Lelypas verwelkomt FlevoMeer Bibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad is officieel aangesloten bij Stichting Lelypas. Wethouder Dennis Grimbergen kreeg de Lelypas donderdag 23 november symbolisch overhandigd in de interne koffiecorner Books & Beans. Voortaan kan iedereen met een Lelypas gratis punten sparen en uitgeven in de bibliotheek, ook niet-leden.
‘Met de Lelypas kun je bij ons punten sparen of uitgeven bij een kaartje voor een voorstelling of activiteit en bij het opwaarderen van een basis- naar een sterabonnement’, legt regiomanager Henk van Strien van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad uit. ‘Maar ook als je iets bestelt bij onze koffiecorner Books & Beans; een prachtige samenwerking met Concern voor Werk. ‘De combinatie met de Lelypas vinden we eigenlijk niet meer dan vanzelfsprekend’.

Lokaal voor lokaal
Daar is de wethouder het volledig mee eens. ‘De Lelypas is voor iedere Lelystedeling toegankelijk, voor jong en oud.’ Net zoals de bibliotheek dat is: een plek om rustig een krant of tijdschrift te lezen, te studeren, internetten, koffie of thee te drinken en elkaar te ontmoeten. ‘Mooi dat de Lelypas daar nu een rol in speelt. Als gemeente vinden we het belangrijk dat je de Lelypas ook kunt gebruiken voor kunst en cultuur.’

Met de Lelypas krijg je een spaarpunt voor elke euro die je bij de aangesloten bedrijven in Lelystad uitgeeft. De gespaarde punten kun je weer besteden bij de deelnemers. Wethouder Grimbergen: ‘Hoe meer ondernemers zich aansluiten, hoe meer betekenis en lading de Lelypas krijgt. Lokaal voor lokaal’.

Voorzitter Tony Merkelbach van de Stichting Lelypas: ‘Ik ben ontzettend trots en blij op de samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en Concern voor Werk. Momenteel zijn er zo’n 50 ondernemers bij onze pas aangesloten en dat mogen er nog wel meer worden’.

Kijk voor meer informatie op www.lelypas.nl

© Alle rechten voorbehouden Concern voor werk
Ga naar de inhoud