De aftrap van de Week van de 1000 Voorbeelden: Passie voor de inclusieve arbeidsmarkt

Vanuit de speciaal opgebouwde studio bij Werkbedrijf Lelystad werd maandag 26 oktober jl. de aftrap van de Week van de 1000 Voorbeelden verricht. Vijf inclusieve werkgevers gingen het gesprek aan met Aart van der Gaag en staatssecretaris Bas van ’t Wout (SZW).

De passie voor inclusie, voor de arbeidsmarktpositie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor de Banenafspraak kwam overduidelijk naar voren. De aanwezige werkgevers waren dit jaar de genomineerden voor de Flevo-Participatiepenning en daarmee ambassadeur voor inclusie op de arbeidsmarkt. De uitzending stond onder leiding van Onno Vermooten (Concern voor Werk / Werkbedrijf Lelystad) en Martine Schuijer.

De staatssecretaris toonde zich betrokken bij het onderwerp Banenafspraak. Een van zijn eerste werkbezoeken zo vertelde hij, was aan een bedrijf met veel mensen uit de doelgroep in dienst. Hij was daar onder de indruk geraakt van het belang van werk. Een anekdote maakte dat duidelijk: “Daar hoor je bijvoorbeeld dat mensen zelfs in het weekend bedrijfskleding aantrekken omdat ze zo trots zijn om te werken.”

De Week van de 1000 Voorbeelden
is georganiseerd om inclusie op de arbeidsmarkt in het algemeen – en de Banenafspraak in het bijzonder – onder de aandacht te houden. Dat is gelukt, in ieder geval tijdens deze actieweek. Iedereen die hieraan zijn steentje heeft bijgedragen: hartelijk dank!

Op de vijfde en laatste dag van de Week van de 1000 Voorbeelden is het tijdschrift ‘Open de deuren voor inclusie’ gepresenteerd.
download het tijdschrift hier

© Alle rechten voorbehouden Concern voor werk
Ga naar de inhoud