvoorlichters met een Zwitsers zakmes gelet op de veelzijdigheid en toepasbaarheid. Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk sprak over de waarde van reintegratie voor werkzoekenden en voor de maatschappij. Ook was Guido Rijnja, communicatiemanager bij de gemeente Rotterdam: auteur van 'Genieten van Weerstand' en schrijver van de 10e editie van de Galjaardlezing aanwezig. Rijnja sprak over hoe communicatie tweerichtingsverkeer tussen gemeente en wijkbewoners wordt.

Het succes van het project Buurtvoorlichters rust op drie pijlers die alle van belang zijn voor Lelystad. 

Op de eerste plaats wordt door de buurtvoorlichters de leefbaarheid binnen een woonwijk bevorderd. Bewoners worden geïnformeerd over actuele zaken binnen Lelystad. Daarnaast krijgt de gemeente reacties vanuit bewoners; dit levert een positieve bijdrage aan de dienstverlening van de gemeente. Tenslotte doen buurtvoorlichters werkervaring op. Dat vergroot de kans op een baan op de reguliere arbeidsmarkt. De afgelopen vijf jaar zijn veel buurtvoorlichters uitgestroomd naar werk. Directeur Onno Vermooten van Concern voor Werk noemde ook dat een groot succes van de buurtvoorlichters: “Re-integratie zoals wij dat bedoelen”. 

De persoonlijke benadering van de bewoners wordt als positief ervaren. Met name in deze tijd waarin internet en sociale media het lijken te winnen van persoonlijk contact. Op dit laatste aspect ging Guido Rijnja in, communicatiemanager van de gemeente Rotterdam met een inspirerende presentatie. Hij benadrukte dat het belangrijk is om contact te maken met bewoners, omdat het een voorwaarde is voor verandering. Dit vermogen tot contact kan worden beschouwd als hét geheim van de buurtvoorlichters.

Concern voor Werk het podium voor de Flevopenningen 22-03-2013

 Meer dan vierhonderd Flevolandse ondernemers waren er op vrijdagavond 22 maart getuige van dat Agrico uit Emmeloord en Tendris Solutions uit Almere de begeerde Flevopenning voor respectievelijk toponderneming 2012 en meest innovatie onderneming 2012 in ontvangst mochten nemen. Dit jaar was het Concern voor Werk het podium voor de Flevopenningen, die werden uitgereikt door gedeputeerde Economie Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland en de burgemeester van de Noordoostpolder; Aucke van der Werff. Na een paar maanden spanning en veel voorbereiding werden op vrijdagavond 22 maart de Flevopenningen 2012 uitgereikt. Negen ondernemingen stonden te stralen tijdens het Flevopenningengala in de voor de gelegenheid omgebouwde kassen van  Concern voor Werk in Emmeloord. Agrico uit Emmeloord werd als toponderneming geselecteerd uit de zes lokale winnaars uit elke bedrijfskring. Van de ruim 40 kandidaat-ondernemingen voor de meest innovatieve onderneming 2012 waren 3 bedrijven genomineerd. In deze categorie ging Tendris Solutions BV uit Almere met de prijs naar huis.
Speciale economische zones
Tijdens zijn speech stak gedeputeerde Economie Jan-Nico Appelman ondernemend Flevoland een hart onder de riem: "Uw inzet, uw werk, houdt de economische motoren in Flevoland draaiend. Door speciale economische zones in te stellen wil ik de economische dynamiek in deze provincie stimuleren. Ik heb het over bedrijventerreinen met vestigingsvoordelen en experimentele wetgeving waarin deregulering voor bedrijven centraal staat. Op dit moment onderzoek ik of we zulke zones op specifieke plekken in Flevoland kunnen instellen, bijvoorbeeld rond de luchthaven." Burgemeester Auke van de Werff van gastgemeente Noordoostpolder: "Agrico is een fantastische onderneming en een belangrijke partner in de promotie van onze mooie polder. Zo hebben we vorig jaar samen burgemeesters uit aardappelstreken uitgenodigd om het jubileum van Noordoostpolder te vieren. Dit jaar werken we weer samen aan een succesvolle 'World Potato Europe' in Emmeloord. Agrico is bovendien een goede en interessante werkgever die een dagelijks product op een niet alledaagse manier in de markt zet. In alle opzichten een terechte winnaar!"
Starterspitch
Dit jaar werd tijdens het gala voor het eerst gekozen voor een starterspitch. De 4 genomineerden startende bedrijven hielden tijdens het feest na het officiële gedeelte een elevator pitch van 60 seconden. Hiermee kregen zij de kans om het publiek er van te overtuigen waarom juist hun onderneming met de prijs naar huis moest gaan. Uiteindelijk werd Kantoormanager 2.0 van Urk als winnaar van de starterspitch door het publiek gekozen.
Afwisselende avond
Ondernemend en bestuurlijk Flevoland genoot met meer dan 400 prachtig uitgedoste gasten van een zeer geslaagde en afwisselende avond. Tijdens het diner werden de sprekers en genomineerden door Bert Kuizenga, televisiepresentator en acteur, op het podium geïnterviewd. Hij verving op een geweldig manier de, op het allerlaatste moment, door ziekte verhinderde Merel Westrik. Hij zorgde ook voor interactie met ondernemers en bestuurders in de zaal. Het Christelijk Mannenkoor Emmeloord, dat dit jaar zijn 50 jarig jubileum viert, zong met alle aanwezigen het Flevolands volkslied: een waardige afsluiting van  het officiële gedeelte. Hierna barstte het feest los. Door Edsilia Rombley en haar danseressen werd een wervelende show opgevoerd, die voor velen best langer had mogen duren. BLING zorgde op het hoofdpodium voor  een heerlijk avondje dansen en swingen. De SfeerMakers die de gasten al bij aankomst onthaalden, zorgde tijdens de afterparty zijn voor prettige muziek in de lounge. Tijdens het diner en de afterparty werden contacten gelegd en banden aangehaald.
Bron: Stichting Flevopenningen (foto Pim van der maden)
http://www.flevopenningen.nl/

