Werkbezoek René Peters, CDA-kandidaat Tweede Kamerverkiezingen, aan Concern voor Werk

Vandaag heeft René Peters, CDA-kandidaat Tweede Kamerverkiezingen, een online werkbezoek gebracht. Hij liet zich uitgebreid informeren over de ontwikkelingen op het gebied van de Participatiewet in Lelystad.

Het bezoek van René Peters is goed ontvangen. Hij is immers een van de bedenkers van de initiatiefwet om een ‘sociale werkplaats 2.0’ in het leven te roepen. Een social ontwikkelbedrijf met perspectief voor mensen, waar de te verzetten arbeid ook nuttig is en met renderende werksoorten.
Een initiatief dat de steun kreeg in de Tweede Kamer. Overigens sluit dit goed aan bij de transitie van Concern voor Werk van sociale werkvoorziening naar sociale onderneming.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen meedoen, is er in Lelystad een unieke samenwerking ontstaan tussen praktijkonderwijs, Concern voor Werk en Werkbedrijf Lelystad. Deze samenwerking biedt mooie mogelijkheden voor opleiding en het opdoen van werkervaring. Deze zijn cruciaal voor het doorstromen naar werk.

Via het zogenaamde Lelystad Akkoord werken overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen samen. Allen met als doel een inclusieve arbeidsmarkt te creëren. De ervaring leert, dat steeds meer bedrijven hun deuren openen voor diverse doelgroepen.

Tijdens het werkbezoek was er speciale aandacht besteed voor de Kluswinkel en de Buurtconciërges. Deze projecten van Werkbedrijf Lelystad hebben een belangrijke functie in de wijk. De buurtconciërge is een zogenaamde basisbaan. Dit is werk voor mensen voor wie een betaalde baan niet haalbaar is. Een Basisbaan bestaat uit diverse taken in wijken en/of dorpen. In Lelystad wordt onderzocht hoe een dergelijke baan duurzaam betaalbaar is.

René Peters was onder de indruk van de activiteiten in Lelystad. Afgesproken is, dat dit werkbezoek binnenkort een vervolg krijgt, maar dan in fysieke vorm

© Alle rechten voorbehouden Concern voor werk
Ga naar de inhoud