D66-werkbezoek aan Concern voor Werk en Werkbedrijf Lelystad

Vandaag heeft D66-kamerlid Marijke Beukering een digitaal werkbezoek gebracht aan Concern voor Werk en Werkbedrijf Lelystad. Zij was in het gezelschap van Ojanne de Vries, eveneens D66-kandidaat voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen.

Tijdens het bezoek werd uitvoerig gesproken over de Participatiewet en hoe de beide organisaties zich de afgelopen jaren in dit kader ontwikkeld hebben. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen meedoen, is er in Lelystad een unieke samenwerking ontstaan tussen praktijkonderwijs, Concern voor Werk en Werkbedrijf Lelystad. Deze samenwerking biedt mooie mogelijkheden voor opleiding en het opdoen van werkervaring. Deze zijn cruciaal voor het doorstromen naar werk.

Via het zogenaamde Lelystad Akkoord werken overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen samen. Doel is de Participatiewet handen en voeten, gericht op het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Hiervoor worden bijvoorbeeld regelmatig masterclasses georganiseerd. De ervaring leert, dat steeds meer bedrijven hun deuren openen voor diverse doelgroepen.

Naast de mogelijkheden die de Participatiewet biedt, wordt er ook ervaring opgedaan met nieuwe initiatieven zoals de Basisbaan. Tijdens het werkbezoek was er specials aandacht voor de Kluswinkel en de Buurtconciërges. Deze projecten van Werkbedrijf Lelystad hebben een belangrijke functie in de wijk. De buurt conciërge is een zogenaamde basisbaan. Dit is werk voor mensen voor wie een betaalde baan niethaalbaar is. Een Basisbaan bestaat uit diverse taken in wijken en/of dorpen. In Lelystad wordt onderzocht hoe een dergelijke baan duurzaam betaalbaar is.

De beide kandidaat-kamerleden waren onder de indruk van de geschetste ontwikkelingen in Lelystad.
Marijke Beukering zal een bezoek brengen aan de Kluswinkel zodra de beperkingen i.v.m. corona opgeheven zijn.

© Alle rechten voorbehouden Concern voor werk
Ga naar de inhoud