Bijzonder kunstwerk voor Concern voor Werk 18-03-2013
Vanmorgen is een schilderij van de kunstenares Hettie Buskens onthuld bij Concern voor Werk. Dat gebeurde door twee receptiemedewerkers die voortaan dagelijks de nieuwe aanwinst vanaf hun werkplek kunnen bewonderen. Het schilderij werd gemaakt in opdracht van Concern voor Werk ter verfraaiing van de gerestylde receptie van het hoofdkantoor in Emmeloord. Concern voor Werk, de gemeenten waarmee nauw wordt samengewerkt en plaatselijke bezienswaardigheden, vormden de inspiratiebron voor de kunstenares. In het kleurrijke resultaat verbeeldt de kunstenares de provincie met daarin verwerkt tal van symbolen. Het symboliseert de vier gemeenten waarmee Concern voor Werk samenwerkt. Concern voor Werk vormt de brug tussen het noordelijk deel van Flevoland en het oostelijk en zuidelijk deel. Hettie Buskens is niet alleen kunstenares, maar ook schrijfster. Het kinderboek Bern is niet alleen door haar geschreven, maar ook geïllustreerd.
Project Groen Doen Urk van start 11-03-2013
Vanmorgen hebben wethouder Geert Post van de gemeente Urk en Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk, het startsein gegeven voor het project Groen Doen. Groen Doen is een gezamenlijk project van de gemeente Urk en Concern voor Werk waarbij een deel van het gemeentelijk groenonderhoud door WWB gerechtigden wordt uitgevoerd. Door de inzet in Groen Doen krijgen deze werkzoekenden de kans werkervaring op te doen. Dat vergroot de kansen om een baan te vinden op de reguliere arbeidsmarkt. Voor de uitvoering van Groen Doen wordt Concern voor Werk ingeschakeld met een dubbele opdracht. Enerzijds moeten de werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de eisen van het groenbestek. Anderzijds moeten de deelnemers opgeleid worden naar een niveau dat voor elk individueel traject is afgesproken. Op 18 maart a.s. start Groen Doen op Urk met zes medewerkers.
Het GOED Lunchcafé krijgt drie Lelysterren en een pluim! 04-03-2013
Gemeente NOP zoekt 150 buitengewone werkgevers 01-03-2013
Gemeente Noordoostpolder is op zoek naar 150 maatschappelijk betrokken werkgevers die zich inzetten voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wethouder Hennie Bogaards: “De gemeente vindt dat iedereen een plek op de arbeidsmarkt verdient. Dat dat kan in Noordoostpolder, gaan we laten zien! Met 150 organisaties die hun beste been voorzetten en geloven in de kracht van onze inwoners.” De lijst wordt zichtbaar op een groot bord. Iedereen die meedoet, verdient daarop een mooie plaats.

Iedereen aan de slag.
Noordoostpolder heeft ongeveer 1.500 inwoners die langs de kant van de arbeidsmarkt staan, maar die wel –gedeeltelijk - aan de slag zouden kunnen. De gemeente is ervan overtuigd dat inwoners die langs de kant staan, er baat bij hebben wanneer zij een bijdrage leveren aan de economie en deel uitmaken van een werkende samenleving. Bogaards;Het maakt ons als gemeenschap sterker wanneer iedereen, op zijn eigen manier, iets voor een ander kan betekenen.

