Wethouder Sjaak Kruis opent coffee corner Books & Beans in FlevoMeer Bibliotheek

Met een feestelijke zwaai openden Sjaak Kruis, wethouder Cultuur namens de gemeente Lelystad, en directeur-bestuurder Jan Gommer van FlevoMeer Bibliotheek vrijdag 26 augustus de nieuwe coffee corner ‘Books & Beans’. “Want een bibliotheek is meer dan alleen boeken. Het is vooral een fijne plek om te verblijven”, verklaarde Gommer over de nieuwe horecagelegenheid. Wethouder Kruis: “Juist een coffee corner is ontzettend van belang voor de maatschappelijke functie die de bibliotheek vervult. Hier kunnen mensen elkaar laagdrempelig ontmoeten.”

Met het onthullen van de naam werd Books & Beans officieel geopend. “Dit is mijn eerste officiële optreden als Wethouder Kunst en Cultuur van Lelystad en ik vind het mooi dat mijn eerste klus op een plaats is die voor mij speciaal is, namelijk de bibliotheek”, liet Kruis weten. Namens FlevoMeer Bibliotheek was verder regiomanager Henk van Strien aanwezig, evenals Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk.

Concern voor Werk
Books & Beans is samen met Concern voor Werk tot stand gekomen. Concern voor Werk is een sociale onderneming die bijdraagt aan de totstandkoming van de inclusieve arbeidsmarkt in de gemeente Lelystad. Een inclusieve arbeidsmarkt is een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet, met of zonder beperking. “Wij zijn ontzettend trots op de samenwerking met Concern voor Werk”, reageerde regiomanager Henk van Strien van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. “We werken al jaren met hen samen op allerlei vlakken en we zijn dan ook trots dat we deze samenwerking kunnen uitbreiden met Books & Beans.” Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk, is het daar helemaal mee eens. “Het is ons streven om zoveel mogelijk samen te werken met partners in Lelystad, om de maatschappelijke functie te versterken. Als organisatie willen we uitstralen dat Lelystad een fijne plaats is om te wonen, te werken en te verblijven. Dat komt allemaal samen bij Books & Beans.”

Langgekoesterde wens
Een horecagelegenheid was een langgekoesterde wens, zowel van de bezoekers als de medewerkers van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. “De bibliotheek is steeds meer een plaats van samenkomst voor de hele gemeenschap”, aldus Van Strien. “De komst van Books & Beans draagt bij aan een fijne bibliotheekervaring.”

© Alle rechten voorbehouden Concern voor werk
Ga naar de inhoud