Praktijkleren met verklaring, mooie samenwerking met ROC en WerkCorporatie

Een ander perspectief op werk! Op donderdag 22 april ontving de Emmeloordse Jesica Szmyt uit handen van Sebastiaan Kielstra en Kees Dijkstra een praktijkverklaring van ROC Friese Poort bij haar werkgever Concern voor Werk in Emmeloord.

Wederom een mooi voorbeeld van de pilot praktijkleren met de praktijkverklaring in het mbo.

Deze leerweg biedt kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en draagt bij aan maatschappelijke participatie en economische groei. De pilot wordt uitgevoerd ineen intensief samenwerkingsverband met ROC Friese Poort en ROC van Flevoland, werkgevers, gemeente Noordoostpolder, gemeente Urk, UWV, WerkCorporatie en biedt betere kansen voor kwetsbare groepen werkzoekenden.

Praktijkverklaring
Jesica Szmyt is een geschikte kandidaat voor de pilot.  Omdat ze de Nederlandse taal nog niet volledig beheerste en moeite had met de technische vaktermen voor de BBL-opleiding timmerman niveau 2, was het halen van een diploma nog niet haalbaar. Het ‘enthousiasme en de motivatie’ om te leren was er daarentegen wel.
Juist op dit punt is een innovatieve samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld. Durk Bijma, vestigingsdirecteur ROC Friese Poort Emmeloord/Urk: ,,Als ROC Friese Poort bieden we een praktijkleerroute op maat en betrekken hier meerdere bedrijven uit de polder bij. Zij tonen de gunfactor voor deze doelgroep en willen investeren in goed personeel. Voor deze praktijkverklaring leren de kandidaten werkprocessen uit een kwalificatie op de werkvloer en behalen hiermee een erkende ‘waardering’ waarmee de kans op een baan vergroot wordt. Ook kan de kandidaat op een later moment alsnog een diploma halen. De praktijkverklaring is een komma, geen punt.”

Concern voor Werk
Mede dankzij intensieve begeleiding van haar praktijkbegeleider Kees Dijkstra van Concern voor Werk heeft Jesica in een jaar tijd ruim 1000 ervaringsuren kunnen opbouwen met de werkprocessen en competenties voor werkplaatstimmerman. Kees Dijkstra is een bevlogen praktijkbegeleider binnen Concern voor Werk: ,,Op deze manier helpen we mensen de kansen op een baan te vergroten. De praktijkverklaring toont herkenbare basis werkprocessen, die bepalend zijn voor de keuze van een werkgever om iemand wel of niet aan te nemen. Jesica begon bij ons met een werkervaringsplek op de houtafdeling. Met het behalen van deze praktijkverklaring heeft Jesica bij Concern voor Werk een contract aangeboden gekregen voor 36 uur.”

 

 

© Alle rechten voorbehouden Concern voor werk
Ga naar de inhoud