Lijst van buitengewone werkgevers.
Samenwerking is het sleutelwoord. Bogaards; Je kunt niet verwachten dat werkgevers  – zeker in deze economische tijden – hun deuren zomaar openzetten. De gemeente zal samen met werkgevers kijken aan welke inzet zij behoefte hebben. Dat is het uitgangspunt. We noemen dat de werkgeversbenadering en die voeren we uit samen met Concern voor Werk. Vervolgens wordt gekeken of het mogelijk is iemand
vanuit een uitkeringssituatie in te laten springen. Als dat kan, ben ik trots. Deze bedrijven verdienen een plek op de lijst van buitengewone werkgevers.

Zichtbaar
De 150 buitengewone bedrijven krijgen een prominente plek op het speciale bord in het gemeentehuis, verdienen aandacht in bladen en krijgen een podium in gemeentelijke uitgaven. Zo is voor iedereen zichtbaar dat deze bedrijven zich hard maken voor inwoners van Noordoostpolder. Het bord is onthuld op 28 februari 2013 tijdens een bijeenkomst met Concern voor Werk en de BAN door wethouder Hennie Bogaards, Onno Vermooten van Concern voor Werk en Fred Moes, ambassadeur van de werkgeversbenadering. De bijeenkomst
was er voor alle werkgevers in de gemeente die meer willen weten over de participatiewet en de insteek van de gemeente. De gemeente heeft circa 4.600 bedrijven en circa 24.000 banen. Het is de bedoeling de lijst het komende jaar te vullen. Meedoen of meer weten? Kijk op noordoostpolder.nl en meld je aan.

Bedrijfsverbanddoos steeds op peil met Concern voor Werk 12-02-2013

Concern voor Werk is een samenwerking aangegaan met deBesteEHBOdoos. Bedrijven en organisaties kunnen een servicecontract afsluiten met deBesteEHBOdoos. Dit bedrijf levert goed uitgeruste EHBO dozen. De inhoud wordt regelmatig gecontroleerd en waar nodig aangevuld. Retour gekomen goederen worden geschonken aan goede doelen. Dit werk wordt in de regio Flevoland verzorgd door medewerkers van Concern voor Werk. Door gebruik te maken van deze EHBO-dozen, geven bedrijven invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De EHBO doos bestaat uit modulaire componenten, waarbij de basisinhoud aangevuld kan worden met branche-specifieke modules. In industriële bedrijven is de samenstelling bijvoorbeeld anders dan in een administratieve organisatie. Ook kan de frequentie van de noodzakelijke controle per organisatie verschillen. Dankzij het servicecontract worden aangebroken of verouderde modules gegarandeerd op tijd gecontroleerd en vervangen. Het bedrijf heeft daar totaal geen omkijken naar. Dit project past goed bij de binnen de dienstverlening van Concern voor Werk, de klant wordt ook hier ontzorgd, aldus Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk. Dit bedrijf begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk in Flevoland.

Pilot arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met verstandelijke beperking 31-01-2013
Wethouder Willem de Jager heeft op donderdag 31 januari Zorggroep 's Heeren Loo en Concern voor Werk, de werkvoorziening van Flevoland, op symbolische wijze met elkaar verbonden. Dat deed de wethouder door twee schakels aan elkaar vast te maken.Deze verbintenis is het startsein voor een unieke samenwerking tussen de organisaties. Beiden gaan zich ervoor inzetten om mensen met een verstandelijke beperking een arbeidsmatige dagbesteding te bieden.
's Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Het aanbieden van arbeidsmatige dagbesteding kan voor bepaalde doelgroepen hier een belangrijk onderdeel in zijn. Enkele bedrijfsactiviteiten binnen de infrastructuur van Concern voor Werk zijn uitermate geschikt om deze dagbestedingsactiviteit te verzorgen.
Bovenstaande twee elementen worden samengebracht in de pilot Arbeidsmatige Dagbesteding. Deze ontwikkeling past precies in nieuwe wetgeving die in Den Haag wordt voorbereid. De begeleiding en ondersteuning vanuit de AWBZ gaat per 2015 over naar de Wmo en de gemeenten worden dus ook verantwoordelijk voor de arbeidsmatige dagbesteding. Wethouder Willem de Jager toont zich verheugd over het initiatief. Mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt kunnen in veel gevallen toch heel nuttig werk doen. Vanaf 2015 wordt de gemeente verantwoordelijk voor de arbeidsmatige dagbesteding van deze mensen. Met deze pilot kunnen we goed zien hoe het in zijn werk kan gaan en hoe we de specifieke talenten van mensen nog beter kunnen benutten.

Uitnodiging Werkgeversbijeenkomst Participatiewet 31-01-2013

Nieuwe kansen voor inwoners en ondernemers in Noordoostpolder!

