Samenwerking Concern voor Werk en KWS Benelux B.V. verlengd en uitgebreid

Concern voor Werk en KWS Benelux B.V. gaan de samenwerking voortzetten en uitbreiden. Dit is het resultaat van een jaar samenwerken, tot volle tevredenheid van beide partijen. Vandaag hebben Dick Wouda en Onno Vermooten de overeenkomst ondertekend, in aanwezigheid van Hans Wijnants, wethouder van de gemeente Noordoostpolder.

De samenwerking betreft het gebruiken van ruimte in de Kwekerij van Concern voor Werk door KWS Benelux B.V. voor hybride aardappel veredeling. Een deel van de werkzaamheden wordt door Concern voor Werk verzorgd. De Kwekerij van Concern voor Werk ligt op steenworp afstand van het veredelingscentrum van KWS Benelux in Nagele.

Wethouder Hans Wijnants is verheugd over de samenwerking. ‘Fantastisch, dat een bedrijf als KWS samenwerking heeft gezocht met sociale onderneming Concern voor Werk en die nu uitbreidt. Dit zegt wel iets over de samenwerking en de geleverde kwaliteit van het werk. Anderzijds is het mooi om te zien hoe Concern voor Werk niet alleen de deuren openzet, maar KWS ook letterlijk binnenlaat voor samenwerking.’

Aardappels behoren tot de belangrijkste basislevensmiddelen wereldwijd. De vraag naar aardappelen stijgt. Hierdoor worden ook hogere eisen gesteld aan kwaliteit en de kwantiteit.

KWS Benelux B.V. in Nagele doet samen met Aardevo B.V. veel werk in de ontwikkeling  van nieuwe hybride aardappelrassen en in de zoektocht naar een aardappelteelt vanuit zaden in plaats vanuit knollen. In de kas bij Concern voor Werk worden aardappels gekweekt. Tijdens de bloei van de planten worden met stuifmeel kruisingen gemaakt. Zo ontstaan nieuwe rassen waarbij eigenschappen van de aardappel kunnen worden aangepast zoals de opbrengst, ziekteresistenties maar ook de vorm, het zetmeelgehalte en opslaggeschiktheid. De verwachting is, dat het mogelijk moet worden om één hectare met minder dan 100 gram aardappelzaad te zaaien in plaats van 2,5 ton pootaardappelen te planten.

Door de samenwerking levert KWS Benelux een positieve bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt. Concern voor Werk biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volop mogelijkheden om te werken en te leren.

© Alle rechten voorbehouden Concern voor werk
Ga naar de inhoud