YALA Luxury Canvas Lodges en Concern voor Werk sluiten partnerovereenkomst

YALA Luxury Canvas Lodges en Concern voor Werk hebben woensdag 29 juli een partnerovereenkomst gesloten, waarbij Concern voor Werk exclusief houten meubelen voor het assortiment safaritenten en luxe lodges van YALA gaat produceren. De overeenkomst werd door Onno Vermooten directeur van Concern voor Werk en Ivo van der Vlis directeur YALA ondertekend.

“Hiermee is onze langjarige en succesvolle samenwerking bezegeld en kunnen wij met onze productie in Emmeloord profiteren van het toenemende internationale succes van YALA”, zegt Onno Vermooten, die er trots op wijst dat Concern voor Werk al sinds 2013 de houten meubelen produceert voor de accommodaties van – toen nog – LuxeTenten uit Emmeloord, dat in mei vorig jaar door de ondernemers Hans van der Wind en Ivo van der Vlis werd overgenomen.

Internationale groei
‘’Wij zijn al Europees marktleider en we groeien nog flink door”, zegt Ivo van der Vlis. “De markt voor luxe tenten groeit wereldwijd enorm. In Europa is er veel vraag naar safaritenten en luxe glamping lodges, maar vooral ook uit Azië en de VS neemt de vraag flink toe. Met Concern voor Werk als partner en betrouwbare producent van houten kwaliteitsmeubelen kunnen wij snel inspelen op de ontwikkelingen op de markt en aan die groeiende internationale vraag voldoen.”
Wegens de internationale groei is de naam LuxeTenten onlangs gewijzigd in YALA Luxury Canvas Lodges. Gelijktijdig is er een nieuwe merkstrategie ingezet, die de ambitie moet verwezenlijken om een prominente wereldspeler te worden.

Kamperen met een gouden randje
De onderneming in luxe tenten werd in 2009 door de Emmeloorders Patrick Damen en Leon Juffermans opgericht. Zij boekten in korte tijd veel succes met hun innovatie op kampeergebied; ze brachten een stevige canvas safaritent op de markt. Het bijzonder aan deze tent was dat hij van alle luxe was voorzien, waaronder eigen badkamer en toilet, een ingerichte keuken en comfortabele bedden. Daarmee waren de Emmeloorder ondernemers in Nederland en daarbuiten de trendsetter van wat tegenwoordig Glamping wordt genoemd: kamperen met een gouden randje. Glamping is een samenvoeging van de woorden glamorous en camping en is overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk. Dit vakantie- en reisconcept heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen en is vooral populair onder vakantiegangers die van luxe en gemak houden. Steeds meer campings in binnen- en buitenland bieden volledig ingerichte Glamping-accommodaties aan. Bij aankomst kunnen de gasten direct van hun luxe kampeervakantie gaan genieten.

Produktie in Emmeloord
“Omdat kamperen seizoensgebonden is, zaten er in onze productie pieken en dalen”, merkt Jan Mulder, commercieel manager van Concern voor Werk op. “Doordat de markt voor YALA-lodges zich nu over de andere continenten uitspreidt, verdwijnt de invloed van het seizoen en kunnen wij het hele jaar door produceren.” Jan Mulder is vanaf het prille begin betrokken geweest bij LuxeTenten. De onderneming had in amper vier jaar zo’n omvang bereikt, dat voor wat betreft de houten meubelen de hulp werd ingeroepen van Concern voor Werk. De social firm, die de sociale werkvoorziening uitvoert voor de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder en Urk, zette aanvankelijk op Urk speciaal voor LuxeTenten een productiefaciliteit op. Inmiddels heeft Concern voor Werk voor produktiewerkzaamheden een werkplaats ingericht aan de Produktieweg op industriegebied Nagelerweg in Emmeloord.

Nu YALA en Concern voor Werk hun samenwerking met een partnerovereenkomst hebben bezegeld, zullen er aan de Produktieweg in Emmeloord nog in lengte van jaren houten kwaliteitsmeubelen voor de moderne safaritenten en de luxe lodges van YALA worden gemaakt.

© Alle rechten voorbehouden Concern voor werk
Ga naar de inhoud