Bedrijven Actief Noordoostpolder nodigt u van harte uit voor een werkgeversbijeenkomst, georganiseerd door de gemeente Noordoostpolder en Concern voor Werk. Onderwerp is de werkgeversbenadering die voortkomt uit de aanstaande Participatiewet. Het kabinet wil met de Participatiewet meer mensen aan het werk bij gewone werkgevers zoals u. De  verantwoordelijkheid voor de uitvoering van deze wet komt bij gemeenten te liggen. Hiervoor heeft de gemeente de beschikking over bijvoorbeeld het verstrekken van looncompensatie. Maar ook u, als werkgever, krijgt te maken met maatregelen. Zoals een mogelijke quotumregeling welke momenteel verder wordt uitgewerkt door het kabinet. Willen we in de polder wachten tot deze regeling? Of hebben we zelf de poldermentaliteit om aan de slag te gaan? Onno Vermooten (Concern voor Werk) informeert u over de Participatiewet en welke kansen deze biedt. Wethouder Hennie Bogaards geeft de visie van de gemeente op de werkgeversbenadering en de wijze waarop de gemeente hieraan uitvoering wil geven. Ook zal zij een oproep doen voor concrete projecten en inzicht geven in de werkgeverscampagne die de gemeente gaat opstarten. De bijeenkomst wordt afgesloten door Bauke Hoekstra die op bijzondere wijze de ambassadeur voor de werkgeversbenadering zal introduceren.
Datum : donderdag 28 februari 2013
Locatie : Kwekerij van Concert voor Werk, Verlengde Revisieweg 2 (Emmeloord)
Tijd : 17.00 – 19.00 uur, ontvangst met verrassend snackbuffet
Kom 28 februari ook en denk en praat mee! U kunt zich vóór 21 februari 2013 aanmelden via deze link.

Tot donderdag 28 februari! Concern voor Werk Gemeente Noordoostpolder Bedrijven Actief Noordoostpolder

Duurzame verlichting voor De Kubus 30-01-2013

Onder begeleiding van GreenFox, specialist op het gebied van energiezuinige verlichting, zijn alle bestaande lichtarmaturen in De Kubus omgebouwd naar de meest energiezuinige variant. Het project is in nauwe samenwerking met Cofely en Concern voor Werk uitgevoerd. Door de aanpassingen in De Kubus wordt energie en geld bespaard en wordt de CO2-uitstoot verminderd. Wethouder Wout Jansen heeft dinsdag 29 januari 2013 het bespaarcertificaat voor De Kubus in ontvangst genomen.

Meerwaarde
Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is de essentie van GreenFox. Bestaande armatuur wordt omgebouwd door medewerkers van Concern voor Werk. Hierdoor blijven de kosten laag en worden mensen die wat verder van de arbeidsmarkt staan, betrokken. Wethouder Wout Jansen: “Het concept van GreenFox past  perfect in het integraal duurzaamheidbeleid dat de gemeente dit jaar opstelt. Hierbij krijgen projecten die voldoen aan de duurzaamheidsambities van ‘people, planet, profit', extra aandacht. Juist vanwege de meerwaarde, heb ik het bestuur van de scholen in Lelystad benaderd en het project onder de aandacht gebracht”.

 

Nu meedoen, dat is straks meetellen 02-01-2013

De Lelystadse afdeling van de stichting ‘Leergeld’ helpt kinderen van 6 tot 18 jaar oud deel te nemen aan sport, cultuur en creatieve uitingen. Leergeld probeert iets te betekenen voor hen door samenwerking te zoeken tussen gemeente, sponsoren en vrijwilligers. Het vormt een aanvulling op gemeentelijk beleid voor gezinnen met lage inkomens.
Eén van de vele praktijkvoorbeelden is de samenwerking met Concern voor Werk. Daar werkt een fietsenmaker, die van drie opgehaalde zwerffietsen weer één goede fiets maakt. Die fiets koopt Leergeld voor 50 euro. Kinderen kunnen er zo een fiets uitzoeken, als ze er één nodig hebben. Ze worden helemaal op maat afgesteld. Zo hebben we al zestig kinderen aan een fiets geholpen.

Klik hier voor het artikel
FlevoPost Lelystad d.d. 2 januari 2013.

Opening Het Goed Lunchcafe 08-12-2012

Het lunchcafé van Concern voor Werk binnen Het Goed in Lelystad is zaterdag 8 december geopend door wethouder Willem de Jager. De bezoekers van kringloopbedrijf Het Goed kunnen voortaan tijdens het winkelen gebruikmaken van het lunchcafé. Hier wordt tegen aantrekkelijke prijs koffie met iets lekkers verkocht, maar ook een uitgebreide lunch is mogelijk.

Nieuwe activiteit
Het lunchcafé is een nieuwe activiteit van Concern voor Werk dat hiermee arbeidsgehandicapten een nieuwe leerwerkplek biedt. Ook mensen die een re-integratietraject volgen kunnen passende werkervaring opdoen.

Eerste kop koffie
In de nieuw verbouwde winkel van Het Goed opende Willem de Jager het lunchcafé door het schenken van het eerste kopje koffie, waarna het naambord onthuld werd.

Energieteam Zeewolde is een groot succes. 27-11-2012
Groen Doen Noordoostpolder 2012 effectief werkgelegenheidsproject 15-11-2012

Maandag 12 november presenteerde Concern voor Werk de opmerkelijke resultaten van het project Groen Doen aan wethouder Hennie Bogaards van de gemeente Noordoostpolder. Groen Doen is een gezamenlijk project
van de gemeente Noordoostpolder en Concern voor Werk waarbij een deel van het gemeentelijk groenonderhoud door WWB gerechtigden wordt uitgevoerd. Voor de uitvoering werd Concern voor Werk ingeschakeld met een dubbele opdracht.

Enerzijds moest voor 2 wijken in Emmeloord de uitvoering van het groenbestek gerealiseerd worden met WWB gerechtigden tegen normale bestekskosten. Anderzijds moesten de ingezette deelnemers ontwikkeld worden naar een niveau wat voor elk individueel traject is afgesproken.

De resultaten van het groenonderhoud zijn op meerdere fronten positief. De geleverde kwaliteit van het onderhoud is van een hoger niveau dan gevraagd. Niet alleen een financieel voordeel voor de gemeente. Ook waren er hierdoor minder klachten vanuit de wijk over het groenonderhoud.        

De aanpak van Groen Doen bleek voor de re-integratie eveneens succesvol. Werkervaring opdoen, sociale vorming en scholing wierpen hun vruchten af. Het resultaat was dat van de 36 uitkeringsgerechtigden 20 personen niet meer aangewezen waren op een uitkering. Het grootste deel stroomde uit naar betaald werk. Het project Groen Doen is dit jaar voor de derde jaar in successie uitgevoerd in Noordoostpolder.

Editie 3 van iconcern is uitgebracht! 26-10-2012

Edite 3 van iconcern is uitgebracht!
Veel leesplezier.

School ruimt zwerfafval op met De Blikvanger® 14-09-2012

NUNSPEET - Zwerfafval langs de fietspaden op de Noord-Veluwe is al jarenlang een probleem. Scholieren maken zich daar ook nog wel eens schuldig aan. Maar het zijn ook scholieren uit Nunspeet die het probleem aanpakken. Zo zijn donderdagochtend twee blikvangers geplaatst langs het fietstracé Nunspeet- Elspeet/ Uddel. Eén blikvanger langs het fietspad nabij de speelweide aan de Uddelerweg ter hoogte van het voetbalveld Elspeet en één blikvanger nabij het herpetoduct/schapentunneltje langs het fietspad Elspeterweg.

De plaatsingshandeling werd verricht door wethouder Gert van de Berg in het bijzijn van de leerlingen van de Fruytierschool uit Uddel. Zij gaan in dit nieuwe schooljaar het afvalprobleem te lijf langs hun fietsroute vanuit Nunspeet naar school en vice versa. Dit project wordt in het komende schooljaar uitgevoerd in het kader van hun maatschappelijke stage.

Een en ander is opgezet in samenwerking met de politie Gelderland, de Provincie Gelderland, de gemeente Nunspeet en medewerkers uit groene netwerk. Het zwerfafvalprobleem met name langs dit fietstracé is al jaren een grote ergernis vanuit het beheer van de natuurterreineigenaren alsmede ook vanuit de bevolking Elspeet en vanuit het toerisme die medegebruikers zijn van dit fietspad. Binnen de bewustwording van 'ons aller afval' is deze actie een gelegenheid om enerzijds het probleem direct aan te pakken bij de bron.

Dat houdt onder meer in het daadwerkelijk opruimen en anderzijds in de lesstof - 'Afval ons aller probleem'. Binnen de verplichte uren - maatschappelijke stage worden leerlingen op een educatieve wijze betrokken en wegwijs gemaakt over deze algemene landelijke ergernis. De aanzet om het afvalprobleem breder te dragen is in dit kader ook opgezet door de Politie Gelderland, mensen uit het Groene Netwerk, leerkrachten van de Fruytierschool en de gemeente Nunspeet.

De gemeente Nunspeet heeft een concept lesbrief ontwikkeld, die op dit moment door leerkrachten van de Fruytierschool verder uitgewerkt wordt, zodat de leerlingen op hun niveau kennis van zaken krijgen over afval in het algemeen en wat betekent dat afval voor ons milieu.

Het is vanuit de school de bedoeling, dat jaarlijks de nieuwe leerlingen middels dit project worden ingezet onder het motto 'schoon het nieuwe schooljaar in'
De Blikvanger® is een exclusief product van Concern voor Werk.

(bron:) http://www.destentor.nl/regio/veluwenoord/11697043/School-ruimt-zwerfafval-op.ece

 

Project Buurtvoorlichters Lelystad bestaat vijf jaar! 27-08-2012

In aanwezigheid van wethouder Willem de Jager vierde het project Buurtvoorlichters het vijfjarig bestaan. De Buurtvoorlichters zijn in Lelystad inmiddels een bekend begrip. Door huis-aan-huis voorlichting worden bewoners betrokken bij het maatschapeplijk leven van de stad en wordt voorlichting gegeven namens de gemeente of andere opdrachtgevers zoals de Brandweer, Welzijn Lelystad en Centrada. Daarnaast stromen Buurtvoorlichters uit naar regulier werk waarbij ze de opgedane werkervaring goed kunnen gebruiken. De afgelopen 5 jaar hebben meer dan 100 buurtvoorlichters in het project gewerkt en zijn er ruim 75.000 voorlichtingsgesprekken gevoerd. Wethouder De Jager is enthousiast. De belangrijke functie van de Buurtvoorlichters in de stad is bewezen en het is goed dat naast de gemeente ook andere maatschappelijke organisaties gebruik maken van de Buurtvoorlichters. Als wethouder Werk en Inkomen vindt hij het belangrijk dat iedereen in de stad meedoet. Dat het project Buurtvoorlichters hierin zo’n belangrijke rol vervult verdient alle waardering. Hij sprak de wens uit ook de komende 5 jaar met dit mooie project door te kunnen gaan.

http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/94078/project-buurtvoorlichters-succesvol

Fractievoorzitter Kees van der Staaij SGP op bezoek bij Concern voor Werk 24-08-2012

Kees van der Staaij, fractievoorzitter SGP, bracht in het kader van de verkiezingen een werkbezoek aan Concern voor Werk. Naast een uitgebreide rondleiding door het bedrijf werden gesprekken gevoerd met het management van Concern voor Werk, de leiding en het personeel van de Kwekerij en de plaatselijke politiek. Van der Staaij was onder de indruk van het nthousiasme waarmee Concern voor Werk haar opdracht uitvoert en de maatschappelijke betekenis daarvan voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Rendabele uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening en succesvolle re-integratieactiviteiten dragen volgens hem bij aan het sociale klimaat in Nederland. Zorgen zijn er nog steeds over de mogelijkheden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bij reguliere bedrijven. ‘Waarom hebben gewone werkgevers er niet gewoon meer lol in om ook arbeidsgehandicapten een baan te bieden?’, aldus Van der Staaij. Hij neemt de opgedane ervaringen mee in de verdere verkiezingscampagne.

Slankiepakketten worden met veel zorg klaargemaakt door medewerkers van Concern voor Werk 23-08-2012

Slankiepakketten worden met veel zorg klaargemaakt voor opdrachtgever door medewerkers van Concern voor Werk.

Lees de blog van onze opdrachtgever!Toezichthouders Concern voor Werk aan de slag op Urk 11-06-2012

De gemeente Urk en Concern voor Werk hebben voor de periode van één jaar een overeenkomst gesloten voor het houden van preventief toezicht in de gemeente Urk.

Preventieve taken

Volgens de overeenkomst gaan medewerkers van Concern voor Werk in de maanden juni, juli en augustus preventief toezicht houden op een aantal specifieke plaatsen op Urk. Tijdens warm weer zullen de toezichthouders zich vooral richten op het stallen van fietsen bij de stranden. Ook zijn de toezichthouders werkzaam op plaatsen als bijvoorbeeld de winkelcentra, het Speelbos, en de havens.

Samenwerking met politie en Fair

Op de stranden wordt deze zomer, evenals vorig jaar, weer toezicht gehouden door medewerkers van beveiligingsbedrijf Fair uit Lelystad, en als het nodig is worden zij bijgestaan door de politie. Dit is ook het geval voor de toezichthouders van Concern voor Werk.

Concern voor Werk: werken, leren en re-integreren 07-06-2012

Op 6 juni 2012 ontvingen maar liefst 76 medewerkers van Concern voor Werk een AKA-diploma. Een mooie bekroning van de brede mbo-opleiding Arbeidsmarkt gekwalificeerd Assistent (AKA) van een jaar waarbinnen zij algemene werknemersvaardigheden en specifieke beroepsvaardigheden hebben geleerd voor de arbeidsmarkt.

Het gaat om een twee opleidingen, nl. AKA Groen en AKA Nederlands die intern bij Concern voor Werk gegeven zijn. Laatstgenoemde opleiding is bestemd voor medewerkers die niet in Nederland geboren zijn. De AKA-opleiding is vooral praktijk gericht.

Bij Concern voor Werk wordt veel aandacht besteed aan scholing. Het beleid is er immers op gericht om mensen en werk dichter bij elkaar te brengen. Door passende opleiding kunnen medewerkers allerlei vaardigheden opdoen waarmee de mogelijkheden richting regulier werk vergroot worden. Het motto van Concern voor Werk is immers: werken, leren en re-integreren!

Marijke Vos bezoekt Buurtvoorlichters 01-06-2012

Woensdag 30 mei jl. bracht Marijke Vos*, voorzitter MOgroep Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening een werkbezoek aan de Buurtvoorlichters in Lelystad. Bij dat bezoek waren ook aanwezig Jan Dekker, directeur Welzijn Lelystad en Onno Vermooten. Doel van het werkbezoek was een kennismaking met vormen van samenwerking tussen welzijnsorganisaties en sw-bedrijven. Het project Buurtvoorlichters is daar een goed voorbeeld van. In tijden van bezuinigingen zullen organisaties in het maatschappelijke middenveld meer moeten samenwerken om met minder geld de dienstverlening op peil te houden. Van het bezoek is een uitgebreid verslag gemaakt dat binnenkort in ‘Werkt’, het blad van Cedris zal verschijnen.

 * Marijke Vos is tevens Eerste Kamerlid voor GroenLinks.

 Artikel uit Werkt

FishPartners Urk ontvangt certificaat MVO 29-05-2012

Vandaag ontvangt Mario Duyzer van FishPartners B.V. te Urk het certificaat ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ uit handen van Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk.

De reden hiervan is dat FishPartners een onderneming is die zich op maatschappelijk verantwoorde wijze inspant door mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt een kans te geven. Door enerzijds marktconforme prestaties te verlangen en anderzijds mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt kansen te bieden, draagt FishPartners bij aan een duurzaam personeelsbeleid. Zeker met het oog op de in voorbereiding zijnde Wet Werken naar Vermogen is het van groot belang dat werkgevers werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. FishPartners is daarvan een goed voorbeeld. Al meerdere jaren zijn hier medewerkers van Concern voor Werk werkzaam.

Met de uitreiking van het certificaat bedankt Concern voor Werk FishPartners voor de waardevolle bijdrage aan de maatschappelijke opdracht om zoveel mogelijk mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt aan werk te helpen. FishPartners is het derde bedrijf in Flevoland, dat een dergelijk certificaat ontvangt van Concern voor Werk.

 

 

Brandweer Lelystad leidt aantal burgers op tot Buurtvoorlichter Brandveiligheid 21-05-2012

Brandweer Flevoland is begin mei een campagne gestart rondom het thema brandveiligheid. In deze campagne hanteert de brandweer een vernieuwende aanpak om op verschillende manieren de samenwerking met haar burgers aan te gaan. In het verlengde hiervan leidt post Lelystad op maandag 21 mei een aantal burgers op tot “Buurtvoorlichter Brandveiligheid”.De buurtvoorlichters, onderdeel van Concern voor Werk, worden in de brandweerkazerne aan de Gordiaandreef 101 te Lelystad opgeleid om voorlichting te kunnen geven over brandveiligheid in woningen. Na deze training gaan zo’n tien buurtvoorlichters in de wijk de Tjalk op 250 adressen brieven rondbrengen waarin ze een gratis brandveiligheidsadvies aanbieden. Enkele dagen na het afgeven van de brief wordt door de buurtvoorlichter een afspraak gemaakt. De buurtvoorlichter is ambassadeur voor de brandweer op het gebied van brandveiligheid in de wijk. Door middel van een checklist en samen met de bewoner wordt het huis van boven tot beneden gecontroleerd op (brand)onveilige situaties.

Buurtvoorlichters kunnen het verschil maken Deze campagne loopt parallel aan de campagne “Brandveilig Leven” die nu loopt binnen Brandweer Flevoland. De campagne wordt ingezet om de burgers ervan bewust te maken dat zij daadwerkelijk een verschil kunnen uitmaken. En buurtvoorlichters kunnen hier een actieve rol in spelen. Vaak weten mensen wel dat ze een branddeken en rookmelder moeten ophangen, maar dit keer is het de buurtvoorlichter die de bewoners er op wijst en niet de brandweer.

Kijkje in de keuken De komende periode gaan de buurtvoorlichters actief de woningen controleren op brandveiligheid en de bewoners bewust maken van de gevaren van brand. Heeft u interesse om een keer mee te lopen met één van de buurtvoorlichters neem dan contact op met de afdeling communicatie van Brandweer Flevoland.

Nieuwsitem op Omroep Flevoland

Concern voor Werk professionele speler re-integratiemarkt 14-05-2012

Opdrachtgevers kwalificeren Concern voor Werk als een flexibele, betrouwbare en professionele organisatie in de re-integratiemarkt. Cliënten voelen zich met respect behandeld door de klantmanagers van diezelfde organisatie. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van het onlangs gehouden klant- en cliënttevredenheidsonderzoek. Ook over de persoonlijke als schriftelijke communicatie zijn de opdrachtgevers erg tevreden. Punt van verbetering blijft het imago. Vaak wordt Concern voor Werk nog gezien als de sociale werkplaats, terwijl deze organisatie een brede werkvoorziening is voor alle mogelijke doelgroepen aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

De uitkomsten van het tevredenheidsonderzoek zijn uitvoerig gepresenteerd. De te verwachten nieuwe Wet Werken naar Vermogen eist professionele begeleiding van mensen die na een periode van werkloosheid weer aan het werk gaan. Concern voor Werk bereidt zich daarop voor.

Begeleiding in werkplaatsen blijft overeind 03-05-2012

Het Concern voor Werk in Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde gaat er van uit dat er volgend jaar niet meer hoeft te worden bezuinigd op de begeleiding van werknemers in de sociale werkvoorziening.

Dat zegt directeur Onno Vermooten in reactie op het nieuws dat het kabinet de bezuiniging van 100 miljoen euro op de sociale werkvoorziening terugdraait. Vermooten is blij dat een goede begeleiding overeind kan blijven, want daarover maakten mensen in de werkplaatsen zich grote zorgen.

De directeur van Concern voor Werk erkent dat een nieuw kabinet weer anders kan beslissen. Maar hij denkt dat een meerderheid in de politiek de sociale werkvoorziening voortaan wil ontzien.

> Klik op de foto voor het nieuwsbulletin

Concern voor Werk: Goed resultaat 2011 is stabiele basis voor de toekomst 01-05-2012

Concern voor Werk presenteerde vorige week het jaarbeeld 2011. Het bedrijf heeft een goed jaar achter de rug: 2011 werd afgesloten met een positief financieel resultaat. De zware keuzes op het gebied van kostenbesparingen, minder personeel en nieuwe beleidslijnen vormen een solide basis voor de komende jaren.  

Door de huidige economische situatie lijken financiën belangrijker dan inhoud. Daarom is Concern voor Werk extra waakzaam om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maximale mogelijkheden te bieden. Samen met gemeenten wordt beleid ontwikkeld waarin financiële prestaties hand in hand gaan met sociale doelstellingen.

Over de samenvoeging van regelingen aan de onderkant van de arbeidsmarkt in de nieuwe Wet Werken naar Vermogen is weliswaar nog geen besluit genomen. De tendens voor de toekomst is wel helder: meer mensen aan de slag, bij voorkeur bij een reguliere werkgever. Concern voor Werk levert hier een belangrijke bijdrage aan. Voor wie het werken bij een reguliere werkgever niet is weggelegd zal Concern voor Werk altijd een vangnet blijven om te voorkomen dat mensen tussen wal en schip vallen.

 

SKL ontvangt certificaat MVO van Concern voor Werk 03-04-2012

Vandaag ontvingen Marlies v.d. Tooren en Pieter Schop van Stichting Kindercentra Lelystad het certificaat ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ uit handen van Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk. De reden hiervan is dat SKL een onderneming is die zich op maatschappelijk verantwoorde wijze inspant door mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt een kans te geven. Door enerzijds marktconforme prestaties te verlangen en anderzijds mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt kansen te bieden, draagt SKL bij aan een duurzaam personeelsbeleid. Zeker met het oog op de in voorbereiding zijnde Wet Werken naar Vermogen is het van groot belang dat werkgevers werkgelegenheid creëren voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. SKL is daarvan een goed voorbeeld. Met de uitreiking van het certificaat bedankt Concern voor Werk SKL voor de waardevolle bijdrage aan de maatschappelijke opdracht om zoveel mogelijk mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Eén keer eerder reikte Concern voor Werk een dergelijk certificaat uit. Dat gebeurde verleden jaar aan Bakker Logistiek Groep in Zeewolde.

Concern voor Werk realiseert Promotieslogan 23-03-2012

EMMELOORD - 'buitengewoon noordoostpolder.nl' is de tekst die vanaf 23 maart in hele grote letters te zien is op de Terp, de voormalige vuilstortplaats aan het Friesepad. Woensdag onthulden Jos Becker (STEP). Onno Vermooten (Concern voor Werk) en wethouder Willy Schutte de eerste 'B'. De tekst attendeerd de mensen die op de A6 rijden op het jubileumjaar van de gemeente Noordoostpolder. De letters zijn van hout gemaakt en zijn totaal ruim 100 meter lang.

 

Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x